Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Με παραδοσιακή λεχοβίτικη πέτρα το Εντευκτήριο του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών

Με παραδοσιακή Λεχοβίτικη πέτρα, «ντύθηκε» η πρόσοψη του εντευκτηρίου του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας», με προσωπική εργασία των παλιών μαϊστόρων του Λεχόβου, Παύλου Γκούλη του Χρυσοστόμου και Γεωργίου Μισιρλή του Σπύρου, η οποία ολοκληρώθηκε στα μέσα Ιουνίου.
Η διαδικασία του έργου ήταν επίπονη και δύσκολη, αφού για να γίνει η προμήθεια της ξακουστής λεχοβίτικης πέτρας, χρειάστηκε να δημιουργηθεί ειδικό νταμάρι στο βουνό, από όπου και μεταφέρθηκε η πέτρα στο χώρο του Συλλόγου.
Το έργο αυτό μεταξύ άλλων θα συμβάλει και στην ενίσχυση της αισθητικής στην κεντρική πλατεία και στο παραδοσιακό τετράγωνο της Αστικής Σχολής και της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου και με τον τρόπο αυτό θα ενδυναμώσει την προσπάθεια για την αύξηση της επισκεψιμότητας του Λεχόβου που μπορεί να αποτελέσει έναν ξεχωριστό οικισμό τουριστικού προορισμού από ολόκληρη την χώρα και όχι μόνο.
Η προσφορά των δύο συντοπιτών μαϊστόρων του χωριού, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, πολύ περισσότερο στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες και συγκυρίες που βιώνει η χώρα και ο τόπος μας, όπου μόνο με τέτοιες πράξεις και ενέργειες μπορεί να γίνουν σειρά έργων που θα αναβαθμίσουν το Λέχοβο και θα φέρουν ανάπτυξη, κάτι ακριβώς που έκαναν και οι πρόγονοι μας, δημιουργώντας «από το μηδέν» το σημερινό ξακουστό και παραδοσιακό Λέχοβο.
Παράδειγμα εθελοντισμού και προσφοράς αποτελούν και οι επίσης συγχωριανοί μας, Παναγιώτης Τζουβάρας και Απόστολος Τοπάλης, οι οποίοι αντικατέστησαν τον ηλεκτρολογικό πίνακα του εντευκτηρίου που είχε καταστεί επικίνδυνος για την ασφάλεια του κτιρίου και προχώρησαν στην μετατόπιση των χελωνών της ΔΕΗ.
Ο Πρόεδρος του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών Ευάγγελος Στεφανίδης και ολόκληρη η διοίκηση του Συλλόγου αισθάνονται την υποχρέωση να εκφράσουν και δημόσια τις ολόθερμες ευχαριστίες τους προς τους συγχωριανούς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.