Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ο 1ος παιδικός διαγωνισμός αλιείας από τον Α.Σ.Ε.Α. Φλώρινας

Στις 31-8-2014 στη λιμνοδεξαμενή Δ.Δ Περάσματος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 1ος διαγωνισμός-σεμινάριο ερασιτεχνικής αλιείας γλυκών νερών για νέους ερασιτέχνες αλιείς του νομού Φλώρινας κάτω των 16 ετών. Την πρωτοβουλία και εκτέλεση αυτής της διοργάνωσης ανέλαβε ολοκληρωτικά ο Αθλητικός σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων Φλώρινας ΑΣΕΑΦ.
Στα πλαίσια αυτής της διοργάνωσης, οι νεαροί αλιείς συνοδεύονταν ανά ομάδες από έμπειρα μέλη του συλλόγου καθ’ όλη τη διάρκεια της. Τα μέλη-υπεύθυνοι των ομάδων αναφέρθηκαν σε θέματα τεχνικών αλιείας, σε θέματα που αφορούν τη χρήση εργαλείων αλιείας, τους βασικούς κανόνες ασφαλείας καθώς επίσης και την σωστή μεταχείριση του αλιεύματος και την απελευθέρωση του. Στο τέλος του διαγωνισμού ακολούθησε ομιλία από το πρόεδρο του συλλόγου μέσα από την οποία περάσανε μηνύματα σεβασμού και αισθήματος προστασίας για την υδρόβια ζωή κατά την διάρκεια μιας αλιευτικής ημέρας και όχι μόνο. Όλοι οι νεαροί ερασιτέχνες βραβεύτηκαν και χειροκροτήθηκαν για την συμμετοχή τους και λάβανε τα αναμνηστικά τους δώρα με τα πρώτα τους αλιευτικά εργαλεία. Οι τρεις πρώτοι νικητές όπως ήταν λογικό λάβανε με δόξα το έπαθλο και τα μετάλλια τους.
Η ιδέα-πρωτοβουλία για αυτή τη διοργάνωση γεννήθηκε από την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή της νοοτροπίας των ερασιτεχνών αλιέων του τόπου μας όπου ακόμα και σήμερα, οι παλαιότεροι δυστυχώς μεταφέρουν λάθος πληροφορίες και συμπεριφορές στα νέα παιδιά με αποτέλεσμα να διαιωνίζουν εικόνες ντροπής και πολλές φορές κτηνωδίας απέναντι στην υδρόβια ζωή.
Ελπίζουμε ότι με την καθιέρωση αυτής της διοργάνωσης θα βοηθήσουμε στην αλλαγή σελίδας της αλιευτικής ιστορίας του τόπου μας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα τα επόμενα χρόνια.
Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη του συλλόγου για την πολύτιμη βοήθεια τους.

ΔΣ ΑΣΕΑΦ



Δείτε περισσότερες εικόνες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.