Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Υποτροφίες από την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας

Το τμήμα Υποτροφιών «Ρατοπούλου Σοφία» του Μενελάου της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας προτίθεται να χορηγήσει υποτροφίες στους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης Λυκείου του σχολικού έτους 2013-2014 την Κυριακή 21-09-2014 και ώρα 11.00 π.μ. στο Πολιτιστικό κέντρο Φλώρινας (Ωδείο).

Εκ των παρακάτω Λυκείων
1. Του 1ου Λυκείου Φλώρινας
2. Του 2ου Λυκείου Φλώρινας
3. Του 3ου Λυκείου Φλώρινας
4. Του Εκκλησιαστικού Λυκείου Φλώρινας

Τα χρηματικά βραβεία προσφέρει το τμ. υποτροφ. «Ρατοπούλου Σοφία»

Δικαιολογητικά
1.Αντίγραφο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των γονέων.
2.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης Δήμου η Κοινότητας
3.Βεβαίωση σχετικά με την επίδοση του μαθητή -μαθήτριας
4.Υπεύθυνη δήλωση όπου δηλώνεται ότι τουλάχιστον ένας από τους δυο γονείς του υποψηφίου είναι ποντιακής καταγωγής

Κατάθεση δικαιολογητικών μέχρι 17-09-2014 στο τμήμα Υποτροφιών της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας (Μακεδονίας 4 ) από 9.30 π.μ έως 13:30 μμ.

Πληροφορίες στο τηλ 2385028328

Το Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχη Φλώρινας

2 σχόλια:

  1. Πολύ προκλητικό το διακαιολογητικό υπ αριθμόν 4. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν λέγαμε ότι ενας από τους δύο γονείς πρέπει να είναι γηγενής. Ντροπή σας και πρόσφυγες και ρατσιστές δεν πείθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ή κακώς οι Πόντιοι είναι άνθρωποι κυνηγημένοι και γενοκτονημένοι (τουτέστιν βαρύτατα απομειωμένοι πληθυσμιακά), και η διατήρηση της πληθυσμιακής και πολιτιστικής τους συνοχής είναι θέμα όχι μόνο δικό τους, αλλά πανελλήνιας και παγκόσμιας εμβέλειας και έχει να κάνει με την προστασία της ιδιαίτερης καταγωγής. Η ποντιακή γενοκτονία θα ήταν το αντίστοιχο της γενοκτονίας της Ηπείρου με διάσωση του πληθυσμού μόνο των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας.
      Αυτά από την ιστορική σκοπιά...

      Μία αντίστοιχη πρωτοβουλία ενίσχυσης φοιτητών π.χ. θεσσαλικής καταγωγής προφανώς και δεν έχει την ίδια βαρύτητα, καθότι οι καταστάσεις είναι μη συγκρίσιμες.

      Το απόγειο όμως της υποκρισίας είναι ότι κάποιοι (γνωστοί για την αντι-ρατσιστική τους γυμναστική) πιστεύουν πως θα προωθήσουν την κομματική τους ατζέντα στην πλάτη των θυμάτων των μεγαλύτερων γενοκτόνων του πλανήτη. Ξέρεις....., των δασκάλων του Αδόλφου και του Ιωσήφ.

      Ή απλά εκτίθενται ως γυφτο-λιγούρηδες που θέλουν κομμάτι από την πίτα των υποτροφιών.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.