Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Μεγάλη Πέμπτη για τη Φλώρινα

Μεγάλη Εβδομάδα είναι αυτή που διανύουμε. Εβδομάδα των Παθών για την Φλώρινα που παραμένει απομονωμένη και ξεχασμένη στην εσχατιά της Ελλάδας.
Και όπως κάθε τέτοια εβδομάδα η κορύφωση έρχεται με την Σταύρωση του Κυρίου μας, μόνο που αυτήν την φορά Σταυρώνεται η Φλώρινα! και διαμοιράζουν τα ιμάτια της περιοχής που είναι η Γη της, τα Νερά της και πάνω από όλα τα εργοστάσια της ΔΕΗ.
Αυτή η κακή στρεβλωμένη! με αγκυλώσεις! επιχείρηση που τίποτα δεν έδωσε στον Ελληνικό λαό τόσα χρόνια ,που δεν έφερε ανάπτυξη και πολιτισμό στην Ελλάδα (γιατί και το ρεύμα είναι πολιτισμός).
Τα καταφέραμε μπράβο μας είμαστε ικανοποιημένοι που θα έρθει Νέος Ιδιοκτήτης και θα μας σώσει!
Θα μας δώσει φθηνό ρεύμα, παχυλούς μισθούς και προπάντων θα εξασφαλίσει εργασία σε όλους !
Δεν χτυπάνε καμπάνες!
Δεν θα βγει επιτάφιος!
Θρήνος υπάρχει μόνο! και όπως πάντα δυστυχώς και χλεύη από κάποιους που χαίρονται με την δυστυχία των άλλων –έτσι μάθανε ,έτσι κάνουν πάντα !
ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ η σημερινή μέρα! και λίγοι είναι αυτοί που γελάνε, εύχομαι να μην κλαίνε –θα κλαίνε όμως – σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Περιμένω να έρθει η ΑΝΑΣΤΑΣΗ και τότε θα γελάσω!

Γώγος Πέτρος

20 σχόλια:

  1. ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΠΑΛΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕΣ;
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΘΡΗΝΟΥΣ ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΑ ΤΩΝ ΔΕΗΤΖΗΔΩΝ.
    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΕΙΤΕ ΞΕΝΟΣ ΕΙΤΕ ΗΛΗΘΙΟΣ. ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ-Η ΚΥΡΙΕ-Α 7.09

      Διαγραφή
  2. Μα πόσο ηλίθια σκεφτόμαστε και κατηγορούμε πάντα τους άλλους, πάντα μα πάντα οι άλλοι φταίνε και όχι το φτωχό μας το μυαλό.
    Κοντόφθαλμε των 7:09 όταν οι Δεητζήδες έπαιρναν 5 φράγκα άφηναν κάτι και σε εμένα τώρα που παίρνουν 3 μου αφήνουν λιγοστά. Αύριο μαζί με τον ιδιώτη και τα 580 ευρώ που θα παίρνουν θα αναγκαστώ και εγώ να κλείσω το μαγαζάκι μου.
    Εγώ πάντως θα ήθελα να παίρνουν ακόμη περισσότερα διότι δίπλα σε αυτούς τρώω ψωμί και εγώ καθώς και πολλά άλλα μαγαζιά στην Φλώρινα διότι είχαν φράγκα και άφηναν τώρα ?

    Ξυπνήστε όλοι μαζί θα χάσουμε όχι μόνον αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπραβο 8,04 σωστος, αυτο ισχυει βεβαια για ολα τα επαγγελματα. Οποιος εχει θα χαλασει και θα ζησει και ο διπλα.

      Διαγραφή
  3. Το θέμα όπως το κατάλαβα εγώ δεν είναι μόνο η πώληση της δεη αλλά και όλων των άλλων .
    Καλά μας κάνουν οι Κοζανίτες , ακούσατε ης δηλώσεις κουκουλόπουλου ? για την Κοζάνη δεν υπάρχει πρόβλημα είπε .Αυτό ήθελαν ,δεν τους νοιάζει η Φλώρινα τα δικά τους εργοστάσια δεν πουλιούνται ούτε η γή τους.. το πανεπιστήμιο ή ο στρατός, τελικά έχει απόλυτο δίκιο το άρθρο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ρίξουν την χολή τους για να βγάλουν το άχτι τους .χθες στους δασκάλους –καθηγητές –ταξιτζήδες –φορτηγατζήδες –δημόσιους υπαλλήλους ,σήμερα του φταίνε οι δεητζήδες αύριο θα είναι μόνος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όσο χάσαμε και με τον ΟΤΕ κοντόφθαλμε 8:04. για ρώτησε τον λεβ΄'εντη του κειμένου πως μπήκε στη ΔΕΗ; γιατί και σήμερα μεσουρανούσης της κρίσης έχει ως ΔΕΗτζής μειωμένο οικιακό τιμολόγιο; γιατί τα παιδιά του πηγαίνουν δωρεάν (με χρήματα δικά μας) σε κατασκηνώσεις και διακοπές; γιατί ο εν λόγω κύριος έχει ετήσιες αποδοχές 50.000 ευρώ; με ποιά πτυχία;κι απ' αυτά πολύ λίγα πέφτουν στην τοπική αγορά, γιατί όσο ψηλό είναι το κασέ τόσο μεγαλύτερο έυρος έχει η αγορά του. φτάνει μέχρι θεσ/νίκη. γι' αυτό χαμηλά την μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η περίπτωση του ΟΤΕ έχει τόση σχέση με τη ΔΕΗ όσο ο Φάντης με το ρετσινόλαδο. Ψάξε το και εύκολα θα βρεις το γιατί. Αν δυσκολευτείς, πες το και θα επανέλθομε. Δια την οικονομίαν του χρόνου δηλαδή.

      Διαγραφή
  5. Χρυσοβαλάντης Αυγερινός, Μέλος ΕΕ10 Ιουλίου 2014 στις 12:08 π.μ.

    Πόσο κοντόφθαλμοι τελικά είμαστε; Ας πούμε τα πράματα με τ' όνομά τους. Μέχρι το 1982 περίπου, η ΔΕΗ έχοντας κάνει τεράστιο και δύσκολο έργο λόγω του ανάγλυφου της χώρας (πολλά μικρά και μεγάλα νησιά και ορεινός ηπειρωτικός χώρος) με ήδη υπαρκτά κυβερνητικά λάθη από το 1950 το έτος ίδρυσής της που τη δυσκόλευαν όπως αποικιοκρατικές συμβάσεις του τύπου Αλουμίνιο της Ελλάδος και φόρτωμα της κρατικής ανικανότητας στις πλάτες της, κάνοντάς την κρατικό φοροεισπράκτορα (μοναδική περίπτωση στον κόσμο), βρέθηκε στη νέα φάση, της ΠΑΣΟΚικής διάλυσης πιά με τη συνδιοίκηση των κομματικά εγκάθετων "συνδικαλιστών" όπως Άμαλλων(+}, Πιπεργιάδων, Φωτόπουλων και "Άλλων Δημοκρατικών Δυνάμεων" όπως Ρίζων εις το τετράγωνον. Στόχος: το κομματικό γάντζωμα στην εξουσία μέσω κομματικής χειραγώγησης των εργαζομένων. Ειρήσθω εν παρόδω για την ανεξάρτητη κρίση σας, ότι στις παραταξιακές εκλογές εντός ΔΕΗ του 1981, το ΠΑΣΟΚ και οι "άλλες δημοκρατικές δυνάμεις" άθροιζαν ποσοστά της τάξεως του 90% !!!!!!!!!! Ακολούθησαν αθρόες, άσχετες και φαύλες κομματικές προσλήψεις που δυσχέραναν σημαντικά τη λειτουργία αν και επεξηγούνταν (να τρελαίνεσαι δηλαδή) σαν "κοινωνική πολιτική".
    Σε κάμποσα χρόνια η ΝΔ, ξυπνώντας ταραγμένη από το συνήθη μακάριο ύπνο της (ονειρευόμενη μόνο την ευημερία του στενού κατεστημένου κύκλου της) ακολούθησε κατά γράμμα τις τακτικές του αδελφού ΠΑΣΟΚ για να επιβιώσει και αυτή κομματικά και από κοινού να μακροημερεύσουν. Τότε είναι που αγαπήθηκαν σφοδρά οι Πιπεργιάδες και οι Φωτόπουλοι με τους Μπουζούλες και τους Λοφτσάληδες.
    Αποτέλεσμα: 20 με 25% αργόσχολοι, φαγοπότι στη Μάρνη και Στουρνάρη, ιστορικές έδρες των "μάνατζερ", συνδιοικητών συνδικαλιστών, γλέντια στις εργολαβίες. Διευθυντές υφιστάμενοι των τοπικών κατά μονάδα και όχι μόνο των κεντρικών συνδικαλιστών.
    Και πολλά και πολλά άλλα.
    Κάποτε, όταν έφθασε η τρόϊκα, έφθασε και το πλήρωμα του χρόνου. Και οι ταραγμένοι μεγαλοσυνδικαλιστές σαν φοβισμένα ποντίκια, βρήκαν νέα φωλιά στο συνασπισμό της ΡΙΖΟσπαστικής αριστεράς. Το τι θα κάνουν εκεί, παρέα με τους νέους πάτρωνες, θα δείξει. Όμως η ΔΕΗ με το μεγάλο έργο, με το προϊόν που μόνο με το νερό ταυτίζεται σαν κοινωνικό αγαθό πουλιέται κοψοχρονιά από τους ίδιους αυτούς που με την αντεθνική πολιτική τους τη γονάτισαν. Μάλλον λοιπόν κατ' εμέ ίσως και καλοπροαίρετε 7:09 πρέπει πρώτα τους πραγματικούς εγκληματίες να κακίζεις που αυτοί έκαναν και τους διαγωνισμούς που περιγράφεις εξαγοράζοντας συνειδήσεις και μετά τους όποιους (όχι όλους) τους εργαζόμενους που τις πούλησαν για να πιάσουν "δουλειά".
    Και να θυμάσε τον Χρυσοβαλάντη. ΔΕΝ θα περνάς καθόλου καλά σε λίγα χρόνια με τον ιδιώτη ηλεκτροπαραγωγό σου στην Ελλάδα με το δεδομένο μέγεθός της. Και σε σύγκριση με την τέως δημόσια κομματικά φαύλη ΔΕΗ. Για σκέψου να λειτουργούσε ανέκαθεν πλήρως δημόσια αλλά με διοίκηση όπως της προκατόχου της ημικρατικής εγγλέζικης POWER η όπως της σημερινής, πλήρως δημόσιας, γαλλικής EDF!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aπό ευνοούμενος του Μποντζίδη έγινες εγκάθετος της Μούσιου ΠΑΣΟΚ και τώρα οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ Καρυπίδη.Οπου φυσάει ο άνεμος για το συμφέρο σου.Ο δακρύβρεχτος λόγος σου πρέπει συγχρόνως να είναι και τεκμηριωμένος.Με έπεισαν τα επιχειρήματα του πολύ σοβαρού υπουργού Μανιάτη. Ο τόπος μας θέλει,φθηνότερο ρεύμα,περισσότερες θέσεις εργασίας και ισοτιμία στους μισθούς των εργαζομένων.Δεν θα είστε πλέον εσείς οι προνομιούχοι.Τα πολλά λόγια οι φωνασκίες και τα κολλητηλίκια με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνονται αποδεκτά από την κοινωνία, για αυτό και ΔΕΝ σας στηρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γωγο εισαι τουλάχιστον βλάσφημος. Παρομοιάζεις τα Θεια Πάθη με μια μεταβολή που πρόκειται να επέλθει σε κάποιον εργασιακό χώρο...
    Προσωπικά δεν περιμενα κάτι περισσότερο από εσένα. Με γνώμονα το συμφέρον σου λειτούργησες το τελευταίο χρονικό διαστημα και εκανες κωλοτούμπες, συρόμενος πίσω από πολιτικές και πρακτικές που καταδίκαζες. Δεν θα σε παρομοιάσω ουτε με το Ιουδα γιατί εκείνος έδειξε να έχει την αισθηση της πράξης του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΗΤΖΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ. ΕΤΣΙ ΠΕΣ ΜΑΣ. ΡΙΞΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΕΣ.
    ΠΟΤΕ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΗ ΔΕΗ;
    ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ;
    ΑΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ 'Η ΑΠΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ;
    ΤΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΧΕΙΣ;
    ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΕΤΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΑ ΒΙΤΟLA ΚΛΑΊΝΕ ΜΕ ΜΑΎΡΟ ΔΆΚΡΥ!!!!!!!!!!
    ΕΚΕΊ ΠΆΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΗΤΖΙΔΩΝ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ 9.21 ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΛΑΙΓΕΣΑΙ Κ ΘΑ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ Η ΔΕΗ.Κ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ¨?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσύ 9.21 τώρα κλαιγεσαι γιατί έπαιρνες 3 και 4 χιλιάρικα τώρα που θα γίνει η ΔΕΗ ιδιωτική τώρα θα δεις τι θα παίρνεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ…..ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΟΤΣΙΑ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ.
    Να πάτε να ακούσετε τις δηλώσεις του Κουκουλόπουλου που είπε ευθέως μέσα στην βουλή το πόσο ικανοποιημένος νιώθει που δεν πουλιέται ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ.
    Αυτοί είστε καρμοίρηδες μια ζωή που όταν σας λέει κάποιος ΑΛΗΘΕΙΕΣ όπως και ο Χρυσοβαλάντης τον θάβετε ……ΚΑΝΑΠΕΔΑΡΧΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ πολιτικών………. ΓΡΑΦΕΙΩΝ !
    Και επειδή δεν είμαι θαρραλέος όπως εσείς
    Ανώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πέτρο, πασά μου, μην μασάς.
    Τα όσα λες είναι πέρα για πέρα σωστά κι ολόσωστα. Και πρέπει και να τα λέμε και να τα φωνάζουμε.
    Δυστυχώς τα λεφτά είναι πολλά και τα φιλέτα εκλεκτά. Οι εγκάθετοι των κατοχικών δυνάμεων έχουν κάθε συμφέρον να πουλάνε τρέλα εδώ μέσα και να λένε ότι θέλουν και να πετάνε λάσπη και εμετίλα με τους κουβάδες.
    Μην πτοείσαι, μίλα την φωνή της αλήθειας.
    Δεν ξέρω αν θα διορθωθεί η κατάσταση. Όμως τουλάχιστο εσύ θα έχεις το πρόσωπό σου καθαρό, θα έχεις κάνει αυτό που σου ανήκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ένα ερώτημα μόνο οι βουλευτές της Φλώρινας γιατί δεν ζήτησαν από τον πρόεδρο της βουλής (όπως ο Κουκουλόπουλος ) να μιλήσουν?
    Ετσι απλά ρωτάω !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πέτρο, όποιος μιλάει τον πηδάνε!
    Κι όποιος δεν μιλάει πάλι το ίδιο.
    Οπότε μίλα, βγάζεις και γούστο φωνής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Xρυσοβαλάντη Αυγερινέ καλά τα "έχωσες" ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πόσο μ....... είστε στην Φλώρινα; Αντι να πάρετε με τις κλωτσιές και τις μπουνιές ανδρείκελα σαν τους κουκουλοπουλαίους τρώγεστε με τα ρούχα σας...ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ..ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ.. .....ΤΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ...ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ....ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.