Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Όχι στην διάσπαση, διάλυση και ξεπούλημα της ΔΕΗ

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου προχωρά μέσα στο καλοκαίρι τη νέα σειρά ιδιωτικοποιήσεων συνεχίζοντας το έργο της καταστροφής.
Με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ξεπουλάν ανενδοίαστα μιας επιχείρησης στρατηγικής σημασίας εκχωρώντας μέρος της εθνικής κυριαρχίας.
Η επιλογή της κυβέρνησης να εισάγει το νομοσχέδιο στο καλοκαιρινό τμήμα της βουλής περνώντας το με συνοπτικές διαδικασίες, επικαλούμενη μία επίπλαστη και στρεβλή νομιμότητα είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου ώστε να αφήσει πίσω της στις λίγες ημέρες που της έχουν απομείνει καμένη γη δεσμεύοντας την χώρα για τις επόμενες δεκαετίες.

Τονίσαμε πολλές φορές πως το ξεπούλημα της ΔΕΗ θα φέρει το απόλυτο μαύρο για την περιοχή μας.
Αυτή η περιοχή που έδωσε τα πάντα για την ανάπτυξη της χώρας και πλήρωσε ακριβά το τίμημα στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της, ανταμείβετε σήμερα με την μεγαλύτερη ανεργία στην χώρα.
-Το ξεπούλημα της ΔΕΗ θα διαλύσει τον ήδη ραγισμένο οικονομικό και κοινωνικό ιστό ενώ φαντάζει σαν εφιάλτης η εκχώρηση των εδαφών που προκύπτουν από την εξορυκτική δραστηριότητα και είναι ιδιοκτησία του λαού σε ιδιώτες, την στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί ένα αίτημα δεκαετιών για την επαναπόδοση και αποκατάσταση τους.
-Κανένας ιδιώτης δεν πρόκειται να αναλάβει το κόστος των αποκαταστάσεων.
-Όπως επίσης δεν πρόκειται να εισπραχτούν επισφαλείς οφειλές τρίτων.
-Μαζί με την εκχώρηση του 30% της κερδοφορίας, η ΔΕΗ αναγκαστικά θα στραφεί στην αύξηση των τιμολογίων και την οικονομική εξόντωση των καταναλωτών.
-Κρίνεται αμφίβολο και το μέλλον των τηλεθερμάνσεων που είναι απαραίτητες για να αντιμετωπίσουμε τον βαρύ δυτικομακεδονικό χειμώνα.
-Κάθε αναπτυξιακή προοπτική τελειώνει για την περιοχή μας που έχει συνδέσει την οικονομική της ανάπτυξη με την ΔΕΗ.
-Το νέο εργασιακό περιβάλλον που θα δημιουργήσουν οι ιδιώτες θα ακυρώσει κατακτήσεις δεκαετιών και θα διαμορφώσει συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους.

Καλούμε τον λαό, το πολιτικό προσωπικό, τους φορείς, τα συνδικάτα, τους Δήμους και την Περιφέρεια (τη σημερινή και την αυριανή εκπροσώπηση τους) στην συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου για την αποτροπή της περαιτέρω διάσπασης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η περιοχή μας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη ούτε να γίνει τσιφλίκι του κάθε ιδιώτη.

• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ, ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΤΕΡΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

• ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

• ΝΑ ΜΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 24ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ 24ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ.

• ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ «ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ».

• ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ.

• ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΤΟΥ 17% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΤΗΣ.

• ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ
ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ,
ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 ΣΤΙΣ 8μ.μ.


ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.