Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Καταγγελία απόλυσης

To Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Φλώρινας μέλος ΠΑΜΕ, καταγγέλλει την εκδικητική και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου Βασιλικής Ιωαννίδου από το σούπερ μάρκετ Carrefour ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.
Η απόλυση έρχεται ως μήνυμα την ίδια ώρα που ο όμιλος επεκτείνεται επιχειρηματικά και αυξάνει τον τζίρο του. Έγινε λόγω της συνδικαλιστικής δράσης της εργαζόμενης και με εμφανέστατο σκοπό την τρομοκράτηση των συναδέλφων, όπως ακριβώς είχαν προηγηθεί στην Καβάλα και την Θεσσαλονίκη. Μας θέλουν σκυφτούς και άπραγους, για να μπορούν να εφαρμόζουν τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίζει η κυβέρνηση μετά από υποδείξεις της ΕΕ, μας θέλουν γονατιστούς για να γίνει εύκολο το έργο των απολύσεων και μειώσεων μισθών, να μην αντιστεκόμαστε.
Εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην απολυμένη συνάδελφο και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το δικό τους μήνυμα, ξεκινώντας από την απεργία της 9ης Απριλίου. Να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Απριλίου στις 10:30 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.
Όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι να οργανώσουμε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και την κοινωνική συμμαχία του. Θα νικήσουμε.

9 σχόλια:

  1. ΑΜΕΣΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΝΕΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.Μ.Ε. ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ !! ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ !!!

    ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΦΥΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ !!

    ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ , ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενας κομουνιστής9 Απριλίου 2014 στις 4:23 μ.μ.

      Ηθελα να σε ρωτήσω κάτι φίλε αγανακτησμένε με την στάση του ΚΚΕ που κάνει συγκεντρωσεις και μοιραζει φυλλάδια.
      Ο Συριζα στις τελευταίες εκλογες εφτασε στο 26,89ο/ο με 1.655.053 ψηφους.
      Μια τεράστια δύναμη και τωρα ίσως και 2.000.000 ψήφους.
      Ρωτώ
      Το εργατικό κίνημα πόσο ανέβηκε.
      Τα συνδικάτα που ελεγχει ο Συριζα, πότε και πόσες απεργίες και διαδηλώσεις έχει να δείξει στον Λαο.
      Αρα τι το θέλετε το ΚΚΕ με τους 277.204 ψήφους.
      Καταλαβαίνεις...7 πλασιες ψήφοι.
      2.000.000 με...277.000 που οπως λένε ΟΛΟΙ θα είναι πολυ λιγότεροι.
      Σοβαρέέέέέέέέέψου και ο κόσμος της αριστεράς τώρα ξέρει τι του γίνετε...
      Εμείς καλούμε το λαό να ξεμπερδεύει με τις αυταπάτες ότι μπορεί με μία απλή εναλλαγή στη διακυβέρνηση, τη διαχείριση, να υπάρξουν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, να δοθεί διέξοδος στα αδιέξοδά του.
      Αυτό που μετράει είναι η ισχυροποίηση, η αναγέννηση μιας ορμητικής εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης, που παλεύει με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα, με προτάσεις και αντιπροτάσεις, αλλά που ανοίγει το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, δεν υπάρχει καμία άλλη λύση

      Αυτά τα...λίγα.

      Διαγραφή
  3. Ας δείξει ο κόσμος της Φλώρινας, ότι δεν αντέχει πια αυτή την πολιτική. Στήριξη συνδικαλιστική στην απολυμένη εργαζόμενη. Στήριξη στα ψηφοδέλτια της Αριστεράς. Για να φύγουν από τη ζωή μας, αυτοί που μας την διαλύουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πότε πήγε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτυρηθεί για απολύσεις; Σαν τα παράσιτα κολάτε για να εκμεταλλευτείτε αγώνες άλλων. Είστε στην άλλη πλευρά. Σε αυτήν του κεφαλαίου. Ποιά ειναι τα αριστερά ψηφοδέλτια; Σαν δεν ντρέπεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή εσύ έλυσες την απορία σου πότε πήγε ο κυβερνητικός βουλευτής και τώρα ασχολείσαι και με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
      Αυτός είναι αντίθετος με αντιλαϊκές πρακτικές στηρίζοντας όλα τα φιλεργατικά μ]νομοσχέδια και καταψηφίζοντας τα λαοκτόνα μνημόνια.
      Οι νόμοι που δυστυχώς δεν υπάρχουν φρενάρουν τους επιχειρηματίες και όχι οι πολιτικοί, γιατί όταν ένα επιχειρηματίας δεν δεσμεύεται θεσμικά τότε αν υπακούσει στα παράπονα του βουλευτή , τότε και ο βουλευτής κάποια άλλη ώρα θα πρέπει να κλείσει το μάτι σε άλλα χειρότερα. Αυτά λοιπόν να τα πεις στον Στάθη και να τον ρωτήσεις τι έκανες τα χρόνια που είσαι βουλευτής για τους εργαζόμενους ;

      Διαγραφή
  5. Το σούπερ μάρκετ Carrefour ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ είναι ιδιωτική επιχείρηση. Κανένας ιδιώτης δεν πληρώνει υπάλληλο για να συνδικαλίζεται χωρίς να δουλεύει. Όποιος θέλει να είναι συνδικαλιστής, μπορεί να είναι μετά από το ωράριο της εργασίας του και εκτός του χώρου εργασίας. Οι κομματικοί ινστρούχτορες εργατοπατέρες δεν έχουν θέση στον ιδιωτικό τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί την απέλυσαν?με ποιο αιτιολογικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.