Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Θλιβερό θέαμα…

Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, καθώς επέστρεφα στο σπίτι μου, περπατώντας κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα βρέθηκα μπροστά σ΄ένα δυσάρεστο θέαμα.
Στη μία από τις όχθες του ποταμού - εκεί όπου γίνονται τώρα τα έργα οδοποιίας και έχει γκρεμιστεί η πεζογέφυρα - βρισκόταν νεκρή και κατασπαραγμένη - προφανώς από κάποιο σκυλί - μία λευκή πάπια.
Ήταν μία από τις δυο τρεις πάπιες που κολυμπούσαν καθημερινά στο ποτάμι στο σημείο εκείνο και δημιουργούσαν ένα ευχάριστο θέαμα στους περαστικούς και στους γείτονες που τις τάιζαν πολλές φορές. Η νεκρή πάπια παρέμεινε εκεί, σε κοινή θέα, χωρίς να την απομακρύνει κανείς, μέχρι που κάποιος προσπάθησε να τη σκεπάσει με λίγο χώμα την επόμενη μέρα.
Ελπίζω, όταν τελειώσουν τα παραποτάμια έργα, να ληφθεί μέριμνα ώστε να εμποδιστεί σε ζώα η πρόσβασή τους στην κοίτη του ποταμού ˙ ίσως έτσι προστατευτούν οι όμορφοι φτερωτοί φίλοι μας που δίνουν μια χαρούμενη νότα στην πεζή μας καθημερινότητα.

Θ.Π.
μαθητής γυμνασίου

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την ευαισθησία σου παιδί μου. Να ξέρεις όμως ότι αυτή η "λευκή πάπια" λέγεται ...χήνα. (Ή κύκνος ανάλογα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από τις χήνες και τους κύκνους , υπήρχαν πράγματι και δύο άσπρες πάπιες οι οποίες είχαν μεταφερθεί εκεί από κάποιον ιδιώτη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .....η επαναλειτουργία του ζωολογικου κήπου στην Φλώρινα με παπιες κύκνους παγόνια κ.α. είναι επιβεβλημένη....τουλάχιστον εκεί μέσα δεν κινδύνευαν από ρύπανση των νερών του ποταμιού από πεινασμένα σκυλιά και δίποδα ανθρωποειδή ή ψυχασθενείς που ρίχνουν δηλητήρια και τα τρώνε οι παπιες και οι κύκνοι του ποταμιού πόυ επιπλέουν σκουπίδια , αστικά λύματα και ιριδίζουσες μπουρμπουλήθρες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΔΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ <> ΥΠΗΡΧΕ ΧΤΕΣ ΨΟΦΙΑ ΧΗΝΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΖΕΨΕΙ!!!ΔΕΝ ΞΕΡΩ ..ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΟΛΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.