Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση για την «αξιολόγηση» στο Δήμο Φλώρινας

Η διαδικασία της δήθεν αξιολόγησης συνεχίζεται στο Δήμο της Φλώρινας, που, πρωτοπόρος σε όλη την Ελλάδα, έσπευσε να εφαρμόσει τον αντιδραστικό νόμο 4250/14. Το νόμο που στόχο έχει, όχι βέβαια την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του λαού, αλλά τις απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων ΟΤΑ και την παράδοση υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο, για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τα κέρδη του, αδειάζοντας ταυτόχρονα τις τσέπες του λαού.
Αυτόν το νόμο εφαρμόζει κατά γράμμα ο Δήμος της Φλώρινας με πιέσεις προς τους εργαζόμενους και με απειλές επιβολής εξοντωτικών ποινών (στέρηση μισθού για ένα χρόνο!!!!!). Καταγγέλλουμε την μεθόδευση του Δήμου Φλώρινας παρά την προηγούμενη (υποκριτική όπως αποδεικνύεται) αντίθεσή του στον μηχανισμό «αξιολόγησης».
Συνένοχοι στο έγκλημα και η διοίκηση του Συλλόγου των εργαζομένων Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου, που για τους τύπους έβγαλαν – συρόμενοι πίσω από τις πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ - ανακοίνωση να παραδοθούν τα φύλλα αυτοαξιολόγησης στο σωματείο, όταν πολλοί εργαζόμενοι τα είχαν ήδη υποβάλλει. Απέτρεψαν τις κινητοποιήσεις στα δημοτικά συμβούλια και έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ισχυριστούν ότι «τακτοποίησαν το ζήτημα» Στην πράξη όμως, έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να καμφθούν και οι όποιες διαθέσεις αντίστασης υπήρχαν. Στην τρομοκρατία αφήνουν τους εργαζόμενους ακάλυπτους, ανοργάνωτους, ανενημέρωτους. Σπέρνουν το φόβο, τον πανικό, την απογοήτευση. Αρνείται προκλητικά να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αντίστασης και προστασίας των εργαζομένων. Οι υπάλληλοι του Δήμου Φλώρινας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να αφήσουν στην άκρη την συμβιβασμένη εργοδοτική Διοίκηση.
Ήδη το Υπουργείο έβαλε σε εφαρμογή τον επανέλεγχο συμβάσεων των ΙΔΑΧ και φυσικά ο Δήμος Φλώρινας σπεύδει να το υλοποιήσει. Τι θα κάνει η Διοίκηση του Σωματείου;
Η τακτική είναι γνωστή στον βωμό της συναίνεσης και του πρόθυμου κοινωνικού διαλόγου.
Δεν μας προκαλεί εντύπωση η στάση αυτή του Δ.Σ, αφού είναι ο γνήσιος εκφραστής του κυβερνητικού- εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν αυτές τις δυνάμεις που χρησιμοποιούν τις δυσκολίες του αγώνα σαν δικαιολογία, για να σπείρουν τη μοιρολατρία, την απογοήτευση, που βάζουν πλάτη για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα με νεκρική σιγή στους χώρους δουλειάς.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Να συντονίσουν τις ενέργειές τους. Συσκέψεις και συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς.
Να μη συνεχίσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης.
Να φτιαχτεί επιτροπή των ΙΔΑΧ, να μη φύγει κανένας φάκελος.
Να κάνουμε δική μας υπόθεση τον αγώνα. Να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις.
Οι εργαζόμενοι με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες απαιτούμε:

Να καταργηθεί ο νόμος 4250/14
Να μην προχωρήσει κανένας επανέλεγχος συμβάσεων που θα οδηγήσει σε απολύσεις
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο

12 σχόλια:

  1. Το σωματείο νοιάστηκε μόνο για τις θεσούλες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ.
    ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ.
    ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΙΟΛΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΕΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΧΘΕΣ.
    ΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΛΛΟΝ, ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ.
    ΤΟ ΨΑΡΙ ΟΜΩΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΣΤΑΘΗΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΑ ...

    ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τις μετακινήσεις Υπαλλήλων του Δήμου γνωρίζεται τι πραγματικά συμβαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ. Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΑΝΑΚΑΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΦΥΛΛΟ. ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΚΑΤΩΜΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΙΜΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΞΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΝΩ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.

      Διαγραφή
  5. Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ''ΕΡΝΕΣΤΟ ΤΣΕ ΒΟΣΚΟΣ'' ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ,ΤΩΡΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ''ΣΟΣΙΑΛ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡ-ΒΟΣΚΟΣ''..ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ''ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ''!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συχνά βρε ανόητοι λέμε όλοι μας, ότι για ένα εργο της ΓΕΥΑΦ πηγαίνουν 10 και δουλεύουν 2! Αυτό να μη το γνωρίζουμε! Μπουνταλάδες! Ναι στην αξιολόγηση Ναι στον έλεγχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ.

      Διαγραφή
  7. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΤΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ?ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν γράφεις το "φοβασται" με -αι μάλλον εσύ έχεις λόγο να φοβάσαι

      Διαγραφή
    2. ΜΠΟΡΕΙ ΜΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΑΙ ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ.ΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΛΙΓΟ!

      Διαγραφή
  8. ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ !! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !! ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕ ΑΡ@@@@Α !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.