Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Το Ε.Κ.Φ. για την επίταξη των εργαζομένων της ΔΕΗ

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η συγκυβέρνηση αποφασίζει ερήμην του λαού και χωρίς καμία δικαιολογία που να αφορά τον κίνδυνο του δημοσίου συμφέροντος, καταστρατηγεί το σύνταγμα και επιτάσσει τους εργαζόμενους της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, οι οποίοι θίγονται από το νομοσχέδιο που συζητείται στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής και αφορά το μέλλον, την ύπαρξη της ΔΕΗ, αλλά πρωτίστως αφορά το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας, της Φλώρινας.

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας καταγγέλλει την κυβέρνηση που επιστρατεύει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ καταργώντας το δικαίωμα τους να απεργήσουν διαφυλάσσοντας τη δουλειά τους, τις εργασιακές σχέσεις αλλά και την επιλογή τους να διατηρηθούν ως εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και όχι να μεταφερθούν παρά τη θέληση τους σε μια ιδιωτική εταιρεία που πρωτίστως θα μετατρέψει τις εργασιακές τους σχέσεις.

Εάν η συγκυβέρνηση συνεχίζει να καταστρατηγεί η ίδια τους νόμους, να διαπλέκεται με ιδιωτικά συμφέροντα, να ξεπουλά τον πλούτο της χώρας μας αλλά και όλη τη Δυτική Μακεδονία χωρίς τη συναίνεση του λαού, χωρίς το δικαίωμα του δημοψηφίσματος (που είναι προϋπόθεση για τέτοιες σημαντικές κοινής ωφέλειας μεγάλες επιχειρήσεις να λαμβάνονται με δημοκρατικές διαδικασίες), τότε θα πρέπει οι θεματοφύλακες της δικαιοσύνης που είναι αρμόδιοι να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους για τη νομιμότητα των πράξεων αυτών. Πράξεις που ξεπουλάνε την περιουσία του ελληνικού λαού έναντι μηδαμινών ανταλλαγμάτων στο όνομα του ανταγωνισμού και της ελεύθερης οικονομίας, ενώ αυτός λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και μάλιστα σήμερα εν έτη 2014 η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από επιδοτούμενους ιδιώτες ανέρχεται στο 36%.

Ζητούμε άμεσα την απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, τη διατήρηση της ενιαίας Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού η οποία θα πρέπει να συνεχίσει να παρέχει το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας σε όλους τους καταναλωτές της χώρας με τη χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Ζητούμε την άμεση αναστολή της επίταξης των εργαζομένων και συμφωνούμε ότι πρώτα από όλα το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο για όλους τους πολίτες της χώρας και για αυτό το λόγο δεν πρέπει να αποφασίζονται εν θερμώ από οποιαδήποτε κυβέρνηση καταργώντας το δικαίωμα αυτό.

12 σχόλια:

  1. Mη διαμαρτύρεσαι Δεληγιώργη για την επίταξη. Με φύλλο πορείας από τη Ν.Δ. διορίστηκες στη ΔΕΗ. Ένα πρωί σου είπαν πήγαινε να πιάσεις δουλειά και έγινες Δεητζής.
    Αν κάνω λάθος πεστο να μάθουμε όλοι να μη στη λέμε άδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ ρε μάγκα, που γράφεις και 5-6 σχόλια στην κάθε ανάρτηση, τι δουλειά κάνεις και τους έχεις τέτοιο άχτι τους δεητζήδες;

      Διαγραφή
  2. Δεν καταλάβατε, ότι αυτά που θυμάστε ....τελείωσαν! Θα το καταλάβετε τώρα! Καιρός ήταν! Τελος το να συγκυβερνάτε, άσπονδοι φίλοι ΔΕΗτζίδες! Είχατε γίνει κράτος εν κράτει! Όλα σε ιδιώτες και εκεί θα δούμε τι αγωνιστικά κότσια έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΟΣΟ- ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕΡ ΔΕΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΘΗΚΑ. ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΤΑΞΕΙΣ.

      Διαγραφή
    2. Φάε 3πλάσια τιμή την κιλοβατώρα, να μάθεις να λες ανοησίες.

      Διαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ 2,29 ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΙ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΛΟΒΑΤΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ ΠΟΣΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΑΤΕ ΤΗΝ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ; ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ. ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οχι ρε φιλε που πληρωναν το ρευμα φτηνα οι δεητζουδες. Κοινωνικο τιμολογιο ειχαν γιατι ειναι χαμηλομισθοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άντε πάλι, το κλουβί με τις τρελές γίναμε. Ο ένας να θέλει να βγάλει το μάτι του άλλου, και να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα.
    Να ξεπουληθούν τα πάντα, φτάνει να δω τον γείτονά μου τον ΔΕΗτζή να πονάει. Αυτό με καίει. Και μετά θα είμαι ευχαριστημένος. Και ας είναι όλη η πατρίδα ξεπουλημένη.
    Μωρε, για το ψυχιατρείο είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ντρέπεστε ρε ΔΕΗτζίδες και μιλάτε! Ναι στο δημοψήφισμα για να δείτε τι σας επιφυλάσσει ο λαός! Για να μη πω όλοι θα πω το 95% μπήκατε στη ΔΕΗ με γλύψιμο, όπως καταλαβαίνετε αυτό ο λαός δεν το συγχωρεί! Είστε...μόνοι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΟΧΙ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
  8. Οταν η πατριδα διαλυεται ο κοσμος υποφερει και εχουν χασει οι Ελληνες το μισο εισοδημα τους,ε ναι εσεις ειστε προνομιουχοι ,αφηστε τα σχολια και τους χαρακτηρισμους μιζερος,κακος κακομοιρης και αντρικια και παλικαρισια απαντηστε και πεστε ναι εχουμε τζαμπα ρευμα ,παχυλους μισθους και δουλευουμε δυο ωρες κα ενα σκασμο προνομια ταξιδια, μεταφορα στην δουλεια ,υπερωριες κ.α παραδεχθειτε την αδικια η καντε τουμπεκι οχι τοσο θρασος ολοι ξερουν τι εχει γινει στη δεη και φτασαμε να την ξεπουλαμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.