Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ευχαριστήρια επιστολή από το δημοτικό σχολείο Αχλάδας

Τελειώνοντας η σχολική χρονιά φέτος θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ και συγκεκριμένα στον κ.Βασίλειο Λάμπο, τον κ. Αντώνη Βλαντή αλλά και την κ.Βαλίνα Ρόζα όπως και στον σύζυγο της κ.Χρήστο Παυλίδη για όσα προσέφεραν τόσα χρόνια στο σχολείο, αλλά και φέτος που είμαι προϊστάμενος του Δημοτικού Σχολείου Αχλάδας.
Στην αρχή της σχολικής χρονιάς η κοινοπραξία Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας και συγκεκριμένα ο κ.Αντώνης Βλαντής προθυμοποιήθηκε να καλύψει τα πετρέλαια του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Αχλάδας. Ζητήσαμε θρανία και καρέκλες και αμέσως μας αγόρασαν καταπληκτικά ατομικά θρανία και καρέκλες για όλους τους μαθητές του σχολείου. Πρόθυμοι να μας εξυπηρετήσουν ακόμη και για την αγορά βιβλίων για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του σχολείου.Στολίσαμε τους τοίχους του σχολείου μας αλλά και της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων με την άμεση αγορά-εκ μέρους τους- σαράντα κάδρων με τις μορφές των ηρώων-αγωνιστών της ελληνικής επανάστασης του 1821.Προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και όχι μόνο οικονομικά στην κατασκευή τουαλετών εντός του σχολικού συγκροτήματος και αν είχαμε προβλήματα λόγω ψύχους με τις εξωτερικές τουαλέτες τον χειμώνα, να μας τοποθετήσουν (προσωρινά) 4 χημικές τουαλέτες στον αύλειο χώρο του σχολείου.Ήρθε μάλιστα για να έχει μια άμεση επαφή με τον χώρο του σχολείου ο γενικός διευθυντής της κοινοπραξίας κ.Βασίλειος Λάμπος. Στην δεύτερη επίσκεψή του, αφού του το ζήτησαν οι μαθητές έφερε μαζί του και τρείς ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και έναν προτζέκτορα για της ανάγκες μάθησης των παιδιών αλλά και για τις εκδηλώσεις του σχολείου.
Προγραμματίζοντας την εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του σχολείου στην Θεσσαλονίκη (Ι.Ναός Αγ.Δημητρίου-Πλανητάριο-Έδεσσα) η κ. Βαλίνα Ρόζα καθώς και ο κ.Χρήστος Παυλίδης δήλωσαν αμέσως ότι θα καλύψουν οικονομικά αυτή την επίσκεψη των μαθητών.Μάλιστα σε μια τηλεφωνική επαφή που είχα μαζί τους με ρώτησαν τι άλλο χρειάζεται το σχολείο για να βοηθήσουν για μια ακόμη φορά.Είναι από τις φορές που σκέφτεσαι πόσο μικρή είναι η σχολική χρονιά γιατί όταν έχεις για συνεργάτες -γιατί για συνεργάτες πρόκειται και όχι για χορηγούς-άτομα με τόσο βαθύ το αίσθημα της αλληλοκατανόησης αλλά και της πίστης για ένα καλύτερο αύριο, μέσα από την νεολαία μας, άτομα που σου λύνουν τα όποια προβλήματα προκύψουν σε σχέση με την ομαλή λειτουργία του σχολείου τότε και ο δάσκαλος ανεπηρέαστος θα αφοσιωθεί στην εργασία του και θα αρχίσει να διαμορφώνει μια πολύπλευρη προσωπικότητα που αφορά τον αυριανό υπεύθυνο Έλληνα πολίτη.
Έτσι λοιπόν τους ευχαριστώ όλους μαζί αλλά και τον καθένα χωριστά, τον Γενικό Διευθυντή της Κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε - ΤΕΡΝΑ Α.Ε κ.Βασίλη Λάμπο, τον Εργοταξιάρχη κ.Αντώνη Βλαντή, την Διευθύνων Σύμβουλο των Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας κ.Βαλίνα Ρόζα, τον Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο κ. Χρήστο Παυλίδη, για την βοήθεια που πρόσφεραν κυρίως στα παιδιά του δημοτικού σχολείου.
Επίσης επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω την θετική ανταπόκριση και τις ευχαριστίες των κατοίκων του Δ.Δ.Αχλάδας αλλά και του Δ.Δ.Σκοπού για αυτές σας τις καλοπροαίρετες ενέργειες, που σκοπό έχουν την πιο άνετη, ασφαλή και δημιουργική παρουσία των παιδιών στο σχολείο.
Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ επίσης θέλω να απευθύνω και στον πρόεδρο του Δ.Δ.Αχλάδας κ.Ευριπίδη Γιώση γιατί όποτε και με όποιον τρόπο του ζητήθηκε η βοήθειά του για οποιοδήποτε πρόβλημα του σχολείου, ήταν πάντα παρόν και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για την λύση του προβλήματος. Η βοήθεια του ήταν πολλές φορές καταλυτική για την ομαλή λειτουργία του σχολείου.
Είμαι ευτυχής για την γνωριμία όλων σας και εύχομαι και στο μέλλον να έχουμε μια το ίδιο εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος πάντα των παιδιών.

Ο Προϊστάμενος του Δημοτικού Σχολείου Αχλάδας
ΜΑΝΤΡΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

5 σχόλια:

  1. πολυ καλα τα λες,αλλα μαζι με το βαθυ αισθημα αλληλοκατανοησης κ ευθυνης .εχουν κ βαθυ το αισθημα του πλουτισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πιο δουλικός δε γίνεται...
    μήπως έχεις να πεις κάτι και για τον αέρα που αναπνέουν τα "παιδιά σου" , δάσκαλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατι μονο τα παιδια της Αχλαδας αναπνεουν αυτον τον αερα???ολη η περιοχη υποφερει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να έχετε δίκαιο και οι τρεις, μπορεί και όχι.Αλλά να μην έχετε το θάρρος της γνώμης σας;Έτσι μαθαίνετε τα παιδιά σας;Να κρύβονται και να κατηγορούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν αισθάνεσαι την ανάγκη να πεις ευχαριστώ δάσκαλε καλά κάνεις.Πήγες και ζήτησες ότι πήρες ότι πήρες για τα παιδιά μας.Μάθαμε όμως να κατηγορούμε γιατί μας είναι πιο εύκολο. Εμείς νομίζω ότι πρέπει να πούμε ευχαριστώ για όλη την δουλειά που έγινε φέτος στο σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.