Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Το πρόγραμμα του 4ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος στη Σιταριά



11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Πολιτιστικές Εκδηλώσεις)
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 8:00 μ.μ.
Θα πραγματοποιηθούν Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στα πλαίσια του 4ου ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ. Οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι της Φλώρινας θα παρουσιάσουν χορούς της Μακεδονίας. Επειτα θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο. Η ορχήστρα που θα πλαισιώνει την εκδήλωση είναι "Ρυθμός και Μελωδία ".
Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι που συμμετέχουν είναι οι παρακάτω:
1. Π.Σ Αμύντας Σκοπιάς
2. Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας
3. Π.Σ Ακρίτες Κέλλης
4. Π.Σ Παναγία Σουμελά Αμμοχωρίου
5. Π.Μ.Σ Φλάμπουρου
6. Επιμορφωτικός Σύλλογος Ατραπού
7. Π.Ε.Σ Νεοχωρακίου
8. Π.Σ Αμμοχωρίου
9. Χορευτικό Τμήμα «Ομογενείς Μακεδόνες Υφηλίου»
10. Π.Σ Σιταριάς Νέοι Ορίζοντες (μικρό τμήμα)

12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014, ΣΑΒΒΑΤΟ (Έναρξη)
Στις 8:00μμ θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του 4ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος από τον πρόεδρο του συλλόγου Ιωάννου Νικόλαο. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους τοπικούς φορείς της Φλώρινας, τον Δήμαρχο Ιωάννη Βοσκόπουλο και περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Δακή. Πολιτιστικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν χορούς από όλη την Ελλάδα. Έπειτα από την εμφάνιση όλων των χορευτικών τμημάτων θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο. Η ορχήστρα που πλαισιώνει την εκδήλωση είναι “Τοπική παράδοση Φλώρινας“.
Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι που συμμετέχουν είναι οι παρακάτω:
1. Π.Σ Ελλεώνας Σερρών (Χορούς Ανατολικής Μακεδονίας)
2. Π.Σ Βραχιάς Θεσσαλονίκης (Χορούς Κεντρικής Μακεδονίας)
3. Π.Σ Χανιών «Ο Ψηλορείτης» (Χορούς Κρήτης)
4. Χορευτικός Όμιλος Αλιβερίου Ευβοίας (Χορούς Νησιώτικους)
5. Π.Σ Φανού Κιλκίς (Χορούς Νησιώτικους)
6. Π.Σ Σιταριάς Νέοι Ορίζοντες τμήμα Νέων (Χορούς Δυτικής Μακεδονίας)
7. Σύλλογος εργαζόμενων Δ.Ε.Η. (χορούς Δυτικής Μακεδονίας)
8. Π.Σ Κρινίδες Καβάλας(χορούς Ανατολικής Μακεδονίας)
9. Χορευτικός Όμιλος Χαλάστρας Θεσσαλονίκης (Χοροί Κεντρικής Μακεδονίας-Ρουμλούκι)

13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014, ΚΥΡΙΑΚΗ (Λήξη)
Στις 8μμ θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του 4ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος στην Σιταριά Φλώρινας, η ανταλλαγή των αναμνηστικών μεταξύ Πολιτιστικών Συλλόγων και των επίσημων καλεσμένων . Έπειτα θα ακολουθήσει παρέλαση των συλλόγων κυκλικά της πλατείας του χωριού και ξεκινάει η διαδικασία του Ανταμώματος, οπού όλοι οι Σύλλογοι που θα συμμετέχουν, χωρισμένοι σε 3 μεριές του χωριού, θα ανταμώσουν στην κεντρική πλατεία του χωριού, χορεύοντας και τραγουδώντας, σε κάθε μεριά θα υπάρχει και ορχήστρα που θα συνοδεύει τους χορευτές. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που συμμετέχουν είναι 73.
Η ορχήστρα που πλαισιώνει την εκδήλωση είναι «Τοπική Παράδοση Φλώρινας» και «Παραδοσιακό Σεργιάνι».

Λοιπές πληροφορίες
Η Σιταριά Φλώρινας, το χωριό που φιλοξενεί εδώ και 4 χρόνια το ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ με πρωτοβουλία του Π.Σ ΣΙΤΑΡΙΑΣ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» φτάνοντας φέτος αισίως στο 4ο Παμμακεδονικο Αντάμωμα. Το χωριό κατοικείται από 900 περίπου κατοίκους που ασχολούνται κυρίως με την γεωργία και κτηνοτροφία. Οι νέοι όμως του χωριού είναι αρκετοί ώστε να μην αφήσουν ποτέ να εξαλειφθεί η ζωντάνια και η δημιουργικότητα στην Σιταριά. Έτσι με την βοήθεια του Συλλόγου κρατούν σε υψηλό επίπεδο τα πολιτιστικά δρώμενα, τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις με πολλές εκδηλώσει κάθε χρονιά καθώς και σε κάθε ευκαιρία λόγω των δύσκολων οικονομικών εποχών βοηθούν συνάνθρωπους με οποιανδήποτε τρόπο. Η Σιταριά βρίσκεται 15 χλμ μακριά από την Φλώρινα. Το χωριό θα το συναντήσετε καθώς ταξιδεύετε από την παλιά εθνική οδό στα αριστερά σας μετά την διασταύρωση της Βεύης. Αντιθέτως καθώς ταξιδεύετε από την νέα εθνική οδό είναι 2 χλμ μετά την διασταύρωση της Μελίτης στα δεξιά σας.

Ξεναγήσεις
Στις 12 και 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις είτε στην περιοχή των Πρεσπών (Εθνικός Δρυμός Πρεσπών, Άγιος Αχίλλειος, Άγιος Γερμανός κλπ.), είτε στο Νυμφαίο (Αρκτούρος, Στρατηγείο του Παύλου Μελά κλπ.). Ώρα έναρξης ξενάγησης 11πμ και λήξη 3μμ. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο του κάθε πολιτιστικού Συλλόγου εάν κάποιος σύλλογος επιθυμεί να πραγματοποιήσει ξενάγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.