Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Θεώνη – Πετράδι στο λωτό - Εικαστικές Συνομιλίες στον Σακουλέβα

Εμβρυακή φλόγα απεγκλωβίζει το ον, κατακρεουργεί τις άυλες πλησμονές του, κενώνει την ουσία του, αναδομεί την ομόκεντρη ενεργειακή δύναμη του λωτού, διαπερνά συμπαντικές σμίξεις, σμίγοντας το ον με κάθε αέναη ουσία ανατροφοδοτούμενη ουσία με ασημένιο αιμάτινο κουβάρι, πετράδι στον πυρήνα του, μορφοποιεί τον εκμηδενισμό, μαμή που τελεί αποκρουστικές μαλάξεις τελειοποίησης στο νεογνό άπειρες οι αποσμήξεις αρχέγονης υλικότητας αναζητούν τον ενεργειακό πυρήνα σε άυλη πολυπρισματικότητα γεννά αιώνια εμβρυακή ουσία, ουσία ουσιώδης σπόρος λησμονημένων συμπάντων βασιλικού πετράδι αντικατοπτρίζει την άβυσσο τον πλησμονών ξεχειλίζοντας το όρος του νοητού ανόητη πορεία απόρευτη παρασιτικά ακολουθεί προς τερατόμορφες υλικότητες αποσιωπεί ροή στους κόκκους άδηλης πολυπραγμοσύνης αδημονεί αναγεννιέται η ουσιώδης ουσία με το πετράδι μέσα στο λωτό, αναβλύζουν αναθυμήσεις μέσα στο χάος το συμπαντικό.

Θεώνη
Καφέ Goose,28 Ιουλίου-11 Αυγούστου

Τριάντα εικαστικές συνομιλίες κάθε δεκαπέντε μέρες θα εξελίσσονται στο καφέGoose στο ποτάμι Σακουλέβα. Ο T.S. Eliot έλεγε ότι είχε μετρήσει τη ζωή του με κουταλιές Καφέ και δεν είναι απίθανο να το ζει κάποιος, κοιτώντας διακριτικά μικρά έργα τέχνης που αναρτώνται στον αρχιτεκτονικό διάκοσμο του αγαπημένου καφέ.Το καφέ Goose γίνεται αξιοθέατο στην πόλη της Φλώρινας μιας και θα φιλοξενήσει διακριτικές ζωγραφικές ματιές τριάντα ζωγράφων από την Σχολή Καλών Τεχνών της πόλης. Αναβιώνοντας την συνήθεια των Φλωρινιωτών Ζωγράφων να συναντιόνται στο ποτάμι με την Τέχνη, το καφέ Goose στεγάζει τους καλλιτέχνες που γυρνάν εκ νέου εκεί που οι παλαιότεροι άρχισαν να συνομιλούν. Η γειτονιά του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι ένας ζωντανός πόλος, ένα θέλγητρο για την μικρή αυτή πόλη των καλλιτεχνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.