Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Αστάθμητοι παράγοντες εκτροχιάζουν ή όχι την ατμομηχανή

Ο μεγάλος αριθμός των υποψηφίων Δημάρχων που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για τον Δήμο Φλώρινας δεν είναι σήμερα το θέμα προς ανάλυση.
Το δεδομένο του δεύτερου γύρου θα πρέπει να μας απασχολήσει, τι θα κάνουν «οι πολιτικοί δράκοντες, διακορευτές προσποιούμενοι την Μαγδαληνή, που ασελγούν πολιτικά στους ματωμένους βωμούς σε ψυχές παρθένων ψηφοφόρων…»
ο ισχυρός άντρας και νυν δήμαρχος κ. Βοσκόπουλος θα συρθεί σε «τιτανομαχία» με τον κ. Κωνσταντινίδη ( νυν βουλευτή Ν.Δ) στον δεύτερο γύρο των εκλογών, οι συμφωνίες μεταξύ των επικεφαλής των Υποψ. παρατάξεων για υποστήριξη του κ. Κωνσταντινίδη έχουν τροχοδρομηθεί.
Το ηχηρό ράπισμα στον νυν δήμαρχο είναι δεδομένο…συμμαχίες ακόμα και με τον «διάβολο» προκειμένου να εκτροχιάσουν την βαριά ατμομηχανή.
Η «σχολή Παπαθανασίου» βγήκε από τον λήθαργο, σήμερα καλείτε να ανακατέψει και να μοιράσει την εκλογική τράπουλα, αν η συνοχή της παραμείνει όπως τότε στις «καλές εποχές» ο κ. Κωνσταντινίδης ισχυροποιείτε κατά πολύ! Αν πάλι δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και σημειώσει ρωγμές τότε η κατάσταση ευνοεί τον κ. Βοσκόπουλο.
Αν όλα τα παρασκηνιακά δεδομένα τα βάλει κάποιος σε ένα «ηλεκτρονικό υπολογιστή», και του ζητήσει να τα επεξεργαστεί ο υπολογιστής θα του θέσει ένα μείζον ερώτημα: «Αν βγεί ο κ. Κωνσταντινίδης δήμαρχος τι όφελος θα έχετε εσείς;».
Η απάντηση ίσως να είναι ότι υπάρχουν οραματιστές για τον Δήμο Φλώρινας, ακούραστοι εργάτες της προσφοράς και ανιδιοτέλειας, έτσι πήραν την απόφαση να στηρίξουν ενωμένοι και αδιάσπαστοι στον εκλογικό στίβο του δεύτερου γύρου τον κ. Κωνσταντινίδη, διότι η νυν ατμομηχανή «εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη χωρίς κάρβουνο!».
Το σοβαρό πρόβλημα των επικεφαλής των παρατάξεων που θα μείνουν εκτός του δεύτερου γύρου είναι το πως θα κατευθύνουν τους ψηφοφόρους τους στον εκλεκτό υποψήφιο της επιλογής τους, γεγονός που τους καθιστά ευάλωτους και τους διαπερνά ρίγος «τρόμου» και μόνο με την σκέψη της αποτυχίας τους.
Επί του παρόντος καλή δύναμη σε αυτούς που έχουν το κουράγιο να διεκδικήσουν την ψήφο των Φλωρινιωτών και να αντέξουν στις μεγάλες δυσκολίες που θα βρουν μπροστά τους στο βραχύ διάστημα.
Πιστεύω λίγες εβδομάδες πριν την κάλπη, θα υπάρξουν στοιχεία που θα μπορούν να αξιολογηθούν, έτσι θα επανέλθω με περισσότερο βάσιμους ισχυρισμούς προεκλογικών τάσεων και ροπών.
Προς το παρόν (τα πολιτικά «ερπετά») ας ζήσουν τον τραγικό οργασμό, ασελγώντας πάνω στις ψυχές των ψηφοφόρων…

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος - Εκδότης
ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3 σχόλια:

  1. Να σε καλά και συ Φειδερίκο!...καλές διακοπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααα σου αρέσει η ατμομηχανή σπύρο εεεε
      και μάλλον 2ο βαγόνι να αλλάζεις και ταχύτητες

      Διαγραφή
    2. Να σε καλά συ Γουλιέμο!.....επίσης καλές!

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.