Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο Σύλλογος «Οκτάβα» στη Θεσσαλονίκη

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΚΤΑΒΑ», Γονέων του Ωδείου Φλώρινας, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και το Ωδείο Φλώρινας, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την παρακολούθηση της παράστασης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας το Σάββατο, 12 Απριλίου 2014 «ME ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΞΑΙΣΙΕΣ, ΜΕ ΦΩΝΕΣ!..».
Μια μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης σε κείμενα – ιστορική και μουσική έρευνα Λάμπρου Λιάβα και σκηνοθεσία-χορογραφίατης Σοφίας Σπυράτου. Η μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης, από το 1912 ως τις μέρες μας, ζωντάνεψε στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών, σε μια παράσταση του ΚΘΒΕ αστραφτερή και πολύχρωμη– όπως ακριβώς η ιστορία και η κουλτούρα της πόλης.
Ο χορός, το τραγούδι και οι πλούσιες μουσικές παραδόσεις της Θεσσαλονίκης έγιναν ένα κεφάτο μουσικοχορευτικό θέαμα που κάλυψε έναν ολόκληρο αιώνα: βορειοελλαδίτικα δημοτικά τραγούδια, σεφαραδίτικες μπαλάντες, τούρκικοι χαβάδες, μουσικές μνήμες των Μικρασιατών προσφύγων, οπερέτες και αστικά τραγούδια, βαριετέ, ρεμπέτικα και λαϊκές επιτυχίες, αλλά και ο σύγχρονος ήχος των τραγουδοποιών της πόλης, μέχρι το χιπ χοπ! Μια εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση που διατρέχει την ιστορία της Θεσσαλονίκης, αναζητώντας μέσα στον χρόνο τους πολλούς και διαφορετικούς «ήχους»της πόλης, που θα μας μείνει αξέχαστη.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του Ωδείου και Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ηλιάδη Δημήτρη για την εξασφάλιση της δωρεάν μετάβασης στη Θεσσαλονίκη μαθητών και συνοδών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Οκτάβα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.