Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Στ. Μπίρος: «Η λειτουργική κατάρρευση του νοσοκομείου θα αποτραπεί με κάθε νόμιμο μέσο»

Μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση του λαού της Φλώρινας στη διαδήλωση που οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων και η Νοσοκομειακή Επιτροπή Γιατρών του Γ.Ν.Φ. την Τετάρτη 3 του Σεπτέμβρη στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, διαπιστώθηκε το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι προνοιακές δομές της Π.Ε. Φλώρινας.
Στην τοποθέτησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κος Στέφανος Μπίρος αναφέρθηκε στο έντονο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τονίζοντας τα εξής:
 
H υποχρηματοδότηση της Υγείας και η εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής οδήγησαν στην υποβάθμιση και στη δυσλειτουργία πολλά από τα Νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτό της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Ένα από τα βασικότερα κοινωνικά αγαθά μιας δημοκρατικά διοικούμενης κοινωνίας, η υγεία, έχει γίνει πλέον ζητούμενο και οι ελλείψεις που διαπιστώνονται στην υγειονομική περίθαλψη προκαλούν καθημερινά στους πολίτες ανησυχία, ανασφάλεια και το κυριότερο αποτελούν ανά πάσα στιγμή αιτία διακινδύνευσης της ζωής και της σωματικής ακεραιότητάς τους.
Η εξαιρετικά μεγάλη μείωση της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων από το κράτος, οι ανεπάρκειες σε υλικοτεχνική υποδομή, η αδυναμία κάλυψης των τρεχουσών δαπανών και η μη πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, οδηγούν νομοτελειακά στην κατάρρευση του Δημόσιου Νοσοκομείου. Την εξέλιξη αυτή οφείλουμε όλοι μαζί να την αποτρέψουμε, ώστε το Νοσοκομείο Φλώρινας να επαναλειτουργήσει άμεσα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Ως νέα περιφερειακή αρχή, και πάντα με τη στήριξη των πολιτών της Π.Ε Φλώρινας, διεκδικούμε:
- Τη δημιουργία δομών που θα καθιστούν εύκολη και αποτελεσματική την πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας.
- Επαρκή χρηματοδότηση στην Υγεία.
- Άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου Φλώρινας με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, ώστε να είναι διαθέσιμες όλες οι ιατρικές ειδικότητες και να υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης οποιουδήποτε περιστατικού σε επίπεδο πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.
- Πρόσληψη Φαρμακοποιού και Βοηθών Φαρμακείου.
- Επαρκή αριθμό οδηγών ασθενοφόρων.
- Βασικό εξοπλισμό και κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή.
- Άμεση κάλυψη των τρεχουσών δαπανών του Νοσοκομείου.
Η λειτουργική κατάρρευση του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας πρέπει και θα αποτραπεί με κάθε νόμιμο μέσο. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με καμία έκπτωση στην παροχή του βασικότερου κοινωνικού αγαθού, αυτού της Υγείας. Η κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται και έχει ως σκοπό το οριστικό κλείσιμο του Νοσοκομείου μας, όπως και πολλών άλλων Νοσοκομείων της χώρας, με τη σταδιακή λειτουργική κατάρρευσή τους, θα βρει τους πολίτες της Φλώρινας και τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης απέναντι σε τέτοιες μεθοδεύσεις και σχεδιασμούς. Η ποιότητα της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΣ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ όρος της ασφαλούς διαβίωσης και της ανάπτυξης κάθε τοπικής κοινωνίας.
Για τους λόγους αυτούς:
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την αμέριστη στήριξή μας στην πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων και της Νοσοκομειακής Επιτροπής των Γιατρών του Γ.Ν Φλώρινας.
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι θα διεκδικήσουμε από το αρμόδιο Υπουργείο την άμεση αναβάθμιση και τη λειτουργική αναδιάρθρωση του Γ.Ν Φλώρινας.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους πολίτες της Π.Ε Φλώρινας να στηρίξουν δυναμικά τις όποιες προσπάθειες καταβληθούν για την αποτροπή της κατάρρευσης του Νοσοκομείου της περιοχής μας και να συμμετάσχουν ενεργά στις όποιες κινητοποιήσεις προγραμματιστούν στο μέλλον.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ

2 σχόλια:

  1. Κύριέ Μπίρο σας εύχομαι καλή δύναμη. Μου αρέσει η αποφασιστικότητα σας, πιστεύω όμως οτι κατ΄αρχήν θα πρέπει να αποποιηθεί τε οποιαδήποτε σχέση είχατε μέχρι τώρα με οποιαδήποτε μορφή συνδικαλισμού. Αυτό θεωρείται αυτονόητο εκ της νέας σας θέσης η οποία ΄΄εχθρός του συνδικαλισμού΄΄. Πέραν αυτών όμως πήρα αφορμή για το σχόλιό μου από την παρουσία όλων των φορέων που μαζεύτηκαν (ο όρος συνειδητός) στην πλατεία της Φλώρινας. Σε σχολική ορολογία, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, όλοι οι συνδικαλιστές ήταν εκτός θέματος. Το μεγάλο θέμα που απασχολούσε το συλλαλητήριο ήταν το νοσοκομείο. Επειδή όλοι οι συνδικαλιστές στερούνται επιχειρηματολογίας και επειδή δεν έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν σε απλά ελληνικά την άποψή τους για οποιοδήποτε θέμα, επαναλαμβάνονται συνεχώς για την ανάδειξη των συντεχνιακών τους θεμάτων, ξεχνώντας τον λόγο για τον οποίο συγκεντρώθηκε εκεί ο κόσμος. Μόλις πλησίαζαν μικρόφωνο και έβλεπαν από κάτω τους πολίτες συγκεντρωμένους τους καταλάμβανε ο οίστρος της εξουσίας. Για να μην μακρηγορήσω και γίνω σαν αυτούς κ Μπίρο θέλω να σας πω, : ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΒΑΖΙΣΕΣΤΕ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ, οοοοοοχχιιιιιι επειδή το λέω εγώ, αλλά επειδή έχετε την εμπειρία της αχρηστίλας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NA KAI TO ΞΑΚΟΥΣΤΟ 4.39 ΤΣΙΜΠΟΥΡΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ...ΜΠΙΡΟ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΚΟΛΑ ΚΑΙ "ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ" ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ....ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟΝ ...ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΚΡΕΣ ΣΤΗΝ...ΕΥΠ Ο ΤΥΠΑΚΙΑΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.