Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η παιδική χορωδία «Δημήτρης Λιώτσης» του «Αριστοτέλη» σε διεθνές φεστιβάλ χορωδιών

Στο «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών» που διοργανώνει ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη προσκλήθηκε και θα λάβει μέρος η παιδική χορωδία «Δημήτρης Λιώτσης» του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης».
Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα χώρα το Σάββατο, 29 και την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 κι ώρα 19.00 στην Αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» του νέου κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, οδός Σαμανίδη 21, Πανόραμα Θεσσαλονίκης (δρόμος Θέρμης – Πανοράματος).
Η παιδική χορωδία θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ την Κυριακή 30 Μαρτίου με το εξής πρόγραμμα:
1. Η βρυσούλα του δάσους
Στίχοι - Μουσική: Δημήτρης Λιώτσης)
2. All things bright and beautiful
(words by Mrs C.F.Alexander, Music by John Rutter)
3. Calypso
(κανόνας, του Jan Holdstock)
4. Duetto buffo di due Gatti
(Gioacchino Rossini)
5. Dodi li
(words by Hohelied Salomon, Music by Nira Chen, Χορογραφία: Basilio Astulez)

Τη διεύθυνση και τη διδασκαλία της χορωδίας έχει η Σοφία Μούλη και στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Ερωτόκριτος Καρύδης.

Η παιδική χορωδία «Δημήτρης Λιώτσης» του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» - Σύντομο ιστορικό
Η παιδική χορωδία ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1983 από τον Δημήτριο Λιώτση, με κύριο σκοπό τη μουσική και πνευματική καλλιέργεια των παιδιών της Φλώρινας. Ο Δημήτριος Λιώτσης σπούδασε στην Αθήνα και στη Βιέννη κλασικό τραγούδι, παράλληλα με το ελληνικό παραδοσιακό και ειδικά το τοπικό μακεδονικό. Έχει συγκεντρώσει, εναρμονίσει και συνθέσει πολλά μακεδονικά τραγούδια γύρω από τη φύση, τη ζωή και την ιστορία της Φλώρινας. 


Η εξέλιξη της χορωδίας
Tο Φεβρουάριο του 1988 εντάσσεται μ' ένα μεγάλο αριθμό (120) παιδιών και δύο χορωδίες, την παιδική και τη τρίφωνη χορωδία κοριτσιών, στο Δήμο Φλώρινας και γίνεται Δημοτική. Μετά το 1994 συνέχισε μόνο με την Παιδική. Από το 2002 η ονομασία της είναι: «Παιδική Χορωδία Φ.Σ.Φ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» - ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΙΩΤΣΗΣ.
Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει και διευθύνει τη χορωδία η Σοφία Μούλη, πρώην μέλος της παιδικής χορωδίας), κάτοχος πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και διπλώματος Διεύθυνσης χορωδίας από το ωδείο Ε.Σαμαρά, τάξη: Βασιλικής Κατσούκα και Σαμαρά Καμπάνη.
Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια Διεύθυνσης χορωδίας με τους Μιχάλη Πατσέα, Lenke Igo και Andre van den Merwe. Εργάστηκε ως καθηγήτρια Θεωρητικών μαθημάτων στο Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας τα έτη 2001-2003 με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Βαλεντίνο Γ. Πατρικίδη, στο Νομαρχιακό Ωδείο Φλώρινας τα έτη 2002 - 2007 με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Μίκη Μιχαηλίδη, στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα έτη 2004-2011, στο Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου τα έτη 2009-2010 και στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας τα έτη 2013-2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.