Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ελληνικό ενδιαφέρον στον Dolomites Skyrace 2014!

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Skyrunning συνεχίζεται στο πανέμορφο Canazei με τους δύο από τους πιο κλασικούς και χαρακτηριστικούς ίσως αγώνες του είδους, τον Dolomites Skyrace και τον Dolomites Vertical Kilometer. Πέρυσι, όντας προσκεκλημένοι της διεθνούς ομάδας της Salomon, είχαμε ζήσει από κοντά την εμπειρία αυτού του γνήσιου και ιστορικού skyrunning αγώνα και είχαμε μείνει παραπάνω από εντυπωσιασμένοι για διάφορους τομείς. Το επίπεδο των αθλητών, την αθλητική κουλτούρα της περιοχής και βέβαια την ομορφιά της...
Φέτος την ίδια εμπειρία αναμένεται να ζήσουν τέσσερις Έλληνες φίλοι δρομείς οι οποίοι θα ταξιδέψουν μέχρι το Canazei για να τρέξουν στον Dolomites Skyrace: ο Σταύρος Ζαχαρίου, νικητής του περσινού Πρωταθλήματος Νέων Salomon, ο Γιάννης Ιωαννόπουλος, ο Κοσμάς Πλακετάς και η Βηθλεέμ Παπακοσμά.
Θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μαζί με μερικά από τα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου skyrunning όπως οι Kilian Jornet, Marco De Gasperi, Tadei Pivk, Zaid Ait-Malek, Ionut Zinca, Matheo Jacquemoud, Emelie Forsberg, Antonella Confortola, Stephanie Jimenez μεταξύ άλλων.
Ο Dolomites Skyrace είναι ένας αγώνας 22 χλμ με 1.800 περίπου μέτρα υψομετρικής διαφοράς τα οποία τα κερδίζει στα πρώτα 10 χλμ εξαντλητικής ανηφόρας! Ξεκινάει την Κυριακή 20 Ιουλίου στις 9:30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) και οι δρομείς έχουν 4 ώρες και 15 λεπτά να ολοκληρώσουν την απαιτητική του διαδρομή. Ευχόμαστε στους έλληνες φίλους καλή επιτυχία και προπαντός να περάσουν καλά και να το διασκεδάσουν. Θα περιμένουμε με μεγάλη χαρά τις εντυπώσεις τους από το κορυφαίο ευρωπαϊκό Skyrunning γεγονός!

Πηγή: Advendure-Mountain (www.advendure.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.