Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο ΚΠΕ Βεύης - Μελίτης

Στις 7 Απριλίου το Κ.Π.Ε. Βεύης-Μελίτης υποδέχθηκε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Γυμνασίου Υπάτης προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Το σχολείο πάει λίμνες» που πραγματοποιείται στην περιοχή των Πρεσπών. Στο πλαίσιο του προγράμματος, εκπαιδευτικοί και μαθητές έμαθαν στοιχεία για το φυσικό περιβάλλον και την ιστορία της περιοχής, κατέγραψαν τη χλωρίδα και την πανίδα, ενώ με κιάλια παρατήρησαν την πλούσια ορνιθοπανίδα.
Στις 8 Απριλίου το ΚΠΕ Βεύης-Μελίτης υποδέχθηκε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Γνωρίζοντας το δάσος της πόλης μου», που πραγματοποιείται στην πόλη της Φλώρινας και στο περιαστικό δάσος στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα.
Στις 9 Απριλίου μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Γρεβενών παρακολούθησαν το ίδιο πρόγραμμα «Το σχολείο πάει λίμνες» που πραγματοποιεί το Κ.Π.Ε. Βεύης- Μελίτης στην περιοχή των Πρεσπών.
Τέλος, στις 10 Απριλίου το ΚΠΕ Βεύης Μελίτης υποδέχθηκε τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Άνθρακες ο θησαυρός». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού οι μαθητές συμμετείχαν στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού μετρώντας το οικολογικό τους αποτύπωμα, γνώρισαν τον τρόπο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα είδη γαιανθράκων, τον τρόπο σχηματισμού λιγνίτη στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

O Υπεύθυνος του ΚΠΕ Μελίτης
Νίκος Νάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.