Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Η Φλώρινα και η ΔΕΗ δεν πωλούνται

Περιοδεία στα ορυχεία και στους ΑΗΣ Αμυνταίου και Μελίτης πραγματοποίησαν χθες οι υπεύθυνοι του τομέα ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου και ο βουλευτής Φλώρινας Θανάσης Γερμανίδης.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περιοδεία τους στους χώρους της ΔΕΗ, τόνισαν τη σημασία που έχει για τον ελληνικό λαό ο δημόσιος χαρακτήρας της επιχείρησης ηλεκτρισμού και κάλεσαν τους εργαζομένους να συμβάλλουν αποφασιστικά στη δημιουργία παλλαϊκού μετώπου, προκειμένου να σταματήσει το έγκλημα της διάλυσης και πώλησης της ΔΕΗ, όπως αυτή έχει αποφασισθεί με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου της 24 Ιουλίου.
Παράλληλα υπογράμμισαν πως η ΔΕΗ δεν είναι μια οποιαδήποτε Δημόσια Επιχείρηση, αλλά αποτελεί «ΤΗ» στρατηγική επιχείρηση της χώρας, καθότι, όπως συμπλήρωσαν, η ενέργεια είναι, μαζί με το νερό, τα δυο πρώτα Δημόσια και κοινωνικά αγαθά.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσαν ότι η ιδιωτικοποίηση του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας είναι καταστροφική για την οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Η υπόθεση της ΔΕΗ έχει εθνικές διαστάσεις και το ζήτημα της ηλεκτρικής ενέργειας είναι άκρως στρατηγικής σημασίας για την οικονομία και τον ελληνικό λαό.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι, η καταστροφική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην δημιουργία της «Μικρής ΔΕΗ», στην οποία έχουν ενταχθεί όλες οι μονάδες παραγωγής και τα ορυχεία του Ν. Φλώρινας, σημαίνει στην ουσία ότι πουλάει η συγκυβέρνηση όλο τον Νομό της Φλώρινας. Πρέπει, με πυρήνα τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, να συγκροτηθεί ένα παλλαϊκό μέτωπο όλου του λαού της Φλώρινας με σύνθημα «Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ». Η συγκρότηση ενός τέτοιου παλλαϊκού μετώπου μπορεί να ανατρέψει τη διάλυση, τη διάσπαση, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το ξεπούλημα της Φλώρινας.
Για όλους αυτούς τους λόγους, κατέληξαν, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο της ΔΕΗ, όλα τα Συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όλες τις κοινωνικές οργανώσεις, τις Αυτοδιοικητικές παρατάξεις και πάνω απ’ όλα όλο τον Ελληνικό λαό να δημιουργήσει ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο και να αποτρέψει αυτό ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.
Τέλος επανέλαβαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ και ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί κανένα τετελεσμένο, λέγοντας χαρακτηριστικά «αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι».

7 σχόλια:

  1. Eιναι αργά για δάκρυα. Με την πολιτική σας στις τοπικές εκλογές βοηθάτε σημαντικά να εκλεγούν και ο Βοσκόπουλος και ο Δακής με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της ΔΕΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Σύριζα υποσχέθηκε να σώσει την ΔΕΗ μόνο που αν έρθει στην εξουσία την άλλη ημέρα θα την έχει πουλήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γίνατε παράγοντες να κάνετε και παρεμβάσεις.Μόνο για καταλήψεις και πορείες είστε. Για τίποτα σοβαρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΩ Ο ΣΤΑΘΟΥΛΗΣ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Μααστριχτ που υπεγραψε ο Συριζα το θυμαστε...
    Απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου για το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ18/07/1992

    1. Ο ΣΥΝ επανιδρύθηκε ως δύναμη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με πρωταρχικό στοιχείο της νέας του ταυτότητας, τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Είμαστε υπέρ της πορείας προς μια Ενωμένη Ευρώπη, που 8α είναι δημοκρατική, κοινωνική, οικολογική και θα βασίζεται στις μεγάλες ανθρωπιστικές αξίες του πολιτισμού στην ήπειρο μας.

    2. Η συνθήκη του Μάαστριχτ θεσμοθετεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθιερώνει την ευρωπαϊκή ιθαγένεια, ενισχύει τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διευρύνει την Ευρωπαϊκή Κοινότητα με την Οικονομική και Νομισματική Ένωση, προβλέπει κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική για την ασφάλεια.

    Εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε τα πρώτα βήματα που έγιναν στο συμβιβασμό του Μάαστριχτ και να τα πολλαπλασιάσουμε προς την κάλυψη του ελλείμματος της δημοκρατίας, προς την εναρμόνιση της κοινωνικής πολιτικής στο ανώτερο επίπεδο, προς την ενίσχυση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, προς την ενιαία εξωτερική και αμυντική πολιτική. Η πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συμπληρωθεί με σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που θα αποβλέπουν σε μια Ένωση πιο δημοκρατική, περισσότερο ευαίσθητη απέναντι στην κοινωνία, αλληλέγγυα στις ασθενέστερα οικονομικά χώρες, προωθημένη στην κοινωνική και περιβαλλοντική νομοθεσία, με σεβασμό στις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες του κάθε λαού που όλες μαζί συγκροτούν τη συνολική ευρωπαϊκή κουλτούρα.

    Γι' αυτούς τους λόγους ο ΣΥΝ θα ψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας του Μάαστριχτ.

    Ο ΣΥΝ θα ψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας και θα επιδιώξει να την μετατρέψει σε αφετηρία για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας.

    εδω η αποφαση υου Συριζα
    http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=12275

    Αυτα για να ξερει ο κοσμος τι κακο κανατε με την ψυφο σας και κατηγορουσατε το ΚΚΕ οτι παλι μενει...πισω απο τα πραγματα...
    γιατι το μονο κομμα ηταν που ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμενα μ αρεσε ο Πασας που καθησε στο ιδιο τραπεζι με τους''αριστερους''.
    Α ρε Πασα τολμησες και μεχρι το συριζα εφτασες...
    Κανε ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΚΟΜΑ...
    Σε περιμενω...στο ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Φλώρινα και η ΔΕΗ δεν πωλούνται , ωραίο ανέκδοτο !!! η ΔΕΗ Φλώρινας πουλήθηκε κύριοι με το μνημόνιο , καλά ξυπνητούρια !! όταν καθόμασταν στους καναπέδες και ακούγαμε τους λαοπλάνους δημοσιογράφους των Αθηνών, τα αφεντικά τους μαζί με πολιτικούς Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ξεπουλουσαν και την μονάδα στην ΔΕΗ Φλώρινας.
    Να σημειωθεί ότι στην ΤΡΟΪΚΑ επέβαλε το Αθηναίκο κατεστημένο να συμπεριλάβει στο μνημόνιο την πώληση της μονάδας ΔΕΗ Φλώρινας . που θα έχει τζίρο πάνω απο 1 δις ετησίως
    Ξυπνήστε Φ Λ Ω Ρ Ι Ν Ι Ω Τ Ε Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.