Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Εκδήλωση για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο»

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια που συνδιοργανώνουν στη Φλώρινα το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (Ο.Ε.ΝΕ.Φ.) και η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Φλώρινας, ως εξής:

Στη Φλώρινα συμμετέχουν οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και η Τροχαία Φλώρινας σήμερα Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 και ώρα 12.00 μ. στην Πλατεία Ηρώων.

Οι μαθητές θα συμμετάσχουν στον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευγένειας στο Δρόμο», παράλληλα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στους οδηγούς και τους πεζούς.
Οι Έλληνες οδηγοί, οι οποίοι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα είναι οι πιο επιθετικοί στην Ευρώπη, πρέπει να γίνουν αποδέκτες της σημασίας του μηνύματος της Ευγένειας στο Δρόμο, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στους δρόμους μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των οδηγών για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ασφάλεια στους δρόμους της χώρας μας.
Ένας εκπαιδευτής Σχολής Οδηγών από τη Φλώρινα δήλωσε το εξής πολύ χαρακτηριστικό αλλά και αληθινό: «Όταν είμαστε οδηγοί κάνουμε επίθεση στους πεζούς και όταν είμαστε πεζοί κάνουμε επίθεση στους οδηγούς». Ας βοηθήσουμε όλοι ώστε να εξαλειφθεί αυτή η λάθος νοοτροπία.
Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις πανελλαδικά ως προς τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων. Είναι χρέος όλων μας να μηδενίσουμε αυτόν τον αριθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.