Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Β. Στάιος: «Πρακτική ‘Μαυρογιαλούρου’ από τη δημοτική αρχή»

Την τακτική των επιχορηγήσεων προς συλλόγους στη δεδομένη χρονική περίοδο, λίγο πριν τις εκλογές, κατήγγειλε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Βαγγέλης Στάιος.
Αναλυτικά είπε:
«Κύριε Πρόεδρε , Κύριε Δήμαρχε
Τον τελευταίο μήνα σε τρεις συνεδριάσεις κληθήκαμε να ψηφίσουμε 52 (!) θέματα για επιχορηγήσεις συλλόγων.
Σαφώς, και το δηλώνω κατηγορηματικά αυτό, είμαι υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης και της συνεργασίας του Δήμου με όλους τους συλλόγους που παρουσιάζουν δραστηριότητα και ενισχύουν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό, τις τέχνες και γενικά αναδεικνύουν ότι καλύτερο έχει ο τόπος μας.
Όμως διαφωνώ με τον τρόπο και τον χρόνο που γίνονται.
Εδώ και τρία χρόνια δια στόματος του επικεφαλής της παράταξης μας έχουμε καταγγείλει την προχειρότητα της Δημοτικής Αρχής με την οποία δίνει τα χρήματα όλων των δημοτών για επιχορηγήσεις συλλόγων.
Έχουμε ζητήσει τον προγραμματισμό για ενισχύσεις, επιχορηγήσεις και συνδιοργανώσεις με τους συλλόγους στην αρχή του κάθε έτους αφού είναι γνωστές οι δραστηριότητες τους και την δημιουργία ενός κωδικού από τον οποίο θα χρηματοδοτούνται οι συγκεκριμένες ανάγκες και οι τυχόν έκτακτες.
Τώρα , ένα μήνα πριν τις εκλογές οι επιχορηγήσεις θυμίζουν πρακτική "Μαυρογιαλούρου" που δείχνουν να εξυπηρετούν άλλου είδους σχέσεις, μοιράζοντας δημόσιο χρήμα και εν μέσο της οικονομικής κρίσης αν μη τι άλλο προκαλούν και δημιουργούν ερωτηματικά.
Σχετικά με τις απουσίες Δημ. Συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας σας δηλώνω τα εξής:
Πέρα από τις ημέρες και ώρες που επιλέγετε να συνεδριάζει το σώμα, κάτι για το οποίο έχω εκφράσει τις έντονες διαφωνίες μου παλαιότερα, σίγουρα δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε τέτοιες διαδικασίες, ευτελισμού του Δημοτικού Συμβουλίου που υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών αλλά και την δική μας. Σας καλώ να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας».

28 σχόλια:

  1. O λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει ΔΕΞΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Βαγγέλη τα συγχαρητήρια μου καλά τα χώνεις στον βοσκο και στους ναι σε όλα αρχηγέ [βλέπε θέμα ΖΕΤΑΣ.] τα γιουσουφάκια.Γιατί καποια βοσκο......πουλάκια έξω στον κόσμο μάγκες και νταήδες αλλααααααααα μπροστά του κότες λυράτες.

      Διαγραφή
  2. Μπράβο ρε Βαγγέλη,
    τελικά έχεις "μεγάλα α.......α", συγνώμη κότσια ήθελα να πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mακριά από δεξιούς κύριε Σταιε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι είναι αυτά που μας λες ρε Βαγγέλη!
    Άκου εκεί, να γίνεται προγραμματισμός στην αρχή της χρονιάς για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις!
    Μα είναι δυνατόν να γνωρίζει ο δήμαρχος, στην αρχή του χρόνου, πότε θα γίνουν εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, τις απόκριες, τις Αυγουστιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις φωτιές και τις άλλες εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, αλλά και το Πάσχα που είναι μεταβλητή γιορτή, τις ημερομηνίες που έχουν τα πανηγύρια τους τα χωριά μας και τόσα άλλα πολύ δύσκολα πράγματα;
    Βαγγέλη αυτά που ζητάς δεν είναι εύκολα πράγματα και απαιτούν να έχει πολύ μυαλό ο δήμαρχος! Αντιπαρέρχομαι την πολιτική βούληση που απαιτείται για αντικειμενική και αξιοκρατική διάθεση των σχετικών κονδυλίων που ξεχειλίζει απ τα μπατζάκια του!
    Άκου εκεί να γνωρίζουν από την αρχή της χρονιάς οι διάφοροι φορείς, με τι ποσό θα ενισχυθούν για να κάνουν το κουμάντο τους!
    Αυτά που προτείνεις καθιστούν πιο ανεξάρτητους τους φορείς και αυτό μάλλον θεωρείται ¨επικίνδυνο".
    Αν χάσουν τον προσανατολισμό τους και ξεχάσουν ποιος είναι ο "ευεργέτης τους" και ειδικά τώρα που έχουμε εκλογές, τότε τι θα μας πεις;
    Η δημοτική μας αρχή είναι σαφέστατη ότι οι ρόλοι πρέπει να είναι ξεκάθαροι μεταξύ του "ηγεμόνα" και των "ραγιάδων"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το κερασάκι στην τούρτα ευτελισμού του Δημοτικού Συμβουλίου έβαλε η απόφαση υπέρ Ζέτας που όπως ήταν φυσικό απορρίφθηκε μετά επαίνων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ακολούθως από την ανώτερη αρμόδια επιτροπή.
    Κατά τα άλλα για τα δικά μας μόνο παιδιά ισχύουν οι νόμοι και μαραζώνουν στα σπίτια άνεργα. Δικαίως διαμαρτύρονται και αγανακτούν ενατίον του Δημάρχου και των εναπομείναντων συμβούλων της πλειοψηφίας οι οποίοι με περισσό θράσος βγήκαν να ζητήσουν τη ψήφο μας. Έλεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όλα σας πείραξαν τώρα , κ εσείς το ίδιο θα κάνατε όμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ρε φίλε δεν θα κάναμε και εμείς τα ίδια!
      Όχι δεν είμαστε όλοι ίδιοι!
      Όχι δεν συμφωνούμε με αυτή την ισοπέδωση που δίνει άλλοθι στους κλέφτες, τους απατεώνες και τους κάθε λογής παρτάκηδες!

      Διαγραφή
  7. 9:27 υπάρχουν δεξιοί και δεξιοί . Υπάρχουν φιλελεύθεροι , υπάρχουν και φασίστες που έχουν μάθει να δουλεύουν με "Μακιαβελίστικες" πρακτικές ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ναι, τα ασθενοφόρα που έμειναν χωρίς οδηγούς χάρη στο φίλο το σταθη δεν σε χαλα αυτο σε χαλασε! ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΉΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιαυτό και ο Βαγγέλης αποφάσισε φέτος να συνταχθεί με τον Ασπρογιαλούρο τον Στάθη. Περαστικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή επιτυχία τώρα με τον σταθικα Βαγγέλη...καλα μας δουλεύουν όλοι...δεν υπάρχουν κομματόσκυλα αλλά μια νέα ράτσα τα παρτακιοβολεμενοσκυλα...μπε μπε μπε ξυπνάνε σιγά σιγά τα πρόβατα και θα δαγκώνουν βοσκούς και τσομπανοσκυλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. περίεργη ευαισθησία, το οτι κατεβαίνεις με τον ναι σε ολα δεν σε πείραξε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. EΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ..ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑΙΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΙΕ... ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ. ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΙΞΕΤΕ... ΘΕΜΑ ΖΕΤΑΣ, ΘΕΜΑ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, ΘΕΜΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΚΑΝΕ Ο "ΑΓΑΣ" ΜΕ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια ακούω ότι οι εκλογές για τον Δήμο δεν πρέπει να γίνονται με κομματικά κριτήρια , τι σας πείραξε τώρα αν ο Στάιος πάει με τον Στάθη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για την ουσία τίποτα δεν λέτε , το αν κατεβαίνει με τον Κων/νίδη σας πειράζει που στο κάτω κάτω είναι πιο τίμιος από τον δικό σας τον Γιάννη . Μπράβο στον Κ. Σταιο που έδειξε πως δεν είναι εξαρτημένος από κομματικούς μηχανισμούς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΒΑΓΚΟ!!! ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΑΣ ΑΙΜΟΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ !!!! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΖΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ...ΣΟΥ ΧΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΣΟΥ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. βοσκοπουλαιοι και σταθαιοι... ειστε τραγικοι. εγω γελαω με ολα αυτα που λετε μεταξυ σας. τρωγεστε σαν τις κοτες στα ποδια τους.... χα χα χα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λεβέντες, ότι και να πείτε για την μεγάλη συνεργασία, πολύ καλά κάνανε! Μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από τον κολλητό όλων των τοπικών δημοσιογράφων! Δεν θα σας σώσει κανένας. Όσες φορές κι αν πας στη Αθήνα, θα φεύγεις χωρίς αποτέλεσμα! Σκάβετε την πόλη, λες και τρώμε κουτόχορτο! Τώρα θα μου πεις: Θα δεις πόσο βλάκες είναι οι φλωρινιώτες! ε,....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπράβο Βαγγέλη Στάιε.
    Οι Φλωρινιώτες έχουμε αξιοπρέπεια και αρχές.
    Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πρακτική ‘Μαυρογιαλούρου’ από τη δημοτική αρχή. Αυτό το γνωρίζουν και οι κότες , μόνο που ξέχασες να βάλεις και τον έαυτό σου στην συγκεκριμένη πρακτική. Πρέπει να κοιτάτε που και που και σε κανένα καθρέπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είπε ο κόκορας τον πετεινό κεφάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τους Νο 1 Μαυρογιαλουρους που στηριζες κ. Σταιε επι πολλα ετη στο χωρο του πασοκ τους ξεχασες εν μια νυκτι; Τους υπαιτιους σε τεραστιο βαθμο για την πολιτικη καταπτωση, τον ευτελισμο των πολιτικων ηθων και την κοινωνικη και οικονομικη καταρρευση που υπεστημεν τους ξεχασες τοσο γρηγορα; Μην μας επιβεβαιωνεις οτι λαος χωρις μνημη ειναι λαος χωρις μελλον πρωτον γιατι εισαι νεος και δεν σου αρμοζει και δευτερον γιατι προσβαλεις τη νοημοσυνη των δημοτων. Σου ευχομαι παραταυτα αν και δεν σε γνωριζω προσωπικα να εκλεγεις γιατι φανταζομαι πως θα εχεις διαθεση να εργαστεις ως νεος και φιλοδοξος και μεσα απο την εργασια σου να αποδειξεις οτι δεν ανηκεις στην κατηγορια των μαυρογιαλουρων ουτε της δημοτικης κινησης που στηριζεις ειτε των αντιπαλων σου συνδυασμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΣΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΑ... ΤΣΩΚΑ ΚΑΙ ΣΙΑ: ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΠΑΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βαγγελοι και λοιποι κοιμάστε ορθιοι , ασχολήστε με τα ψίχουλα των Συλόγων και δεν βλέπετε την γενναία επιχορήγηση του δήμου που ετοιμάζεται προς την αδηφάγω ΑΝ.ΦΛΩ. όπου εχουν εγκατασταθεί οι κολητοί του Δημάχου με μισθούς 2000 - 3500 € και χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Oύτε ντροπή ούτε τσίπα έχουν Ο Δακής έδωσε προεκλογικά στον Βοσκόπουλο 350.000 ευρώ για να αγοράσει...ποδήλατα. Ο κόσμος δεν έχει δουλειά δεν έχει τα απαραίτητα ακόμη και για το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα και το ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΟΥΤΕ ΝΤΡΟΠΗ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΙΕ...ΟΥΤΕ ΤΣΙΠΑ...και μόνο για αυτό θα σας ψηφίσω από αντιδραση ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.