Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

2ος δρόμος υγείας Φλώρινας

Ο θεσμός «Παγκόσμια Ημέρα», είναι μία τεράστια ευκαιρία να αναδειχθεί η ανάγκη σύμπραξης όλου του πλανήτη προς ένα σκοπό. Αυτός ο σκοπός, δεν αφορά άμεσες και μαγικές λύσεις των θεμάτων που πρεσβεύει.
Αναφέρεται σε κάθε προσπάθεια που γίνεται και σε κάθε πρωτοβουλία που λαμβάνεται, ώστε το μήνυμα του, να φτάσει και στο πιο απόμακρο σημείο, μέσα από μία ιδιόμορφη ανθρώπινη αλυσίδα
Σε προσωπικό επίπεδο, κάνει τον άνθρωπο έστω και για λίγα λεπτά της ημέρας, να αναρωτηθεί για τη δική του ψυχική και σωματική υγεία.
Να νιώσει τη σημασία της, να αντιληφθεί την ουσιαστική ισορροπία που παίζει στη ζωή του και το πώς λειτουργεί ως αφετηρία στην καθημερινή του πορεία: να σταθεί αντάξια στις απαιτήσεις της εργασίας, της οικογένειας, της κοινωνίας, της δικής του πάνω από όλα προσωπικότητας, ακόμα και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες όπως αυτές που αντιμετωπίζει σήμερα.
Μέσα στην καθημερινότητά του, ο άνθρωπος δίνει λίγη σημασία σε αυτό το θεσμό.
Έχοντας πάρει καταστάσεις και πράγματα δεδομένα, αδιαφορεί για αυτά ή τα στιγματίζει με έναν υποκειμενικό τρόπο προκειμένου να κατευνάσει τη φόβο του και να μη βρει το θάρρος να τα αντιμετωπίσει.
Ποιος είναι άραγε ο ρόλος όλων των φορέων ( κρατικών και μη ) σε όλη αυτή την διαδικασία και πως αφουγκράζονται τις καταστάσεις αυτές και ποιες πρωτοβουλίες λαμβάνουν ώστε να αφυπνίσει τους πολίτες του.
Θα πρέπει λοιπόν να υιοθετήσει το ρητό « ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ - ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ»
Η ζωή δεν χωράει εκπτώσεις δουλεύοντας μαζί για την υγεία θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στην κοινωνική προληπτική ιατρική και την προαγωγή της υγείας να αμβλύνουμε τις υγειονομικές ανισότητες να αναβαθμίσουμε το ρόλο του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας και τέλος να εισάγουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία αυτά τα ερεθίσματα με διάφορους τρόπους που θα ακολουθούν καθ όλη την διάρκεια των περιόδων της ζωής των πολιτών ανεβάζοντας το προσδόκιμο ζωής τόσο σε χρονικά περιθώρια όσο και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Αφουγκραζόμενοι την ανάγκη και την προτεραιότητα που επιβάλετε για την σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών ο Δήμος Φλώρινας ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και ο ΠΑΣ Πήγασος δράττοντας της ευκαιρίας αυτής για την Παγκόσμια Ημέρας Υγείας (7 Απριλίου) σας προσκαλούν στον

2ο ΔΡΟΜΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 και ώρα 11:30 στην Πλατεία Γεωργίου Μόδη.


• Η διαδρομή καλύπτει τα 3,5 Km και η παράκαμψη τα 2,5 km .
• Θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων από το Τμήμα Τροχαίας Φλώρινας για λόγους ασφαλείας καθ όλη την διαδρομή καθώς και για την διάρκειά της.
• Θα υπάρχουν πέντε σταθμοί ξεκούρασης σε όλη την διαδρομή.
• Τρεις σταθμοί ενυδάτωσης και τόνωσης (εμφιαλωμένα νερά για τους συμμετέχοντες)
• Δύο ιατρικοί σταθμοί
• Ασθενοφόρο σε ετοιμότητα.
• Ειδική και διακριτική σήμανση για την χάραξη της διαδρομής.
• Εθελοντές καθ όλη την διάρκεια της πορείας για οποιαδήποτε πρόβλημα υπάρξει.
• Αφετηρία και τερματισμός: Πλατεία Γεωργίου Μόδη
• Στον τερματισμό θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα .

Ο Πρόεδρος
Καλυβιάνος Λεωνίδας
Η Γ. Γραμματέας
Αριστείδου Εβελίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.