Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Μια μοναδική έκθεση για τα «κοστούμια όπερας» (video)

Μία σειρά από πρωτότυπα και μοναδικά κοστούμια του Τάσου Πρωτοψάλτου για μερικές από τις σημαντικότερες όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου, παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας.
Η έκθεση «Κοστούμια Όπερας» αποτελεί ένα μοναδικό εκθεσιακό γεγονός στο οποίο συγκεντρώνονται κοστούμια εμπνευσμένα από τις πιο φημισμένες ηρωίδες του οπερετικού κόσμου όπως η Ποππαία (L’ Incoronazione di Poppea, Claudio Monteverdi), η Βιολέττα (La Traviata, Giuseppe Verdi), η Μανόν (Μanon, Jules Massenet), η Κάρμεν (Carmen, Georges Bizet), η Φλόρια Τόσκα (Tosca, Giacomo Puccini), η Λούλου (Lulu, Alban Berg). Η έκθεση πλήρης στο περιεχόμενό της παρουσιάζει μία ποικιλία εποχών, ενδυματολογικών αντιλήψεων, υλικών και συναισθημάτων εμπνευσμένη από τον οπερετικό χαρακτήρα κάθε ηρωίδας. Παράλληλα αγκαλιάζει ολόκληρο το φάσμα της οπερετικής ιστορίας από το Μπαρόκ μέχρι την Όπερα του εικοστού αιώνα.
Η έκθεση διοργανώνεται από το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και τη Στέγη Φιλοτέχνων Φλώρινας – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Ιουνίου.
Στις παράλληλες δράσεις της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί διαλέξεις, παρουσιάσεις και ημερίδα αφιερωμένη στη σχέση της Όπερας με την εκπαίδευση.

1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους και μια εκδήλωση διαφορετική.Συγχαρητήρια στους εμπνευστές της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.