Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

«Μπορείς να έρθεις στη θέση μου;» (video)

Το Κε.Φ.Ι.Απ. Γ.Ν. Φλώρινας, σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Δ.Δ.Ε και με τη συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Φλώρινας, διοργάνωσαν χθες την πρωτότυπη δράση «Μπορείς να έρθεις στη θέση μου;», στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.
«Η δράση αυτή αφορούσε στην προσβασιμότητα και στόχο είχε την ευαισθητοποίηση, ώστε οι πολίτες να σεβαστούν το νόμο και το δικαίωμα όλοι να κυκλοφορούμε ελεύθερα στην πόλη μας» τόνισε η «ψυχή» της εκδήλωσης, Ξένια Καϊμάρα, ψυχολόγος του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας (πρώην ΚΕΚΥΚΑμεΑ) και υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.



Συμβολικά, παρατάχθηκαν 10 αναπηρικά καροτσάκια κατά μήκος του πεζόδρομου, πάνω σε ράμπες και πεζοδρόμια, ως κίνηση δήλωσης ότι ο πεζόδρομος ανήκει στους πεζούς και στους εμποδιζόμενους ανθρώπους (ΑμεΑ, μητέρες με καροτσάκια, ηλικιωμένοι με μπαστούνι). Δυστυχώς, ο νόμος καταστρατηγείται μονίμως από οδηγούς, τόσο με τη διέλευση μέσα από τον πεζόδρομο, όσο και με παρκάρισμα πάνω σε ράμπες ή διαβάσεις.
Παράλληλα, διανεμήθηκαν φυλλάδια – κλήσεις από μεικτές ομάδες μαθητών του Δημοτικού σχολείου, μαθητών ΑμεΑ και σπουδαστών ΙΕΚ.
Επίσης, μαθητές του αδελφοποιημένου με το ΚΕΚΥΚΑμεΑ, 1ου Δημοτικού Σχολείου κάθησαν στα καροτσάκια ως μια προσπάθεια βιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας, ώστε να καλλιεργηθεί η ενσυναίσθηση.
Συμμετείχαν το Ι.Ε.Κ. Φλώρινας – Τμήμα Β. Βρεφοκόμων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών-Ατόμων με Αναπηρία Φλώρινας, ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Φλώρινας, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Φλώρινας, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Φλώρινας.

Φωτογραφίες: Πάνος Κεφαλάς

1 σχόλιο:

  1. Αξιόλογη κίνηση απο το Κε.Φ.Ι.Απ. Γ.Ν. Φλώρινας αλλά η Τροχαία και ο Δήμος Φλώρινας που περήφανα υποστηρίζουν αυτή την κίνηση πώς βοηθουν? όταν "περήφανα" και μπροστά στα μάτια τους χαϊδεύουν κάθε κ@@@η που αφήνει το όχημα του όπου τον βολεύει (ακόμα και τα δικά τους)!!! Γιατί δεν επιβάλουν τον νόμο????
    Μήπως δεν γνωρίζουν τον Κ.Ο.Κ. ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.