Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Όλοι οι δρόμοι σήμερα οδηγούν στο Αμύνταιο!

Συνάδελφοι/σες, φίλες και φίλοι, πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, μετά την ψήφιση του μνημονίου 3 από την ¨Συντριπτική πλειοψηφία¨ των συν 3 βουλευτών της ντόπιας ΤΡΟΪΚΑΣ Σαμαρά Βενιζέλου Κουβέλη, έρχεται η πραγματική σύγκρουση με την εφαρμογή του βήμα το βήμα, μέτρο το μέτρο με αιχμή αυτή τη στιγμή τις απολύσεις αλλά και τις καταργήσεις οργανισμών, φορέων στο στενό δημόσιο τομέα.
Η αντίσταση με καταλήψεις και απεργίες από τους εργαζόμενους φουντώνει και δείχνει πως τα σχέδια των ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ μπορούν να ακυρωθούν στην πράξη. Σειρά τώρα έχουν και οι υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. Α.Ε., της επιχείρησης που τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό όλη τη χώρα.
Μπροστά στο μαύρο μέλλον που ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι και όλος ο λαός πρέπει να πάρουν την υπόθεση της αντίστασης στα χέρια τους, κάνοντας όλες τις απαραίτητες τομές για να νικήσουν οι αγώνες. Απέναντι στη σφοδρή, ολομέτωπη και καλά σχεδιασμένη επίθεση, το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα πρέπει άμεσα να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων και του λαού και να συμβάλει στην κινητοποίηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Το Περιφερειακό Συνδικάτο Χειριστών Λ.Κ.Δ.Μ. Δ.Ε.Η. Α.Ε. καλεί όλους εσάς για να οργανώσουμε συντονισμένα αυτές τις μάχες και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μη πώληση της Δ.Ε.Η.
Απαιτείται τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι συνδικαλιστικοί φορείς να αναπτύξουν κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα και πολύμορφες δράσεις. Ούτε ο κατακερματισμός του κάθε κλάδου, ούτε η άρνηση συγκρότησης ενός παλλαϊκού αγωνιστικού μετώπου μπορεί να οδηγήσει μακριά.
Στα πλαίσια αυτά καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού, τις ενώσεις των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών, τους συλλόγους των συνταξιούχων, τους αγροτικούς συλλόγους, κλπ. μα πρώτιστος την κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 02 Ιουλίου 2014, στις 8:00 μ.μ. στο Συλλαλητήριο στο ΑΜΥΝΤΑΙΟ, για τη συγκρότηση παλλαϊκού αγωνιστικού μετώπου αντίστασης, για την απόκρουση των μέτρων και το σχεδιασμό δράσεων και κινητοποιήσεων στο νομό.
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.
Nα κάνουμε τον αγώνα δική μας προσωπική και συλλογική υπόθεση.
Να δώσουμε αποφασιστικά ενιαία ταξική απάντηση στη πολυεθνική και τη πολιτική που στηρίζει τα συμφέροντα της.
Ζητούμενο σήμερα είναι ο παλλαϊκός – γενικός ξεσηκωμός με αποφασιστικούς αγώνες διαρκείας, με αμεσότητα στην αντίδραση αλλά και σχέδιο, πρόγραμμα και προοπτική.
Να πάρουμε το νήμα από την αρχή των σημερινών απεργιών και να συνεχίσουμε με λογική κλιμάκωσης, για την απόκρουση των αντιλαϊκών και βάρβαρων μέτρων και μνημονίων.
Η επίθεση δεν μπορεί να ανατραπεί όσο κυριαρχούν στους κόλπους του κινήματος οι χωριστές λογικές και η απουσία-αναχώρηση από τους αγώνες. Όσο κυριαρχεί η διάσπαση, η λογική της ανάθεσης, ο συμβιβασμός, η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία.
o Όχι στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
o Κάτω τα παλιά και νέα μνημόνια.
o Καμία θυσία για την ΕΕ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο.
Έξω η Τρόικα από την Ελλάδα, από την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΡΔΙΑ της χώρας, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.