Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Δήμος Φλώρινας τοποθέτησε φανούς επισήμανσης κινδύνου!

Πρόσφατα ο Δήμος Φλώρινας τοποθέτησε φανούς επισήμανσης κινδύνου επί των οδών Μ. Αλεξάνδρου, Πλατεία Ηρώων, Αριστοτέλους, Κων. Καραμανλή και 7ης Νοεμβρίου.
Είναι γνωστή η ευαισθησία του Δήμαρχου κ. Βοσκόπουλου Ιωάννη για την ποιότητα ζωής των δημοτών, έτσι αποφάσισε να τοποθετήσει σε καίρια σημεία τους αναλάμποντες φανούς για την ευκολότερη διέλευση πεζών και μαθητών, η χρησιμότητα τους μεγάλη! Προειδοποιούν τους διερχόμενους οδηγούς ότι πλησιάζουν σε διάβαση πεζών σχολείων ή πανεπιστημίων και θα πρέπει να μειώσουν ταχύτητα και να εντείνουν την προσοχή τους.
Δεν πρέπει οι οδηγοί να ξεχνάν ότι στις διαβάσεις πεζών οι πεζοί έχουν προτεραιότητα, δυστυχώς στην χώρα μας κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται σχεδόν ποτέ…αποτέλεσμα τα πολλά τροχαία που σημειώνονται.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της τροχαίας έχουμε 8.000 ανθρώπους που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή στην άσφαλτο, οι 2.000 είναι κοντά ή πάνω σε διαβάσεις πεζών! Ένα θλιβερό στατιστικό στοιχείο...
Σε διάλογο που είχα με τον επόπτη καθαριότητας κ. Νίκο Κακιούση για το παραπάνω θέμα μου επισήμανε τα εξής: «Οι φανοί λάμψης βελτιώνουν κατά πολύ την σημερινή κατάσταση, κάνουν την πόλη λειτουργική και φιλική για τους δημότες και επισκέπτες, αλλά πρώτιστης για τους μαθητές για αυτό και επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένες περιοχές που υπάρχουν περιμετρικά σχολεία. Τέτοιες πρωτοβουλίες του Δήμαρχου κ. Βοσκόπουλου είναι άξιες συγχαρητήριων! ».

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

10 σχόλια:

  1. Καλή η κίνηση, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να κόβονται και πρόστιμα για τις παραβάσεις. Επίσης, θα ήταν καλό να κόβονται και μερικά πρόστιμα και για αυτούς που συνεχώς παρκάρουν πάνω σε ράμπες αναπήρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ''ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ'' ΕΙΣΑΙ..ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ''ΣΙΡΟΠΙΑ'',ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΣΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φτάνει ΟΧΙ άλλο γλύψιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι κάνει ένα δίμηνο. Ο δημοσιογράφος ελέγχει την εξουσία δεν γλείφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΖΕΡΟΥΣ..... ΑΝΤΙΠΟΛΗΤΕΥΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ , ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενα μηνα και ... δεν εχει φωτισμο στο δρομο μπροστα απο την "Οδο Ονειρων" μεχρι το 1ο Λυκειο .. και κανενας δεν συγκινειται απο τους αρμοδιους, οι δε φιλοζωοι εχουν κανει τον τοπο ναρκοπεδιο ... ενω οι διερχομενοι μαθητες ειναι πολλοι περισσοτεροι απο οτι στην Πλατεια Ηρωων... λιγη ευαισθησια και για την περιοχη εκει δεν βλαπτει ... αφου οι περιοικοι πληρωνουν κανονικα τα δημοτικα τους τελη ... ειδωμεν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ;;;;; ΚΡΑΤΑ ΠΙΣΙΝΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στον πεζόδρομο πότε θα τοποθετήσει φανούς επισήμανσης κινδύνου από τα φορτηγά και τα αμάξια που μπαίνουν μέσα και φεύγουν μπροστά απο την τροχαία;;;;;;;;
    Σ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κ. Ηλιάδη, (και αναγνώστες του άρθρου αυτού)
    , στα πλαίσια μιας πιο σφαιρικής ενημέρωσης σας επισημαίνω ότι για τη περίπτωση των δρόμων πέριξ του 6ου Δημοτικού Σχολείου, ο Δήμος Φλώρινας αδιαφορούσε επί χρόνια παρά τις επανειλλημένες εκκλήσεις, επιστολές και διαμαρτυρίες του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων και συγκινήθηκε μόνο μετά από αποστολή και δημοσίευση επιστολής διαμαρτυρίας την οποία υπέγραφαν 100 και πλέον γονείς.

    Στο ίδιο μήκος κύματος συνεχίζει να αδιαφορεί ακόμη, για πολλά άλλα σχετικά ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια των μαθητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τσιράκι ο Ηλιάδης.....ρε σταμάτα να γλύφεις.... χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.