Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Μεγάλες ανατροπές στους δήμους και στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας

Αλλάζει ριζικά όλο το “αυτοδιοικητικό τοπίο” της Δ. Μακεδονίας. Όλοι οι δήμοι άλλαξαν χέρια, όπως και η Περιφέρεια, εκτός από το δήμο Φλώρινας !!!
Και σ’ αυτές τις εκλογές η Φλώρινα ακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να τις προλαβαίνει.
Τίποτα δεν συνέβη κατά την προηγούμενη θητεία ώστε να λυθούν τα προβλήματα του τόπου μας. Περιμένουμε να δούμε με ποιο “όραμα” η δημοτική αρχή θα συνεχίσει το έργο της. Τα προβλήματα είναι πάγια και χιλιοειπωμένα χωρίς μέχρι τώρα να δούμε καμία βελτίωση.
Κάθε άνθρωπος είναι άξιος της άξιος της μοίρας του και της επιλογής του !!!
Μην το κουράζουμε άλλο, είμαστε απλώς άξιοι της μοίρας μας. Και ως δήμος κάνουμε πως δεν ακούμε τα “ντοκουμέντα” της Ελληνικής καταστροφής, αλλά και ως πολίτες που ανεχόμαστε να συμβαίνουν όλα , την ώρα που ψοφάμε πια ως πειραματόζωα κάτω από μια πραγματικά θανατηφόρα πολιτική, άγνωστη μέχρι σήμερα στο δυτικό κόσμο.
Είμαστε απλώς άξιοι της μοίρας μας…
Χωρίς αμφιβολία, φτάσαμε στο επώδυνο σημείο που βλέπουμε καθαρότερα και υφιστάμεθα, πλέον ως κοινωνία τις ακόμα μεγαλύτερες συνέπειες, της διαρκούς αναβλητικότητας ενός συστήματος “διακυβέρνησης” του δήμου που δεν θέλει να αλλάξει, ούτε καν προς το καλύτερο.
Ας αναγνωρίσουμε λοιπόν την θλιβερή εικόνα μας, γιατί μόνο έτσι έχουμε ελπίδα να την βελτιώσουμε.
Τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ πολλά έπρεπε και μπορούσαν να γίνουν για τον “εξορθολογισμό” του Δήμου, ώστε αυτός να δουλεύει και φθηνότερα και καλύτερα δεν έγινε τίποτα, δεν θέλησε να τα κάνει και αυτό βεβαίως έχει ονοματεπώνυμο.
Αναμφίβολα είναι σεβαστή επιλογή του Φλωρινιώτικου λαού, αλλά οφείλουμε να τονίσουμε πως για άλλη μια φορά η Φλώρινα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τις εξελίξεις και τις αλλαγές στο πολιτικό “γίγνεσθαι”. Να μην διαμαρτυρόμαστε λοιπόν για ό,τι επακολουθήσει τα επόμενα πέντε χρόνια.

16 σχόλια:

  1. Συμφωνω απόλυτα ως προς τις διαπιστώσεις σου. Δε διαβασα ουτε μια γραμμή για την έλλειψη εναλλακτικής λύσης. Δεν είναι τόσο τρομερό οτι ο Δήμαρχος είναι κακός ή οτι Στάθης είναι _εκ του αποτελέσματος_χειρότερος. Το θλιβερό είναι οτι προσπάθησαν, μάταια, να αλλάξουν την κατασταση, ακόμα πιο θλιβεροί άνθρωποι, οι οποίοι, ενδεχομένως ειχαν οράματα, αλλά με περισή ευκολία, χρεώνουν την αχρηστίλα τους στον ψηφοφόρο. ΤΟ λάθος σου Κίμωνα είναι οτι παραδεχεσαι την αλλαγή στην περιφέρεια και ξεχνας οτι οι ιδιοι άνθρωποι που επέλεξαν νεα περιφέρεια, επέλεξαν αυτον τον δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως διάβασες γράφω ότι η επιλογή είναι απόλυτα σεβαστή, οι εναλλακτικές υπήρχαν και αφού κρίθηκαν από τον κόσμο τέλος δεν χωρά κουβέντα ....

      Διαγραφή
  2. Αναρωτιέμαι ποια ήταν η εναλλακτική λύση? όλο αυτό το συνονθύλευμα ατόμων που μέχρι πρότινος δεν λέγαν ούτε καλημέρα μεταξύ τους και που από κάθε βήμα καταφέρονταν με το χειρότερο τρόπο για τον Βουλευτή Φλώρινας? των πολλάκις αποτυχημένων σε εκλογικές αναμετρήσεις, των εκδιωγμένων απ τον Βοσκόπουλο, των επίδοξων βουλευτών κομμάτων που κατάφεραν να συγκεντρώσουν 600 σταυρούς, των χρυσαυγητών και χουντικών που εδώ και ένα μήνα εκβίασαν, τρομοκράτησαν και απείλησαν κόσμο με απολύσεις και όλοι αυτοί υπό την ηγεσία του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, του βουλευτού που δεν έχει κάνει το παραμικρό για τον τόπο του, που είναι τόσα χρόνια ωσεί παρών στη Βουλή, που 'έχοντας "καβατζώσει" το βουλευτιλίκι για άλλα δύο χρόνια κυνήγησε και το Δημαρχiλικι για να μην αναγκαστεί να επιστρέψει στη δουλειά του και στους μισθούς που αυτός ψήφισε στη Βουλή!!! ΟΧΙ κύριοι, με τσαμπουκά, απειλές, τρομοκρατία και εκβιασμούς εκλογές δεν κερδίζονται!!!! Ευτυχώς οι μισοί και λίγο παραπάνω Φλωρινιώτες δεν έχουμε κάνει λοβοτομή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι συμφωνούμε απόλυτα ... δεν καταλαβαίνω τον τόνο σου !!!! η εναλλακτική υπήρξε δεν ψηφίστηκε τέλος όλα σεβαστά ....

      Διαγραφή
    2. Εναλλακτική λύση δεν υπήρξε και αυτό φάνηκε στα αποτελέσματα των εκλογών. Αν τώρα στο μυαλό μας φτιάχνουμε σενάρια ότι είμαστε η εναλλακτική λύση αυτό είναι άλλο θέμα.
      Ούτε ο Αργυριάδης ούτε ο Γκέκτσης ήταν εναλλακτικές λύσεις με 80 υποψηφίους ο καθένας τους

      Διαγραφή
  3. Kίμωνα σε ψήφισα γιατί όπως κι εσύ είδαμε μακρύτερα από τα σημερινά σκουπίδια που κυριαρχούν στην ζωή μας.Το όραμα που έχουμε ίσως προλάβουν να το δούν τα παιδιά μας ΄.Στον παρόν χρόνο που ζούμε το πρόβλημα είναι πρώτιστα πολιτικό να μην πώ μικροκομματικό. Η νέα δημοκρατία για να εγκλωβίσει όλους τους ψηφοφόρους μαζί με το πασόκ έστησε όσο απίθανο ακούγεται ένα γελοιο Θεατράκι στην Φλώρινα. Ο ένας πόνταρε στον ρόλο του "αντιμνημονιακού δήθεν" και κέρδισε και ό άλλος του καθαρά "κυβερνητικομνημονιακού" και έχασε για μόλις 140 ψήφους.Ο καθένας είχε τον ΡΟΛΟ του εάν το είχες καταλάβει ακόμη και άλλοι συνδιασμοί που στον δεύτερο γύρο έδωσαν είτε στον έναν είτε στον άλλον την σκυτάλη.Αυτά πάντα συμβαίναν.. Το όραμα που έχουμε φίλε Κίμωνα για τον τόπο μας θα αργήσει πάρα πολύ να έρθει ίσως να μην έρθει ποτέ στην Φλώρινα γιατί κυριαρχούν αρρωστημένες νοοτροπίες που τις ελέγχουν σαπισμένες μέχρι το μεδούλι ομάδες κομματικών μηχανισμών που κυριαρχούν μας αρέσει δεν μας αρέσει ( το γνωρίζεις) στα πολιτικά πράγματα στην Φλώρινα. Μην ξεγελιόμαστε Κίμωνα Η ΝΔ έχασε την Περιφέφρεια δεν ήθελε να χάσει και τον Δήμο ΄. Αυτή είναι η αλήθεια την ξέρεις την ξέρουμε και μαλώνουμε εμείς οι πολίτες για το εάν ο ένας μηχανισμός εντός της ίδιας μνημονιακής παραταξιακής οδηγίας κερδίσει τον άλλον..Κυριάρχησαν στα 2/3 να μην πω περισσότερο των εδράνων του Δ.Σ. Εμείς πάντα είμασταν και θα είμαστε στο περιθώριο εμείς οι απλοί πολίτες που ούτε φωνή ούτε βήμα δεν τολμάνε να μας δώσουν Ο Αργυριάδης ήταν η εναλλακτική εκείνη να δοθεί η ευκαιρία σε ενεργους πολίτες να μιλήσουν να εκφραστούν και γι αυτό τον ψηφίσαμε σε ψηφίσαμε .Τα πράγματα στην Φλώρινα είναι ήταν και θα παραμείνουν μετρημένα κουκιά..Η ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Η ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ή το καλύτερο ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ...παρα μονάχα αυτό που σου λέει η συνείδηση σου. Κίμωνα η νήσος είναι πολύ μακριά και χρειάζεται πολύ "κωπηλασία" ακόμη. Ϊσως εκείνο που είπες ¨" η ευρωπαική πόλη" να γίνει πραγματικότητα όταν πάψουν να υπάρχουν οι κομματικοί ΝεοΠαλαιοντολογικοι ΔΕΙΝΟ-ΤΥΡΑΝΟΣΑΥΡΟΙ στην Φλώρινα και όχι μόνο ...πράγμα πολύ δύσκολο με τα σημερινά δεδομένα αν δεν αλλάξουμε εμείς πρώτιστα στο πώς βλέπουμε τις εκλογές και την σχέση μας με όσους ζητούν την ψήφο μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ ... το όραμά μας θα γίνει ... πρέπει να αναλογιστούμε τι δεν κάναμε καλά και δεν πείσαμε τον κόσμο ... αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε πιο δυνατά τώρα ... άλλωστε έχουμε ΠΕΝΤΕ ολόκληρα χρόνια μπροστά μας ... και ναι θέλω να κάνουμε την Φλώρινα Ευρωπαϊκή πόλη γι' αυτό γύρισα από την Αθήνα και δεν θα σταματήσω ....

      Διαγραφή
    2. @ Κίμωνα 12:27 π.μ.
      Τι δεν κάνατε καλά; Δεν σου πάει πουθενά το μυαλό; Πέρα από αυτά που δεν τάξατε, εσείς όπως και άλλοι συνδυασμοί, μάλλον δεν υφαρπάξατε –με χρήματα και άλλες σαφέστατα αντιδημοκρατικές και όχι μόνο μεθόδους– τις ψήφους που τελικά πήγαν αλλού. Αυτά όσον αφορά εσάς. Οι δε "ανεπηρέαστοι" Φλωρινιώτες, άλλο θέμα...
      Διογένης

      Διαγραφή
    3. Αυτό φίλε "Διογένη" ξέρουν άλλοι να το κάνουν καλά εμείς θα μείνουμε στις καθαρές κουβέντες ... αλλά επειδή ξέρουμε πολύ καλά πως έγινε η εκλογική μάχη γι' αυτό λέμε ότι η Φλώρινα δεν πρόλαβε τις εξελίξεις ...

      Διαγραφή
  4. και κάτι τελευταίο πρότιμώ την Φλώρινα μία αναπτυγμένη Ελληνική πόλη παρά υποβαθμισμένη "ευρωπαική ή βαλκανική" Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από αυτους ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΠΟΦΘΑΛΙΟΎΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ....ΚΑΙ Όπως ΕΙΠΕΣ ...ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άθλιε λαέ της Φλώρινας, έχεις ηγέτες αυτούς που σου αξίζουν! Θα είσαι πάντα άξιος της μοίρας σου!
    Δεν πάτε στο δ@@@ο! Όταν πουλάς την ψυχή σου, την συνείδησή σου, θα ζεις οπως σήμερα και όλο και χειρότερα! Κίμωνα χ.....! δεν τους αξίζει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7.13 πρωινέ...αν κρίνω από το ύφος του σχολίου σου με κάτι τέτοιους -ες σαν εσένα με τέτοια φρασεολογία έκφραση και σκέψη "σίγουρα" θα οδηγήσουμε μπροστά τον τόπο μας ....κατευθείαν στον γκρεμό και στα...ΜΠΑΖΑ.! Μήπως είσαι και...σκουπιδιάρης; όχι τίποτα άλλο από περιέργεια ρωτάω..

      Διαγραφή
    2. δηλαδή εσύ, ανώνυμο ζώον, που αποκαλείς τον φλωρινιώτη λαό άθλιο και τον διαολοστέλνεις, εσύ που κατηγορείς τον λαό της πολυπαθης αιματοβαμμένης αυτης γης, οτι είναι ασυνείδητος και ευτελής, εσύ που παροτρύνεις τον συντακτη του κειμένου να χέσει πάνω στον λαό της Φλώρινας (που να βρει κώλο να το κανει??), μας λές οτι ο δήμαρχος είναι σκάρτος; Είσαι ένα απόλυτο σκουπίδι χείριστο από οποιονδήποτε πολιτικό, γιατί επιτίθεσαι στον ψηφοφόρο και στο δικαίωμα του να επιλέξει όποιον εκείνος κρίνει κατάλληλο. Κύριε Κίμωνα με τέτοιους ανθρώπους να σε στηρίζουν, και πολλα πήρες. Οφείλεις να δώσεις απάντηση σ΄αυτόν τον οχετό.
      ΠΟΝΤΙΚΕ είμαι σίγουρος οτι θα το αναρτήσεις ως έχει το σχόλιο μου, αφου δημοσίευσες το προηγούμενο.
      ΔΙΟΝΥΣΟΣ

      Διαγραφή
    3. Αγαπητοί μου φίλοι ... κατ' αρχήν θα σας παρακαλέσω να είστε κόσμιοι και να χρησιμοποιείτε σοβαρά επιχειρήματα και όχι βρισιές ... φίλε "Διόνυσε" έχεις απόλυτο δίκαιο ... δεν χρειάζομαι στήριξη από άτομα που βρίζουν τον λαό που μας στηρίζει και μη .... εγώ προσωπικά θέλω άτομα που επιχειρούν και στηρίζουν τα επιχειρήματά τους άλλωστε έτσι ήταν και ο προεκλογικός αγώνας όλου του συνδυασμού καθαρός και τίμιος, το γιατί δεν ψηφίστηκε ο συνδυασμός το ξέρουμε όλοι .....
      σας ευχαριστώ όλους και κόσμια !!!!!!

      Διαγραφή
  6. Εγω εχω μια αλλη απορια. Γιατι συνεργαστηκατε με την παρουσα δημοτικη αρχη σε τοσες εκδηλωσεις αφου δεν αξιζε? Επρεπε να πειτε οχι κυριοι. Σας θεωρω αθλιους και δεν θελω καμια συνεργασια μαζι σας. Και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβαίνω για ποιες συνεργασίες μιλάς .....εννοείς τις αθλητικές δραστηριότητες του καράτε ??? δεν νομίζω πως πρέπει να σταματήσουν οι εκδηλώσεις επειδή δεν είναι της αρεσκείας μας η δημοτική αρχή και όσο για τους "άθλιους" δεν θα το σχολιάσω !!!!!! απάντησε επώνυμα αν έχεις κότσια και μετά συζητάμε για το ποιος είναι "άθλιος" ....

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.