Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Στην τελική φάση κατασκευής 11 έργα σε Καστοριά και Φλώρινα

Τον τρόπο εκτέλεσης έργων, με ανοιχτό τακτικό διαγωνισμό σύμφωνα με την εγκεκριμένη Διακήρυξη τύπου Β’ του Υπουργείου Υποδομών, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, στην διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014.
Πρόκειται για τα έργα:

- Συντήρηση Ιερού Ναού Νομού Καστοριάς
Υποέργο «Αποκατάσταση στέγης (εργασίες υγρομόνωσης) Ιερού Ναού Πέτρου και Παύλου Μεσοποταμίας», προϋπολογισμού εκατόν τριών χιλιάδων ευρώ (103.000 €).

- Δρόμος Γέρμα - Κλεισούρα – Βλάστη
Υποέργο «Δρόμος Κλεισούρα - Βλάστη (Β’ Φάση)», προϋπολογισμού τριακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (350.000 €).
Υποέργο Τμήμα Λιβαδοτόπι - Γιαννοχώρι «Οδοποιία στην περιοχή του ορεινού όγκου Γράμμου, προϋπολογισμού τριών εκατομμυρίων εκατό χιλιάδων ευρώ (3.100.000 €).

- Βελτίωση οδού Δροσοπηγή - Περικοπή προϋπολογισμού δύο εκατομμυρίων οκτακοσίων πενήντα έξι χιλιάδων ευρώ (2.856.000 €).

- Συντήρηση πεζογέφυρας Αγίου Αχίλλειου, προϋπολογισμού εικοσιπέντε χιλιάδων τριακοσίων ευρώ (25.300 €).

- Αποπεράτωση κτιρίου Ιερής Μητρόπολης Φλώρινας, προϋπολογισμού εκατόν εξήντα οκτώ χιλιάδων πεντακοσίων ογδόντα έξι ευρώ (168.586 €).

- Επισκευή - Συντήρηση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημοτικού Διαμερίσματος Φλάμπουρου, προϋπολογισμού δώδεκα χιλιάδων ευρώ (12.000 €).

- Συντήρηση - Επισκευή Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη, Δημοτικού Διαμερίσματος Φανού, προϋπολογισμού διακοσίων ενενήντα πέντε χιλιάδων ευρώ (295.000 €).

- Επισκευή - Συντήρηση Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Κάτω Κλεινών, προϋπολογισμού είκοσι εννιά χιλιάδων εκατόν σαράντα επτά ευρώ (29.147 €).

- Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα, προϋπολογισμού πενήντα οκτώ χιλιάδων ευρώ (58.000 €).

- Κατασκευή κτιρίου Λεβητοστασίου στον Ιερό Ναό του Δημοτικού Διαμερίσματος Λιμνοχωρίου, προϋπολογισμού δεκατριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (13.500 €).

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σημείωσε χαρακτηριστικά «Αξιοποιούμε στο έπακρο τα κονδύλια που έχουμε στη διάθεσή μας από όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα υλοποιώντας έργα που είχαμε εντάξει στο σχεδιασμό μας σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία».

14 σχόλια:

  1. Τίποτα για την εκκλησία δεν θα κάνετε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα δεν ντρέπονται;Αυτές είναι οι προτεραιότητες στα έργα της περιφέρειας;Ανάπτυξη λέγεται αυτό;Τα κονδύλια που εγκρίνονται είναι μόνο για τους ναούς;Γιατί;Για να πηγαίνουν οι οι πιστοί να προσεύχονται και να βρίσκουν παρηγοριά;Δεν μπορούν να το κάνουν ούτως ή άλλως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H εκκλησία να ζητήσει από τον κ. Τότη από την αποζημίωση που πήρε για το καζίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καινουριες θα χτίσουν με τοσα λεφτά? Τα τελευταία φαγοποτια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει. Η Εκκλησία και οι μεγαλόσχημοι παπάδες αποταμιεύουν και ο λαός πεινά και πληρώνει. Φτάνει πιά αυτό το χάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν εχει αναγκη η εκκλησια, αφου ο Βοσκοπουλος εκλεχθηκε ξανα, δεν εχετε να φοβαστε τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα εργα στο Πανεπιστήμιο πότε θα τα ξεκίνησετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δόξα το θεό το πάρτι θα συνεχιστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυρία Σπύρτου προέχουν τα εκκλησιατικά πάρτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο κόσμος δεν πάει καθόλου καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΦΕΙΓΟΥΡΑ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυό το πρόσωπο. Η ανάπτυξη της Φλώρινας ξεκινά απο το προάυλιο των Ι. Ναών. Οι υπόλοιπες σοβαρές ή μη προτάσεις δεν άντεξαν στην ισχυρή πίεση των κύκλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πως είναι δυνατόν μια περιοχή σαν τη Φλώρινα, με τέτοιο πλούτο φυσικό και πολιτιστικό να έχει ανθρώπους χωρίς όραμα στην εξουσία. Είναι δυνατόν να φτιάχνετε μόνο δρόμους, και εκκλησίες; που είναι η τουριστική ανάπτυξη, που είναι η προβολή της Μακεδονίας μας, που είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις για τους νέους, που είναι τα κονδύλια για τα σχολεία που ήταν χωρίς πετρέλαιο όλο το χειμώνα; Αίσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.