Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του δημοσίου στη Φλώρινα (video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων, μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.
Κύρια αιτήματα της διαμαρτυρίας τους, όπως αυτά περιγράφονται στο ψήφισμα, είναι:
• οι διαθεσιμότητες και απολύσεις στο Δημόσιο
• το νομοσχέδιο για τους δημόσιους υπαλλήλους που δημιουργεί με την «αξιολόγηση» μόνιμο μηχανισμό απολύσεων και καταργήσεων φορέων
• η απαξίωση του δημόσιου τομέα
Εν συνεχεία, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με προορισμό το κτήριο της Π.Ε. Φλώρινας. Εκεί, συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Ηλιάδη, στον οποίο επέδωσαν το σχετικό ψήφισμα.
Ο κ. Ηλιάδης δήλωσε αρωγός στα δίκαια αιτήματά τους και συμπαραστάτης στον αγώνα τους και ιδιαίτερα αυτών που απολύονται. Ζήτησε δε, από τους πολίτες της Φλώρινας, να συμπαρασταθούν και αυτοί στον δίκαιο αγώνα.
Να τονιστεί πως στην απεργία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και Αμυνταίου, του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Φλώρινας και Αμυνταίου, των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, του συλλόγου Υπαλλήλων Νοσοκομείου Φλώρινας, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας και των υπαλλήλων Δικαστηρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.