Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά

Τρίτη 24 Ιουνίου, ώρα έναρξης 16.00

Το Ωδείο προσκαλεί παιδιά της πόλης ηλικίας 4 ως 8 ετών, να πάρουν μέρος σε μια πρωτότυπη δράση όπου θα γνωρίσουν τον κόσμο των ήχων και της ανακύκλωσης.
Η χρήση των ανακυκλώσιμων υλικών για την εκμάθηση αλλά και την εξοικείωση ενός παιδιού με το ρυθμό, αυξάνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Μέσω των ανακυκλώσιμων υλικών έχουμε ένα σημαντικό συνδυασμό, το παιχνίδι και την απλότητα. Δύο στοιχεία που αφενός λείπουν από την παιδαγωγική προσέγγιση και αφετέρου δίνουν στο παιδί τη δυνατότητα να αντιληφθεί ότι για να “παίζεις” μουσική χρειάζεται απλότητα και φαντασία.
Τα “όργανα” που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι οποιοδήποτε αντικείμενο της καθημερινότητας ενός ανθρώπου που μπορεί να παράγει κρουστό ήχο και όχι μόνο (σβήστρες, ξύστρες, μολύβια, εφημερίδες, κασετίνες, βιβλία, πλαστικά μπουκάλια νερού κ.α.)!!! Τα μουσικά αυτά παιχνίδια μπορούν να έχουν διάρκεια από 30 ως 50 λεπτά και χωρίζονται σε δύο είδη. Πρώτο είναι αυτό του αυτοσχεδιασμού, όπου τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν τους ήχους που δημιουργούνται από τα αντικείμενα και να δημιουργήσουν το δικό τους κομμάτι (πάντα με την καθοδήγηση δασκάλου). Το δεύτερο είδος είναι η εκμάθηση ενός κομματιού που επιλέγει ο δάσκαλος.
Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Τα παιδιά καλούνται να φέρουν και δικά τους υλικά που θεωρούν ανακυκλώσιμα ώστε να συμμετέχουν στο παιχνίδι. Απαραίτητη η συνεννόηση με τη γραμματεία για την ακριβή ώρα προσέλευσης.
Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να επικοινωνήσουν το συντομότερο με τη γραμματεία του Ωδείου δηλώνοντας τη συμμετοχή τους, ώστε να γίνει η ανάλογη προμήθεια υλικών.
Εμψυχωτές του εργαστηρίου θα είναι οι καθηγητές του ωδείου κ. Πετρίνα Ζωγράφου και κ. Δημήτρης Ζαχαράκης.

Ο Διευθυντής του Ωδείου Φλώρινας
Βασίλειος Κίτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.