Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Και τώρα... play off για τις γυναίκες του Αμύντα

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, καθώς ο Νίκος Γιώσκος απουσίαζε λόγω ασθένειας, ο Αμύντας δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη φορμαρισμένη Αναγέννηση Άρτας, γνωρίζοντας την ήττα με 15-22, ωστόσο η αναμέτρηση επισκιάστηκε από τον τραυματισμό στον καρπό του δεξιού χεριού της Τερματοφύλακα Κόρρα Πανδώρας, που την ανάγκασε να αποχωρήσει με σφοδρούς πόνους από τον αγωνιστικό χώρο 6λεπτά πριν το φινάλε.
Ο αγώνας με τον οποίο ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1, εξελίχθηκε σε μονόλογος για την ομάδα της Άρτας, ενώ ο Αμύντας στηριζόμενος στην απόδοση της Τσιομπάνου (11γκ./15) επιθετικά και της Κόρρα κάτω από τα δοκάρια, κράτησε το εύρος της διαφοράς σε χαμηλά επίπεδα, τηρουμένων των αναλογιών και δεδομένου των απουσιών που αντιμετωπίζει το τελευταίο 2μηνο.
Οι παίκτριες του Κων/νου Τούτση μπήκαν φουριόζες στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν με 6-0 στο 10λεπτο της αναμέτρησης, τα κορίτσια του Αμύντα, ξεπερνώντας το αρχικό μούδιασμα, ανέβασαν στροφές και με επιμέρους σκόρ 5-4 μείωσαν σε 5-10 στο 20λεπτο.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και ενώ ο Αμύντας αμυνόταν, η Βάσω Μπάντη αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα -για επικίνδυνο παιχνίδι όπως αναγράφηκε στο φύλλο αγώνος-, απόφαση που κατά γενική ομολογία θεωρήθηκε άκρως αυστηρή.
Η Εν λόγω εξέλιξη ευνόησε τις φιλοξενούμενες που με πλουραλισμό στο σκοράρισμα (σκόραραν 8/11 παίκτριες) διατήρησαν προβάδισμα ασφαλείας 6τερμάτων 7-13 στο φινάλε του Α Μέρους.
Με την έναρξη της επανάληψης η ομάδα της Ηπείρου δεν εφησύχασε, με βασικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού την αποτελεσματικότητα, απόρροια της εμπειρίας και της ποιότητας του ρόστερ της, ανέβασε το δείκτη της διαφοράς σε διψήφιο νούμερο +10 12-22 στο 55λεπτό.
Στο τελευταίο 5λεπτο, ο Αμύντας με ένα σερί 3-0 ,διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (15-22), το οποίο πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς η ομάδα στην παρθενική της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1, εξασφάλισε την έξοδο της στα κύπελλα Ευρώπης και την παρουσία της στα πλει-οφ, όπου θα κληθεί -με μειονέκτημα έδρας- να αντιμετωπίσει εκ νέου την Αναγέννηση Άρτας. Το άλλο ζευγάρι του ημιτελικού των πλει-οφ, είναι αυτό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Νέα Ιωνία.
Οι ομάδες που θα σημειώσουν 2 νίκες θα προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης, ενω οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αναμετρήσεων θα οριστούν εντός της εβδομάδας από την διοργανώτρια αρχή.

Διαιτητές: Πατιος – Τσιάνας

5λεπτα: 0-2, 0-6, 2-7, 3-8 5-10, 7-13 ημχ, 8-15, 9-17, 10-19, 11-20, 12-22, 15-22

Αμύντας Αμυνταίου (Ιωάννης Παπακωνσταντίνου): Κόρρα (τφ), Μπάντη Γεωργιάδου, Παπαβασιλείου, Ρακοπούλου, Γαλμπάδη, Μίλασιτς, Τσιομπάνου 11, Ταϊρίδου (τφ), Σκόδρα 2, Νούσια 2, Κωτσοπούλου, Σουμελίδου, Βαφειάδου, Τσουτσουλάκη.
Δίλεπτες Αποβολές: 2 Πέναλτι: 4/4, Κόκκινη: Μπάντη Βασιλική (απευθείας στο 20:15)

Αναγέννηση Άρτας (Κων/νος Τούτσης-Παναγιώτης Ντάρας): Μπαλάφα 2, Σκουτέλα 1, Βέμη, Ιωάννου, Σκάρα 5, Στνακούτε 3, Δήμου, Βράτσεβα 1, Δημητριου 2, Ματαρώνα 1, Κολιού, Ποιμενίδου 7, Μαυρομάτη.
Δίλεπτες Αποβολές: 3 Πέναλτι: 4/7

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Α1 Γυναικών

1. Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας 21
2. ΠΑΟΚ 19
3. ΟΦ Νέας Ιωνίας 19
4. Αμύντας Αμυνταίου 9
5. Ορμή Λουξ 8
6. Μέγας Αλέξανδρος 7
7. Μακεδονικός 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.