Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη Λεβαία

Στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Λεβαίας και δίπλα στο δρόμο ξεκίνησαν εργασίες τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας γνωστής εταιρίας τηλεπικοινωνιών.
Μετά την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Λεβαίας και του Φιλώτα, στην οποία συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, οι εργασίες δεν μπόρεσαν να συνεχιστούν καθώς οι κάτοικοι είχαν κατακλύσει το χώρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη λαϊκή συνέλευση που έγινε στη Λεβαία οι κάτοικοι αποφάσισαν να μην δεχθούν σε καμία περίπτωση την εγκατάσταση κεραίας στο συγκεκριμένο σημείο.
Στο σημερινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα αναφέρθηκαν τα στοιχεία της έρευνας που έκανε ο Δήμος Αμυνταίου σύμφωνα με τα οποία η άδεια της εταιρίας για εγκατάσταση κεραίας δεν είχε καμία σχέση με το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο επιχείρησε να την τοποθετήσει. Μετά από αυτό αποφασίστηκε η προσφυγή στα δικαστήρια προκειμένου να μην μπορέσει η εταιρία να εγκαταστήσει την κεραία στο συγκεκριμένο χώρο.
Αμέσως μετά το Δημοτικό Συμβούλιο και τη μετάβαση του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων στο χώρο, η εταιρία έδωσε την εντολή για ξήλωμα της βάσης που είχε τοποθετηθεί και απομάκρυνση των συνεργείων από το χώρο.
Η απόφαση αυτή γέμισε ικανοποίηση τους κατοίκους και τη δημοτική αρχή διότι η περιοχή κέρδισε μία σημαντική νίκη που σχετίζεται με τη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.