Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμπλήρωση 47 χρόνων από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

47 χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα μας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι-ες με μια ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.
Το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό, την καταστολή των αγώνων και τον περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ένα μήνυμα αξιοπρέπειας, μια υπενθύμιση των αγώνων του ελληνικού λαού για δημοκρατία και ανεξαρτησία. Τη δημοκρατία που πολέμησαν και πολεμούν και σήμερα οι νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού.
Τιμούμε τα μέλη και στελέχη της Αριστεράς που πρωταγωνίστησαν στον επτάχρονο αντιδικτατορικό αγώνα καθώς και όλους τους αγωνιστές της δημοκρατίας, που υπερασπίστηκαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία και την ελευθερία απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα.
Οι αγώνες τους μας δίνουν δύναμη και σήμερα. Ο αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθερία είναι πάντα επίκαιρος και άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα για το σοσιαλισμό.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

6 σχόλια:

  1. Η ιστορία επαναλαμβάνετε Παπαδόπουλος, Πατακός, Μακαρέζος τότε Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης σήμερα, είμαστε στο 5ο έτος της χούντας των μνημονίων που ξεκίνησε το 2010, μένουν άλλα δύο χρόνια περίπου, ο Σωτήρας ποιός άλλος! ο Κ Α Ρ Α Μ Α Ν Λ Η Σ !!!!

    ( αμφιβάλει κανείς ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιά τέτοια χούντα σαν του Παπαδόπουλου να έρθει ξανά να γίνει πραγματική ανάσταση των πάντων τέλος οι πολιτικάντηδες ψεύτες και κλέφτες δεξιοί και αριστεροί,μας κατέστρεψαν,η πατρίδα μας καταστράφηκε απο δαύτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Εάν δεν είχε γίνει ο μηχανισμός στήριξης δηλ η τρόικα, σήμερα θα είχαμε γίνει Αργεντινή του κ Τσίπρα! Θα είχαμε μπει στο ΔΝΤ ( μόνο ) για πολλά πολλά χρόνια! Ξέρεις όμως τι σημαίνει Αργεντινή δηλ χρεοκοπία τηε χώρας; Ο κόσμος το 2012 έδρασε " εν βρασμώ ψυχής ", και όταν δρας με τέτοια ψυχική κατάσταση, πάντα κάνεις λάθος! Ακόμα και τα δικαστήρια αναγνωρίζουν το ελαφρυντικό " εν βρασμώ ψυχής " !Σας ψήφισαν απο αγανάκτηση, θυμό, απο αχαριστία κτλ, όμως αυτός ο ΛΑΟΣ έκανε λάθος! Ναι, έκανε λάθος! Συμπεριφέρθηκε σας μωρό παιδί! Αυτά το 2012! Σήμερα , επειδή ο λαός βλέπει, ότι υπάρχει πιά ο κίνδυνος να γίνετε κυβέρνηση και επειδή είστε επικίνδυνοι, διότι είστε επικίνδυνοι για τη χώρα και το λαό, γι΄ αυτό θα σας τακτοποιήσει όπως σας πρέπει! Έλέγε κ Τσίπρας << δτι θα διαγράψουμε το χρέος μονομερώς>>, τώρα λέτε << μόνο το απεχθές χρέος δηλ μόνο το 5% >>, λέγατε θα επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι, τώρα μιλάτε για εξορθολογισμό προσλήψεων, θέσεων! Χάθηκαν απο τις πλατείες οι <>, πληρώνουν πια οι γνωστοί << δεν πληρώνω, δεν πληρών>>! Αλλα λέει ο κ Λαφαζάνης, άλλα ο κ Τσίπρα, ο κ Μηλιός, Στρατούλης Δραγασάκης Σταθάκης! Ποιός και πως θα βρούμε άκρη με εσάς! Διστυχώς κύριοι, είστε ένα αλαλούμ, άρα επικίνδυνοι για τη χώρα! Όταν θα μάθει ο κόσμος τελικά για τις ευθύνες του κ Καραμανλή το 2004 - 2009, τότε θα τα πούμε! Όταν θα μάθει ο κόσμος τι σημαίνει " χρεοκοπία της χώρας " και πόση ευθύνη έχουμε όλοι μας, τότε θα γίνει η τελική σας διάσπαση! Αλλού ο κ Λαφαζάνης, αλλού εσείς κι αλλού οι άλλοι! Με βολεύει κι εμένα η ΑΝΩΝΥΜΊΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΦΙΛΕ ΟΤΙ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ 10, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ! ΤΟ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΚΛΠ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΗΜΙΤΗ , ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ -ΣΑΜΑΡΑ
      Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΛΛΑ Η Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ! ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1993 !!

      Διαγραφή
  4. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ! Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΩΡΗΣΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΗΤΑΝ Ο "ΔΙΚΤΑΤΩΡΑΣ" ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέρα βρέχει κι αν βρέχει! Δε βαριέσαι! Το σύνολο του ελλ λαού , επιμεριστικά , έχει ευθύνες! Γιατί δηλ μόνο οι [πολιτικοί είναι ( όχι ΄λοι ) κλέφτες και δεν είσαι εσύ, εγώ και όλοι οι άλλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.