Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Εκπαιδευτική επίσκεψη δημοτικού σχολείου Αχλάδας

Την Τετάρτη 9/4 επισκεφθήκαμε με το σχολείο μας –κατόπιν συνεννοήσεως-τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού σταθμού της πόλης μας στη Φλώρινα. Φτάνοντας εκεί μας περίμεναν ορισμένες ευχάριστες εκπλήξεις όπως:
α) η υποδειγματική καθαριότητα και τάξη στους χώρους του βιολογικού καθαρισμού.
β) η παντελής έλλειψη μυρωδιάς πράγμα που σημαίνει ότι ξέρουν και κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους
γ) Η πολύ καλή παρουσίαση (power point) που πραγματοποίησε η διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ κ. Ερμιόνη Αβραμοπούλου αλλά και η επιμονή που έδειξε προσπαθώντας να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν ότι το νερό που αποτελεί αγαθό πρέπει να το χαιρόμαστε αλλά και να το σεβόμαστε αποφεύγοντας να το σπαταλάμε άσκοπα.
δ) Η πολύ καλή ξενάγηση και πληροφόρηση σε όλους τους χώρους του Βιολογικού καθαρισμού της πόλης μας εξηγώντας μας όλα τα στάδια επεξεργασίας των λημμάτων μέχρι που το νερό καθαρό πλέον αποδίδεται ξανά πίσω στη φύση.
ε) Μας συνόδεψαν στις πηγές-δεξαμενές του νερού της πόλης μας στο δ.δ. Δροσοπηγής εξηγώντας μας την δουλειά που πραγματοποιείται εκεί ώστε το νερό καθαρό να φτάσει μέχρι τη βρύση μας.
Όλα αυτά και σε συνδυασμό με την πολύ ευγενική αντιμετώπιση που τύχαμε από όλους τους εργαζόμενους του Βιολογικού καθαρισμού προς τους μαθητές και δασκάλους του σχολείου μας δεν μου μένει παρά να ευχαριστήσω θερμά την κ.Ερμιόνη Αβραμοπούλου-διευθύντρια της Δ.Ε.Υ.Α. Φλώρινας- αλλά και όλους τους συνεργάτες της για όλα όσα μας παρείχαν την μέρα αυτή. Τα παιδιά πήραν εκτός από τις γνώσεις σχετικά με την ύδρευση και τον Βιολογικό καθαρισμό και ένα παράδειγμα συνανθρώπων τους που η δουλειά τους αποτελεί σκοπό της ζωής τους και δίνονται σε αυτό. Τέτοια παραδείγματα αυταπάρνησης για το κοινό καλό χρειάζεται σήμερα η νεολαία μας να τα υιοθετήσει και να τα συνεχίσει. Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΧΛΑΔΑΣ
ΜΑΝΤΡΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.