Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων Λεχόβου και Βερολίνου

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων μεταξύ Λεχόβου και Βερολίνου, έπειτα από ένα χρόνο αδιάκοπης δουλειάς, συζητήσεων, επαφών, σχεδιασμού και προετοιμασίας της διοίκησης του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών και του αντίστοιχου φορέα από την Γερμανία.
Το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων, έχει ως στόχο να φέρει κοντά τους νέους του σήμερα από το Λέχοβο και το Βερολίνο, οι οποίοι γνωρίζοντας την ιστορία του παρελθόντος και αντιτασσόμενοι στον φασισμό και τον ναζισμό, μπορούν να προχωρήσουν από κοινού στην δημιουργία ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος, το οποίο θα στηρίζεται στην κατανόηση και την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων τους.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, 15 νέοι από το Βερολίνο θα έρθουν στο Λέχοβο στις 17 Ιουλίου και θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι και τις 24 Ιουλίου όπου και θα αναχωρήσουν για την Γερμανία, ενώ αντίστοιχος αριθμός Λεχοβιτών θα μεταβεί στο Βερολίνο στις 28 Αυγούστου και θα παραμείνει στην Γερμανική Πρωτεύουσα έως και τις 4 Σεπτεμβρίου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής, προβλέπονται επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους και μνημεία των δύο περιοχών, συναντήσεις με τις τοπικές αρχές και τους φορείς και συγκέντρωση ιστορικού υλικού και πληροφοριών για τα ολοκαυτώματα των ναζί και τα εγκλήματα πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.