Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Συνεχίζεται η «Συμβουλευτική Γονέων» από το Ωδείο

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία-συζήτηση με τίτλο "Νέες όψεις της μουσικής εκπαίδευσης μέσα από τη νευροψυχολογία. Χρήσιμες συμβουλές για γονείς" πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου από τον πιανίστα και λέκτορα μουσικής παιδαγωγικής στο Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, Νίκο Ζαφρανά.
Ήταν η πρώτη μιας σειράς διαλέξεων που διοργανώνει το Ωδείο Φλώρινας στα πλαίσια του Φεστιβάλ "Άνοιξη Μουσικής 2014" με τον γενικό τίτλο "Συμβουλευτική Γονέων".
Οι γονείς που παρακολούθησαν την ομιλία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σύγχρονες ανακαλύψεις της επιστήμης σχετικά με την ανάπτυξη βρεφών και παιδιών, να αποκτήσουν πολύτιμα εργαλεία στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, καθώς και να συνομιλήσουν με τον κο Ζαφρανά για ερωτήματά τους.
Στόχος των ομιλιών-συζητήσεων είναι η συμβολή σε μια πιο ουσιαστική συμμετοχή των γονέων στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των παιδιών τους, καθώς και ο εμπλουτισμός των ερεθισμάτων που μπορούν να τους προσφέρουν στις διάφορες φάσεις ανάπτυξής τους, ταυτόχρονα με βαθύτερη ενσυναίσθηση του ψυχισμού τους.

Οι δράσεις συνεχίζονται το προσεχές Σάββατο 5 Απριλίου και ώρα 17.00 στην αίθουσα "Θ.Αγγελόπουλος" του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας με μια εξαιρετική ομιλία της κας Ντόρας Ψαλτοπούλου, μουσικοθεραπεύτριας-λέκτορα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ., στην οποία θα αναπτυχθούν οι "Τρόποι με τους οποίους οι γονείς μπορούν να συμβάλουν στην υγιέστερη ανάπτυξη των παιδιών τους". Θα παρουσιαστεί πολύ ενδιαφέρον οπτικοακουστικό υλικό και θα πραγματοποιηθεί βιωματική προσέγγιση των γονέων που θα παρακολουθήσουν.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο Διευθυντής του Ωδείου Φλώρινας
Βασίλειος Κίτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.