Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ένα έγκλημα εκ προμελέτης για την περιοχή μας

Είναι σε όλους μας λίγο πολύ γνωστά τα γεγονότα που οδήγησαν στην κατασκευή του ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ καθώς και του ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ - ΦΙΛΩΤΑ. Δυο εργοστάσια που κατασκευάστηκαν με την αποδοχή των κατοίκων του νομού μας και την υπομονή, μπορώ να πω επίσης ελπίζοντας σε κάποια οφέλη για την κοινωνία.
Το γεγονός ότι ξεκοιλιάζουν την ΓΗ μας, ότι μας γεμίζουν σκόνη-στερεά και αέρια απόβλητα, ότι ωφελούνται από το νερό μας, ΤΟ ΠΑΡΑΒΛΕΨΑΜΕ.
Αντί αυτού δεχτήκαμε ότι τα οφέλη από τέτοιες επενδύσεις στην ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ήταν πιο πολλά. Οι θέσεις εργασίας των χιλιάδων ανέργων έμμεσες ή άμεσες καθώς και η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ήταν για εμάς πιο σημαντικές και η τηλεθέρμανση το ίδιο.
Αλλά τώρα με λύπη μου βλέπω ότι παρά τα όσα κακά έχει φέρει το λεγόμενο μνημόνιο στην χώρα μας προχωράει σε άλλο ένα ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.
Το σχέδιο για την ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ, δηλαδή τα δύο εργοστάσια του νομού μας ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ, τα ορυχεία επίσης.
ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ οι ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ οι ΔΗΜΑΡΧΟΙ οι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ οι ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ; Καημένη Φλώρινα.
ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ; ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ; Ούτε μία μονάδα από τις 12;
Πουλήστε ότι υπάρχει ότι κινείται, αλλά να ξέρετε ότι πλέον δεν θα μπορείτε να κρυφτείτε. Να ξέρετε πολύ καλά ότι κάποτε θα λογοδοτήσετε όλοι σας, κάποτε κάποιος άλλος «ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ» θα δικάσει στο όνομα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Είναι και άλλα πολλά που θέλω να γράψω αλλά ας καταλάβει ο καθένας τι εννοώ.
Έξω τώρα βρέχει αλλά από αύριο το ΦΤΥΣΙΜΟ σε μερικούς πρέπει να φαίνεται σαν ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ.

ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ

21 σχόλια:

  1. Άκουσα σε παρέα ότι τον επόμενο μήνα ανακοινώνεται η πώληση του ΑΗΣ Μελίτης και μετά την ανακοίνωση ο Στάθης (ήδη το γνωρίζει) θα κάνει ότι θίχτηκε και θα παραιτηθεί. Αμέσως μετά θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο. Καληνύχτα Φλώρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε "αγανακτισμένε", γιατί αγανακτείς;

    Στην Φλώρινα δεν βγήκε πρώτο κόμμα η ΝΔ?

    Έκρυψε ποτέ η ΝΔ την πρόθεσή της να εκποιήσει όλο τον δημόσιο πλούτο???
    Αυτό που κάνει, το ξεπούλημα της ΔΕΗ, είναι απολύτως έντιμο (ίσως και το μόνο έντιμο) και σύμφωνο με τις προεκλογικές της εξαγγελίες.
    Άρα ΕΜΕΙΣ (όχι ίσως εσύ ή εγώ, αλλά εμείς) αποφασίσαμε 3 χρόνια πριν να ξεπουληθεί η ΔΕΗ. Τώρα γιατί μας κακοφαίνεται;

    Ας μάθουμε επιτέλους να σεβόμαστε την γνώμη της πλειοψηφίας, έστω και αν είναι λάθος, έστω και αν είναι καταστροφική. Είπε κανείς ότι η πλειοψηφία είναι αλάνθαστη; Αν δεν μας αρέσει η Δημοκρατία, υπάρχουν και άλλα πολιτεύματα. Ας αποφασίσουμε τι μας αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα!! Επιτέλους! Νόμιζα πως ήμουν ο μόνος! Ας αναλάβει λοιπόν ο καθένας την ευθύνη της ψήφου του!

      Διαγραφή
  3. Τι καλά που ήταν τόσα χρόνια που για όλα τα αρνητικά (πραγματικά η φανταστικά) για τη φλώρινα, ο φταίχτης ήταν γνωστός με ονοματεπώνυμο!
    Λεγόταν Γιώργος Λιάνης και έφταιγε για όλα τα κακά ακόμα και όταν το κόμμα του βρισκόταν στην αντιπολίτευση
    Τα καλά βεβαίως-βεβαίως ήταν αυτονόητο δικαίωμά μας!
    Τώρα όμως απαλλαχτήκαμε απ αυτόν και προμηνύονται ημέρες μεγάλης δόξης και ευημερίας που την εγγυώνται οι δύο βουλευτές μας, της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ (αλήθεια πως λέγονται;).
    Νωρίτερα όμως απαιτείται λίγη υπομονή!
    Πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε χωρίς Πανεπιστήμιο (για την ώρα χωρίς τμήμα Βαλκανικών σπουδών), χωρίς Τ.Ε.Ι. (για την ώρα χωρίς το τμήμα ποιοτικού ελέγχου αγροτικών προϊόντων), σε λίγο χωρίς νοσοκομείο, χωρίς ΔΕΗ χωρίς ...χωρίς ...χωρίς αλλά πολύ πολύ υπερήφανοι για τα δικά μας παιδιά και την......απαλλαγή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ! ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.
    ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ.ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως αισθάνεσαι τώρα δικαιωμένος που δεν ξαναείναι βουλευτής ο Λιάνης, αλλά κάποιος Γερμανίδης;
      Μήπως αισθάνεσαι δικαιωμένος που δεν έχουμε βουλευτή από το ΠΑΣΟΚ αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ;
      Γιατί άραγε εγώ αισθάνομαι ότι η Φλώρινα είναι απόλυτα απαξιωμένη και δεν υπάρχει πλέων κανείς να την προστατέψει από τις αλλεπάλληλες αρνητικές εξελίξεις;

      Διαγραφή
    2. Και όλοι οι Έλληνες οικολόγους να ψηφίσουμε, η εκλογική νοθεία θα δώσ'ει ποσοστά στα κόμματα του συστήματος

      Διαγραφή
  5. Ξαναψηφίστε τους Σαμαροβενιζέλους με ολίγον ΔΗΜΑΡ.. στα χέρια μας κρατάμε τις τύχες μας, είμαστε υπόλογοι για όλα εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΝΕΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡ0ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
    ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΕΗ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΤΕΙ, ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ), ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΙΚΙΑ. π.χ. ΦΈΤΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΟΡΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ. ΑΛΛΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν δεν σε αρέσει που θα απολύσεις ή θα μείνεις με μειωμένο μισθό, που ο συγγενής σου θα πάθει καρκίνο που θα έχουν κλείσει όλες οι νοσοκομειακές μονάδες της περιοχής που θα πρέπει να πληρώσεις ακριβά να μετακινηθεις γιατί τα δρομολογία είναι κομμένα τότε φίλε... ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΌΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΆΡΤΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΌΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ. Ο ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ; ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ; ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ- ΑΝΕΡΓΙΑ - ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ; Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ-ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
    ΜΡΑΒΟ ΤΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ .ΟΙΔΙΚΟΙΜΑΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ...ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ....ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΘΕΑΘΗ ΣΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ...ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΆ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΓΓΑΖΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΚΗ....ΠΟΥΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗ...

      Διαγραφή
  10. Φίλε αγανακτισμένε Πέτρο, τελικά μας άναψες τα αίματα και μπήκαμε όλοι στο παιχνίδι αυτό , δηλαδή , ΟΛΟΙ να αναθεματίζουμε τα πάντα και τους πάντες, λές και τώρα ανακαλύψαμε την Αμερική !!! Απογοητεύομαι , γιατί με αυτά που ακούω , αρχίζω να πιστεύω ,πώς τελικά μάλλον οι Φλωρινιώτες , ΤΩΡΑ ανακάλυψαν τη.....Φλώρινα !!!! Από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει , με τους .......Ηγέτες μας , που κατέστρεψαν έναν απ τους ομορφότερους νομούς και έστειλαν τόσους νέους , να αναζητήσουν την τύχη τους από εδώ κι από εκεί , ενώ όλοι αυτοί , απολαμβάνουν ήσυχοι την ...υστεροφημία τους..... Φιλιά στην πιό όμορφη πόλη της καρδιάς μου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγανακτισμένε Φλωρινιώτη, μάθε ότι οι Λοφιώτες ( που έχουν υποστεί τα χειρότερα από την κατασκευή και την λειτουργία του ΑΗΣ ), ήταν αντίθετοι και το φώναζαν, αλλά κανείς δεν άκουγε. Για ποια αποδοχή μιλάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΕ ...ΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΨΗΦΙΖΕΣ ΜΈΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ;;; ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΞΕΡΕΙΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 20.000 € Δ Ε Ν Π Ρ Ε Π Ε Ι Ν Α Π Λ Η Ρ Ω Ν Ο Υ Ν ΔΕΗ !! ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΡΧΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΑΡ@@@Α ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟ Α Π Α Ι Τ Η Σ Ο Υ Μ Ε !! ΓΙΑΤΙ Π.Χ. ΟΠΩΣ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ !!! ΞΥΠΜΗΣΤΕ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελικά το νόημα είναι ένα απο επαναστάτες του καναπέ και του καφενείου να γίνουμε στην πράξη διεκδικητές για τα δικαιώματά μας.τα άλλα όλα είναι φιλολογίες΄
    μου κάνει εντύπωση όμως ότι κανένας επίσημος δέν μιλάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιά όλα αυτά φταίει το ΚΚΕ.
    Ναι σας λεω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΚΕ ; Σε ποιο μουσείο μπορώ να το δω;

      Διαγραφή
    2. Όχι φίλε μου, το ΚΚΕ δεν φταίει σε τίποτα.
      Όλα αυτά τα χρόνια άλλοι κυβερνούσαν και λάμβαναν τις όποιες αποφάσεις!
      Το ΚΚΕ ήταν πάντα εκτός (μικρή παρένθεση η συμμετοχή σε κυβέρνηση με τη δεξιά το 1989, αλλά τότε υπήρχε "εθνικός σκοπός", έπρεπε να παραπεμφθεί ο Ανδρέας).
      Το ΚΚΕ ήταν πάντα στην άλλη πλευρά του λόφου με πορείες και απεργίες σχεδόν σε καθημερινή βάση που χαστούκιζαν τους κυβερνώντες και το σύστημα, που πάθαιναν νευρική κρίση κάθε φορά που διαδήλωνε το "κόμμα του λαού". Μην εξάγετε λάθος συμπεράσματα από την "σχετικά" μικρή πάντα συμμετοχή διαδηλωτών στη Φλώρινα (10-15 κάθε φορά οι ίδιοι), στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα οι εκδηλώσεις αυτές συσπείρωναν πάνω από 100 διαδηλωτές!!!
      Κάποιοι κακοήθεις θα ισχυριστούν ότι όλα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ αποτέλεσε την καλύτερη βαλβίδα εκτόνωσης της όποιας δυσαρέσκειας του κόσμου,αλλά είναι αυτός λόγος να θεωρούνται κομμάτι του συστήματος;
      Εξάλλου σε πολλές περιπτώσεις όπως στην "τάχα" επιχείρηση του πρώην υπουργού Γιαννίτση για εξυγίανση του ασφαλιστικού, οι κινητοποιήσεις είχαν λαμπρά αποτελέσματα, αφού ο τότε πρωθυπουργός απέπεμψε τον υπουργό του και έτσι σώθηκε το ασφαλιστικό μας σύστημα!
      Αν σήμερα οι συντάξεις μειώθηκαν δραματικά, φταίνε οι Γιαννίτσηδες που κυβερνούσαν και δεν μπόρεσαν να εξυγιάνουν το ασφαλιστικό και όχι τα θεωρούμενα αριστερά κόμματα που "προστάτεψαν" τα δικαιώματα των εργαζομένων! Είναι εξαιρετικά κακοήθεις όσοι ισχυρίζονται ότι οι αριστεροί "ηγέτες" αδυνατούν να δουν πέρα από τη μύτη τους και ειδικά να αξιολογήσουν μακροπρόθεσμες συνέπειες για τα λαϊκά συμφέροντα από τις όποιες πράξεις η παραλήψεις!
      Προφανώς λοιπόν το ΚΚΕ και ειδικά η ηγεσία του δεν φταίνε σε τίποτα!

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.