Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Γέμισε φόλες η Φλώρινα!

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν κάτοικοι της Φλώρινας, καθώς αντίκρισαν νεκρά σκυλιά σε διάφορα σημεία της πόλης.
Ορισμένοι που θέλουν να αποκαλούνται «άνθρωποι» γέμισαν το ποτάμι, τη λαϊκή αγορά, το νέο πάρκο και άλλα σημεία με φόλες, με αποτέλεσμα πολλά αδέσποτα να βρουν τον θάνατο, ενώ πάρα πολλά αγνοούνται ακόμα.
Τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου «Η Πατούσα» καταβάλλουν προσπάθεια να βρουν ζωντανά όσα αδέσποτα μπορούν και να τα σώσουν.
Το τραγικό αυτό γεγονός φέρνει πάντως ξανά στην επικαιρότητα το μείζον ζήτημα της εξεύρεσης λύσης για τη στέγαση όλων των τετράποδων της πόλης.

Διαβάστε την ανακοίνωση της "Πατούσας"

ΦΛΩΡΙΝΑ
Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 ώρα 00:37
ΠΕΡΙΟΧΗ: 1ο 2ο Δημοτικό, δύο σκυλιά να πεθαίνουν με συμπτώματα δηλητηρίασης. Το ένα σώθηκε, το άλλο πέθανε.
Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 ώρα 01:15
ΠΕΡΙΟΧΗ: Οδός Ολυμπιάδος, ένα νεκρό ήδη σκυλί με σημάδια δηλητηρίασης.
Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 ώρα 04:15
ΠΕΡΙΟΧΗ: Νέο Πάρκο, ένα νεκρό σκυλί με σημάδια δηλητηρίασης.
Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 ώρα 07:00
ΠΕΡΙΟΧΗ: Οδός Αρριανού , ένα νεκρό σκυλί με σημάδια δηλητηρίασης.
Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 ώρα 12:00
ΠΕΡΙΟΧΗ: Οδός Καστρισιανάκη, ένα σκυλί με σημάδια δηλητηρίασης. Σώθηκε
Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 ώρα 20:00
ΠΕΡΙΟΧΗ: Οδός Αρριανού , ένα σκυλί με σημάδια δηλητηρίασης. Σώθηκε.

Με αγανάκτηση, λύπη και θυμό γινόμαστε το τελευταίο διάστημα μάρτυρες μιας προσπάθειας μαζικής εξόντωσης σκύλων στην περιοχή μας».
«Οι εγκληματίες ρίχνουν φόλες πλέον σχεδόν σε όλες τις περιοχές της πόλης της Φλώρινας, σε πάρκο που παίζουν παιδιά και μάλιστα, ακόμη και δίπλα σε προαύλια σχολείων. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους αρμόδιους (Αστυνομία, Δήμο) ότι η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα, καθώς τα ισχυρά δηλητήρια που ρίχνουν οι ασυνείδητοι, πέφτουν σε δημόσιους χώρους (όπως πάρκα) όπου συχνάζουν και παιδιά. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις δίπλα σε κάδους στις γειτονιές όπου άποροι άνθρωποι ψάχνουν μέσα σε αυτούς ακόμα και για φαγητό.
Για άλλη μια φορά η πόλη της Φλώρινας ρεζιλεύεται πανελλαδικά και όχι μόνο. Ζητάμε άμεσα να παρέμβουν οι αρμόδιοι για να σταματήσει αυτό το έγκλημα. Η μαζική εξόντωση των σκυλιών με όμοιους τρόπους σε διαφορετικές περιοχές, προδίδει ότι το σχέδιο αυτό είναι πιθανόν οργανωμένο και δε θέλουμε να πιστεύουμε αυτά που λέγονται για το ποιος ρίχνει τα δηλητήρια αυτές τις μέρες . Η αστυνομία οφείλει να αναζητήσει αυτή την σπείρα που σπέρνει θάνατο στα σκυλιά πριν θρηνήσουμε και ανθρώπους.
Ζητάμε ακόμα την άμεση καταδίκη του φαινομένου αυτού από όλους τους φορείς της περιοχής μας. Θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να λάβουν θέση απέναντι στο ΠΑΡΑΝΟΜΟ και πιθανόν ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ έγκλημα που συντελείται στην πόλη αυτή.
Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους γονείς, να ελέγχουν καλά τις γειτονιές τους, τις αυλές τους, τους χώρους όπου παίζουν τα παιδιά τους.
Σε περίπτωση που εντοπίσουν ύποπτο υλικό θα πρέπει να ενημερώσουν το φιλοζωικό σωματείο , ώστε το εύρημα να εξεταστεί από κτηνίατρο.
Εφιστούμε ακόμη την προσοχή σε όλους τους πολίτες να ελέγχουν για τυχόν ύποπτες κινήσεις σε σημεία σαν αυτά που περιγράφουμε παραπάνω.
Για το καλό όχι μόνο των σκυλιών αλλά και των ανθρώπων, και του πολιτισμού μας και της φήμης της περιοχής αυτής, θα πρέπει να εντοπιστούν οι δράστες και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν βαρύτατες ποινές. Το θέμα αυτό αφορά όλους μας, όχι μόνο ανθρώπους που έχουν σκυλιά».

Για το Φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας
Έλλη Μωυσιάδου

48 σχόλια:

  1. ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ Η ΤΑ ΚΤΗΝΗ , ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΑΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΉ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΎΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ψυχοπαθείς θα κρυφτούν μερικές μέρες και ύστερα θα χτυπήσουν πάλι. Πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πιαστεί κάποιος και να πάει ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.
    Μπράβο στον φιλοζωικό σύλλογο,αλλά δεν πρέπει να τους αφήνουμε μόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΡΟΜΕΡΟΊ ΔΟΛΟΦΌΝΟΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΕΛΟΣ.. ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ματι παναγια μην σας βρω εξω εσεισ που σκωτοσατε τα σκυλια θα παθετε το ιδιο και χειροτερα!!! α και κατι αλλο αν εισαι μαγκας εσυ που σκωτοσες τα σκυλια πεστο εδω στα σχολια!! ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΖΩ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ,ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΠΑΙΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΛΥΠΗΘΗΚΑ Κ ΝΤΡΑΠΗΚΑ ΠΟΛΥ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ....ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ...ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ Κ ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΛΕΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nτροπη και αισχος προσφατα αποκτησα ενα σκυλακη.τρεμω στην ιδεα οτι μπορει να παθει κατι.....ελπιζω να βρεθουν οι αναδροι δολοφονοι και να τημωρηθουν......θεωρω οτι ειναι μεγαλη αμαρτια αυτο που κανουν....τι φταινε τα ζωντανα.......κριμα κριμα..,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάνω πρόταση στην ΠΑΤΟΥΣΑ. Απευθυνθείτε σε όλους τους εθελοντικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης για να δημιουργηθεί "μυστική' εθελοντική ομάδα περιπολιών. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί που δεν δηλώνουν φιλόζωοι -οπως και εγώ- αλλά το θέμα είναι ηθικό,αισθητικό και δεν έχει να κάνει μόνο με τα ζώα αλλά κυρίως με την αρρωστημένη πλευρά της ανθρώπινης φύσης που μας ντροπιάζει όλους. 1-2 να βρούμε αρκεί. Όσοι τα ο κάνουν αυτό είναι φοβισμένα ανθρωπάκια δειλά και θα παραδειγματιστούν άμεσα και θα σταματήσουν. Επίσης δεν νομίζω να είναι πάρα πολλοί οπότε πρέπει να τους κόψουμε τον αέρα ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι φιλόζωοι είναι ταυτόχρονα και φιλάνθρωποι;
    Στην πράξη θα αποδειχθεί αν θρηνήσουμε κανενα ανθρώπινο θύμα μωρό ή υπερήλικα.
    Θα έχει τότε τα καρούλια έστω ΕΝΑΣ να δηλώσει φιλόζωος, στην κηδεία του εκλιπόντος ή εκλιπόντων;
    Αυτά, γιατί χάθηκε το μέτρο.
    Αλλο είναι να μη ρίχνουν φόλες ( πολύ κακό) άλλο είναι να κυκλοφορούν αδέσποτα δωδεκάποντα δόντια χαράματα και βραδυ και πεινασμένα( πολύ χειρότερο).
    Δεν παύουν να είναι ΣΑΡΚΟΒΟΡΑ ΖΩΑ και Η ΦΥΣΗ είναι ΦΥΣΗ.
    Να γίνει τοπικό ψήφισμα να τα παρει ο μπόγιας ή να τα πάρουν σπίτι τους οι ντεμέκ φιλόζωοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είσαι βλάκας λες ότι να ναι και δεν ξέρεις τι σου γίνεται.

      Διαγραφή
    2. 11:38 ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ,ΤΙΓΡΗΣ, ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ Κ.Λ.Π. Ο ΜΠΟΓΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΡΩΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΩΖΩΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.

      Διαγραφή
    3. ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ.

      Διαγραφή
  10. Όλοι εσείς που κόπτεστε για την αγάπη σας για τα σκυλιά γιατί δεν πήρατε ένα στο σπίτι σας για να μη περιφέρεται πεινασμένο στους δρόμους; Αγάπη για τα ζώα σημαίνει: Να τα προσέχω στο σπίτι μου, να τους παρέχω όλα να απαραίτητα, να μη πηγαίνω διακοπές χωρίς να τους εξασφαλίσω το φαγητό και το νερό. Οι περισσότεροι παίρνουν ένα σκυλί για να είναι στη μόδα και μετά το παρατάνε με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα. Οι χειρότεροι είναι αυτοί που δήθεν αγαπάνε τα αδέσποτα σκυλιά και τα ταϊζουν για να τα έχουν καλά μαζί τους και αυτά φυσιολογικά ορμάνε σε όποιον περνάει γιατί θέλουν να προστατεύσουν το ανήμπορο αφεντικό! Όταν μου δηλητηρίασαν ένα σκυλί, ήταν σαν έπεσε ο ουρανός. Τα έβαλα με όλους αλλά όχι με τον εαυτό μου που το άφησα για λίγο ελεύθερο! Που είναι οι αρμόδιοι φορείς για να παρέχουν όλα όσα χρειάζονται για να μην χάνουν άδικα τη ζωούλα τους;Που είναι ο δήμος για να τα περιθάλψει και να μην αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των πολιτών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΝΗΡΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ . ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΛΗΦΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ- ΤΕΡΑΣ.

      Διαγραφή
    2. Ατελέσφορη προσπάθεια τρομοκρατίας προς κάθε διαφορετική άποψη.
      Και οι Πακιστανοί δηλαδή και οι Κινέζοι και άλλοι που τα τρώνε τα σκυλιά κάναμε καμιά διαμαρτυρία;
      Αρκεί μόνο που δε ρίξανε φόλες στη Φλώρινα;
      Αλλά να πάμε και παρακάτω.
      Στη Συρία που σφάζουν σαν αρνιά ανθρώπους κάνανε οι δεμέκ φιλόζωοι αλλά τουλάχιστον αδιαφοράνθρωποι καμιά διαμαρτυρία;
      Υποκρισία ή μήπως αδιαφρορία;
      Κι αν αδιαφορία, δικαιούται να υπάρχει η φιλοζωϊκα ξεκομένη και μόνο σε έναν τόπο και χωρίς πρότερες αποδείξεις φιαλνθρωπίας;
      Πόσους φτωχούς και άρρωστους ανθρώπους βοήθησαν οι φιλόζωοι;
      Εστειλαν κανά φάρμακο στη Γάζα ή αλλού;

      Διαγραφή
  11. Ολοι εσεις που βρηζετε αυτον που εβαλε τις φολες σκεφτηκατε για ποιον λογο τις εβαλε; Μηπως δεν μπορουσε να κυκλοφορησει στους δρομους καθως σε ολη την πολη κυκλοφορουσαν αδεσποτα θηρια η μηπως του επιτεθηκαν καθως ειχαμεαρκετα κρουσματα; Μηπως θα πρεπει να τα βαλουμε με ολους αυτους και κυριως τα κακομαθημενα παιδακια που χωρις αισθημα ευθυνης παιρνουν ενα σκυλακι και μολις μεγαλωσει το παρατανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ;;;; ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.......

      Διαγραφή
    2. 1.56 γνωρίζεις ότι οποιος η οποιοι δηλητρηριασαν μαζικώς αδέσποτα στην φλώρινα για οιονδήποτε λόγο τους τον περιμένει η "λυπητερή" των 30000 ευρώ πρόστιμο ? αν δεν το ήξερες σκέψου και ΛΟΓΙΚΕΨΟΥ..

      Διαγραφή
    3. "Αδέσποτα θηρία"???? Πας καλά? Σιγά μην είναι και γκοτζίλα. Ρε κούνα λίγο το κεφάλι σου να δεις αν έχει μείνει καθόλου μυαλό.

      Διαγραφή
  12. ΤΟΣΑ ΣΧ ΟΛΙΑ. ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Σ ΧΟΛΙΑΖΕΤΕ, ΠΟΣΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΧΕΤΕ ΣΠΙΤΙ; ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ; ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΗΤΕ ΣΤΕΓΗ, ΨΑΞΑΤΕ ΝΑ ΒΡΗΤΕ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕ; ΠΗΡΑΤΕ ΕΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ; ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι φιλόζωοι ναι κύριε 11,38 μ.μ ιείναι και φιλάνθρωποι, δε θα μου πεις εμένα αν νοιάζομαι για τα παιδιά, σε αντίθεση με εσένα , που είσαι όχι μόνο εχθρός των ζ'ωων αλλά και μισάνθρωπος. Για σένα δε με νοιάζει καθόλου πάντως γιατί βγάζεις πολύ κακία. Ασε εμάς τους ντεμεκ φιλόζωους, και κοιτα εσύ την δική σου δωδεκάποντη γώσσα που στάζει φαρμάκι και κακία. Δε σε κόβω να είσαι και πολύ φιλανθρωπος. Και επιτέλους πια εμείς δε θα πληρώνουμε συνεχώς την ανευθυνότητα των δήθεν φιλόζωων, και να μαζέψουμε όλα τα αδέσποτα στα σπίτια μας. Ήδη τα έχουμε γεμίσει με αδέσποτα. Βάλτε τα επιτέλους με αυτούς που γνωρίζετε ότι είχαν σκυλί και το παράτησαν στο δρόμο, βάλτε τα με αυτούς που βλέπετε να τα κακοποιούν, να τα χτυπούν επειδή πέρασαν δίπλα τους. Γιατί μόνο σε συγκεκριμένα άτομα επιτίθενται; Όλους αυτούς τους γνωρίζετε αλλά κανένας σας δεν πήγε ποτέ στην αστυνομία να τους καταγγείλει. Αλλά εσείς είστε "φιλάνθρωποι" πώς θα το κάνετε αυτό; μάθετε επιτέλους στα παιδιά σας να γίνουν αυριανοί υπεύθυνοι πολίτες. Μάθετε επιτέλους να σέβεστε και τη ζωή των άλλων ζωντανών του πλανήτη. Και εγώ επειδή δεν είμαι δειλή να κατηγορώ και να βρίζω γράφω επώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ολοι εσεις ας πουμε υπερασπιζεστε τα ζωα,ομως δεν σκεφτηκατε ουτε λεπτο οτι αυτα τα ζωα επιτιθεντε και τριγυρνουν αναμεσα στα ποδια μας και πολλοι πολιτες τα φοβουνται?? τα παιδια?? Περσυ το καλοκαιρι δεν ημασταν ετσι!...πολυ λιγοτερα σκυλια κυκλοφορουσαν στα ποδια μας!!!.........εγω προσωπικα φοβαμαι τα σκυλια και δεν μπορω σε καθε 1 μετρο να συνανταω 2-3 πεινασμενα σκυλια!...δηλαδη ελεος!Αν πραγματικα θελετε να ειναι υγειης τα σκυλια αυτα να τα πατε σε ενα κυνοκομειο !δεν ειμαστε υποζρεωμενοι να ανεχομαστε οοοοοοοολα αυτα τα αδεσποτα,τα ανεχτηκαμε ολο αυτο το καιρο ομως καθε πραγμα εχει και τα ορια του!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KAI EMEIΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ <> ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ. ΕΜΕΝΑ ΧΘΕΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΜΙΑ ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΑΡΑΤΡΙΧΑ ΓΛΥΤΩΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟ.

      Διαγραφή
    2. 12:39.." λιγοτερα σκυλια κυκλοφορουσαν στα ποδια μας!!!." ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΔΙΑ..!! ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΕ-Η!! ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΣ??

      Διαγραφή
  15. Δουλεια του Δημου ειναι να αναλαβει τα αδεσποτα!!!Γεμισε η πόλη,κ ειναι επικυδυνα για τα παιδια ειδικα στο παρκο όπου ειναι γεματο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΝΑ ΦΟΒΆΣΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ ΠΩΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΟΤΟ.

      Διαγραφή
  16. Δεν υπαρχει δημοσιος φορεας για τα αδέσποτα υπήρχε καποτε γραφείο στο δήμο για αυτα τα θεματα τώρα οχι βάση νόμου δεν υφίσταται δημοτικό κυνοκομιο οπότε ειναι μονο στα χέρια τον πολιτών να δώσουν μια λύση προτείνετε κατι οτιδήποτε μι είστε μονο μέρος του προβλήματος ευχαριστώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και όοοοοοοολους αυτούς που ενοχλούν εμάς και κυκλοφορούν ελεύθεροι, ποιος θα τους μαζέψει; Μάθετε στα παιδιά σας να μη φοβούνται, και όχι όταν πάνε να χαϊδέψουν ένα σκυλί να τρέχει η μάνα σε κατάσταση αλλοφροσύνης και να φωνάζει σαν υστερική να μην το πλησιάσει γιατί είναι λυσσασμένο και θα το δαγκώσει. Στα χωριά σας δεν είχατε σκυλιά; Τώρα που ήρθατε στην πόλη τα φοβηθήκατε; Κομπλεξικά ανθρωπάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Yπάρχουν πολλοί ανεκμετάλλευτοι χώροι -κτήρια στο ζωολογικό πάρκο Φλώρινας. Μέρος αυτού μπορεί να περιφραχθεί για να γίνει ένα σύγρχονο κυνοκομείο - κέντρο κτηνιατρικής περίθλαψης μα κυρίως ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ. Τέλος μεγάλη ευθύνη φέρουν οι ιδιοκτήτες σκυλιών και για τις ακαθαρσίες που αφήνουν τα σκυλια και γιατί πολλοί λόγω οικονομικής κρίσης τα παρατάνε και μετατρέπονται τα οικόσιτα σκυλάκια που αγοράζουν απο γνωστο κατάστημα πέτσοπ .,σε αδέσποτα και σε ορισμένες μεμονωμένες μεν περιπτώσεις έχουν προκαλέσει τα αδέσποτα σκυλάκια διάφορα τραύματα σε ανθρώπους .Δεν πρέπει να φοβόμαστε ούτε να εκτονώνουμε ότι έχουμε στο μυαλό μας στα συμπαθή αδέσποτα. Και βέβαια πρέπει να τιμωρηθεί και παραδειγματικά μάλιστα όποιος δηλητηρίασε τα αδέσποτα σκυλάκι της πόλης μας ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ όμως ότι τα αδέσποτα σκυλάκια τι ζητάνε απο εμάς τους ανθρώπους; Την φροντίδα και την ΑΓΑΠΗ μας ψάχνουν και δυστυχώς κανείς σχεδόν κανείς δεν λέει να την προσφέρει με κάθε τρόπο , εθελοντικά ακόμη και περιστασιακά δίνοντας ένα ψωμάκι, λίγο νεράκι ένα χάδι στο ταλαιπωρημένο σωματάκι τους Αντ αυτου τα δηλητηριάζουμε και με φόλες και με την αδιαφορία μας ....Θα παρακαλέσω όμως το θέμα με τα αδέσποτα στην πόλη μας να μην γίνεται κάθε τρίς και λίγο αντικείμενο δημιουργίας αντιπαράθεσεων κοινωνικών ομάδων φιλόζωων και αντιφιλόζωων κ.οκ. και να μαλώνουν συμπολίτες μεταξύ τους αλλα με αφορμή παρόμοια περιστατικα να ευαισθητοποιηθούμε ώστε να λυθεί κάποτε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και αυτά και εμείς που ζούμε στην Φλώρινα. Τώρα εάν κάποιοι αρρωστημένοι προσπαθούν να γενικεύουν το πρόβλημα ποτε δεν θα λυθει ουτε με τα αδέσποτα ούτε με τις ανισορροπίες που έχουν κάποιοι στο μυαλό τους....Μία καλή λίγη είναι η έκδοση ταυτότητας από την ημέρα αγορά σκυλιών και άλλων ειδων από το συγκεκριμένο πετσοπ σε συνεργασία με δήμους και την αστυνομία ώστε ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ και ΥΠΕΥΘΥΝΗ να είναι ο κάθε ένας που έχει υπο την ιδιοκτησία του ένα σκυλί και όταν αυτό επιτεθεί η δηλητηριαστεί να εντοπίζεται ο η η ιδιοκτητης ιδιοκτητρια του κάθε οικόσιτου η αδέσποτου σκυλιού...΄



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η κυρία πρόεδρος του συλλόγου "Πατούσα" απέκτησε οντότητα μέσα από την ενασχόληση με τα αδέσποτα και το φιλοζωικό σύλλογο και αρθρώνει λόγο ως πρόεδρος του συλλόγου. Το ύφος όμως του λόγου της προδίδει έλλειψη καλλιέργειας και ευαισθησίας, αποπνέει αγένεια και μισαλλοδοξία με όποιον διαφωνεί μαζί της. Ας μη μας εμπαίζει λοιπόν με το προσωπείο του δήθεν φιλοζωικού ενδιαφέροντος. Η "ταμπέλα" της προέδρου δεν την αναβαθμίζει ούτε την καταξιώνει από μόνη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα μας είναι η πρόεδρος του Συλλόγου; Και μόνο που ασχολείσαι μαζί μου αυτό με τιμά. Αγενέστατη μπορώ να γίνω άνετα με μερικούς σαν και εσένα. Πουθενά δεν έχω βάλει την ταμπέλα της προέδρου. Ευαίσθητη είμαι μόνο με αυτούς που αγαπώ και νοιάζομαι. Καλλιέργεια;;;;;;;; τι είναι πάλι αυτό. Αυτό που αποπνέεις εσύ;;;;;;;;;;;; Μισαλλοδοξία ναι με όσους προσπαθούν με επιθετικό ύφος να περάσουν αυτό που πιστεύουν. Δεν χρειάζομαι να καταξιωθώ από κανέναν. Και πίσω από το προσωπείο της ανωνυμίας δεν κρύφτηκα ποτέ. ΔΕΙΛΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ. Άντε και πολυ ασχολήθηκα μαζί σου ΑΝΩΝΥΜΕ και δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά.

      Διαγραφή
    2. Απαντήστε μου σας παρακαλώ στο εξής απλό ερώτημα:Γιατί θα πρέπει να ανέχονται οι πολλοί την ανικανότητα των πολύ λίγων, που για διάφορους λόγους, αφήνουν στην τύχη τα σκυλιά που πριν λίγο είχαν στα σπίτια τους και επίσης, όσοι έχουν την επιθυμία, διάθεση, καλοσύνη κι ευγένεια να φροντίζουν τα αδέσποτα, γιατί δεν το κάνουν όπως ο νόμος ορίζει, δηλ. να τα παίρνουν στα σπίτια τους και μάλιστα μέσα κι όχι στις αυλές και στα πεζοδρόμια της κάθε γειτονιάς, με ότι αυτό συνεπάγεται. Σίγουρα είναι καταδικαστέες και ποινικά κολάσιμες πρακτικές όπως η τελευταίες (φόλες), όμως, όπως λέμε στον κόσμο των ατόμων με αναπηρία, έτσι σας απευθύνω την πρόσκληση-πρόκληση ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ, που δεν θέλω καμία όχληση από τα αδέσποτα κι εσείς (όχι προσωπικά) τα φέρνετε στην πόρτα του σπιτιού μου.
      Να είστε επίσης σίγουρη πως είμαι απολύτως καλοπροαίρετος, απλά δεν είμαι φίλος των ζώων και γράφω πρώτη φορά σχετικά.

      Διαγραφή
    3. δεν ειστε ενημερωμενος για το θεμα..καθολου..οποτε και ας ειναι και η τελευταια φορα που σχολιαζεται μια τετοια δημοσιευση..!!! ψαξτε λιγο καλυτερα.ο νομος επιτρεπει τη σιτιση των αδεσποτων ζωων!!οπου και αν ειναι αυτα.επειδη εδω στη φλωρινα ολοι βριζετε αυτους που τα ταιζουν δε σημαινει κατι! μεχρι και καταγγελια μπορει να γινει αν εσυ αποτρεψεις εμενα να ταισω ενα αδεσποτο! την επομενη φορα που θα σχολιασεις κατι,φροντισε πρωτα να ενημερωθεις.και με αυτο που εγραψες συμφωνω!! ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ! γιατι λοιπον δεν ερχεσαι και εσυ στη θεση ενος αδεσποτου? γιατι δεν σκεφτεσαι πως ζει? πως το κακοποιουν οι υπερευαισθητοι συμπολιτες μας!τελος ο χωρος εξω απο την πορτα του σπιτιου σου,το πεζοδρομιο "σου" δεν ανηκουν σε εσενα..ειναι δημοσια!!

      Διαγραφή
    4. Προφανώς κι εσείς ξεχνάτε τα ελάχιστα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες αγαπητή μου. Δεν έχω αντίρρηση να φροντίζετε τα αδέσποτα, απλά μην το κάνετε στην πόρτα μου. Επίσης, το πεζοδρόμιο και ο δρόμος ανήκουν εξίσου και σε σας και σε όσους από εμάς αγαπούν περισσότερο από τα ζώα τα παιδιά τους, τους ανθρώπους τους, τους άστεγους, τους αναξιοπαθούντες. Αντιλαμβάνομαι τις αγαθές προθέσεις σας αλλά σας παρακαλώ δεχθείτε το δικαίωμα στη διαφορά και στο όποιο διαφορετικό από τις επιλογές σας δικαίωμα των άλλων. Κι αυτό ξέρετε είναι τουλάχιστον δείγμα ευγένειας και πολιτισμού. Καλή δύναμη στο έργο σας, αλλά για να σας κάνω, ελπίζω, να χαμογελάσετε, λίγο πιο μακρυά από το πεζοδρόμιο μου...

      Διαγραφή
    5. ταιζουν πολλοι μπροστα απο την πορτα σας?? δεχομαι οτι δεν ειστε φιλοζωος..αλλα αν εγω τυχει να βρω κοκκαλισμενο αδεσποτο εξω απο την πορτα σας, συγνωμη αλλα θα βγαλω κατι να του δωσω..οπως εκανα και σε αστεγους οταν εμενα Αθηνα..οπως βοηθησα στελνοντας φαρμακα στη Γαζα στη συγκεντρωση που εγινε το προηγ.Σαββατοκυριακο..και οπως βοηθαω και οποιον ανθρωπο εχει αναγκη..απλα δεν καθομαι να το διατυμπανιζω..με εμαθαν απο το σπιτι μου να βοηθαω οποιοδηποτε ον με εχει αναγκη..δε διαχωριζω..!! "αγαπατε αλληλους"..!!!ελαχιστοι το θυμουνται βεβαια..!! και συνηθως τα οσοι ταιζουμε αδεσποτα κρυβομαστε σε παρκα και γωνιες..δε νομιζω να αφηνουμε τροφη μπροστα στο σπιτι κανενος..τελος, ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ..ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ..!!

      Διαγραφή
    6. Χαλάρωσε αγαπητέ μου. Καμία καραμέλα, τσίχλα κλπ. Απλά σεβαστείτε μας για να εκτιμήσουμε και το έργο σας περισσότερο...
      Με το ζόρι παντρειά δε γίνεται, είναι κάτι άλλο.
      Σε κάθε περίπτωση δύναμη και κουράγιο σας εύχομαι

      Διαγραφή
  20. Εσεις κυριοι και κυριες φιλοΖΩΑ ας δαγκωσει καποιο απο τα αδεσποτα, ατομο της οικογενειας μου και τοτε τα λεμε γιατι διακρινω πολυ μαγκια απο μερους σας και απο πραξεις τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ. ΑΝΤΕ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ, ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. ΕΓΩ ΦΟΒΑΜΑΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΣ.............ΤΕΝΕΚΕ.

      Διαγραφή
    2. Για να μην σε δαγκώσει το αδέσποτο έπρεπε να βοηθήσεις στις κινήσεις που έκαναν οι φιλόζωοι για την δημιουργία σωστού κυνοτροφείου και όχι να γράφεις ότι σου κατέβει στην κούτρα..

      Διαγραφή
  21. ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΡΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΣΠΑΡΤΑΡΑΕΙ ΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΟΤΑΝ Η ΦΟΛΑ ΤΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ?ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ?Η ΕΙΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!ΦΟΛΙΑΖΕΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ.ΚΤΗΝΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δε σε τιμαει αυτο που κανεις κυρια μου -γιατι μαλλον κυρια εισαι -10:03 π.μ
    15 Αυγουστου να κατηγορεις εναν ανθρωπο χωρις να τον γνωριζεις. Αν εχεις εμπαθεια εσυ μαζι της πρόβλημα σου. Μαλλον διαφωνισε μαζι σου σε κατι και δε τη χωνευεις. Δεν είπε τίποτα περιεργο.Δν ειμαι φιλοζωη με την εννοια οτι θα ταισω ενα ζωο στο δρομο αλλα δε του κανω και κακο. Το κακο εχει παραγινει με τα σκυλια ναι συμφωνω αλλα παλι δε φταινε αυτα. Εσυ μονο κακια εβγαλες για το προσωπο της. Λυπαμαι............ Είναι ντροπη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε απολιτιστοι..αφιλοξενοι και απαιδευτοι "ανθρωποι" ..κυκλοφορουν γυρω μας και αδεσποτα ..και?? τι σημαινει αυτο??οτι θα δαγκωσουν οπωσδηποτε??για συνελθετε λιγο μυγιαγγιχτοι..να κυκλοφορειτε με μπενταντιν και να μη βγαζετε τα παιδια σας απο το σπιτι γιατι μπορει να κολλησουν τιποτα..Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΣ..! παιζουν τα παιδια σας στο παρκο και διπλα παιζει και ενα σκυλι..τι κανετε σαν υστερικοι? μαθετε στα παιδια σας να σεβονται και αλλες ζωες..!!μαθετε στα παιδια σας να μη φοβουνται..να μπορουν να κυκλοφορησουν.. πραγματικα τα λυπαμαι..θα φτασουν στην ηλικια σας και θα γινουν σαν εσας..τι πιο θλιβερο. φοβικοι και αγχωδεις..!τελος, ευχομαι καποια στιγμη να βρει ενα απο τα παιδια σας ενα αδεσποτακι και να σας πει.."κοιτα μαμα..εγω θα το κρατησω σπιτι"..εκει να σας δω.. ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΣΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΣΩΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ..!! ΕΣΕΙΣ ΙΣΩΣ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΤΙΜΗΣΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΠΙΙΜΗΣΩ, ΜΗ ΤΡΕΦΕΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΟ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΔΕΥΤΕΡΑΝΤΖΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ;ΛΟΥΦΑΞΕ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΥΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΕΣ ΕΣΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΞΑΜΟΛΗΣΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΣΤΟΥΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΒΟΥΡΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΘΙΑ.ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΜΗΝ ΤΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΑΝΙΣΕΙ
    ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ μεγαλο μενος διακρινω τι έγινε;;;; Διαφωνησε μαζί σου; σκοτωσε κάποιο δικο σου;;; Σου πηρε το σπίτι;;;;Σου πήρε τον άντρα;;; "κυρια" ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ;;;;;παραδοξως τι σημαινει "επιμησω" και "φουλα"

      Διαγραφή
  25. γελαει ο κοσμος..!!!συγχαρητηρια για την ανατροφη σου!! το θεμα μας ειναι η προεδρος και τα "παπαγαλακια" της? τι εμπαθεια ειναι αυτη? εδω βρηκες να τα πεις?? αλλο ειναι το θεμα της αναρτησεις..αλλα χρειαζεται εγκεφαλο για το καταλαβει κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ:::::::::::::::::::::::::::::::::::Είναι για γέλια Τι της έκανες βρε κοπέλα μου και σε μισεί τόσο και βγαζει τόση κακία για σένα; πολύ ζήλια γιατί μονο ζήλια προδιδει όλο αυτό για το πρόσωπο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΤΕ ΑΝΟΗΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.