Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Συναντήσεις του δημάρχου Φλώρινας για τη «μικρή ΔΕΗ»

Με εκπροσώπους της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, τον Πρόεδρο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ κ. Γιώργο Αδαμίδη και με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων της ΔΕΗ ΑΕ συναντήθηκε την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο του.
Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και η πώληση της «μικρής ΔΕΗ», καθώς και ο συντονισμός των επόμενων κινήσεων.
Για το ίδιο θέμα υπήρξε συνάντηση και το πρωί της ίδιας μέρας στη Μητρόπολη Φλώρινας, μεταξύ του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. κ. Θεοκλήτου, του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ηλιάδη, των Δημάρχων Φλώρινας και Αμυνταίου κ.κ. Βοσκόπουλου και Ιωσηφίδη και των ιδίων εκπροσώπων των σωματείων και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Κατά την υποδοχή τους ο κ. Δήμαρχος είπε:
«Σας καλοσορίζω όλους και χαίρομαι που βρίσκεστε σήμερα εδώ. Το πρωί της ίδιας μέρας είχαμε μια ακόμα συνάντηση στη Μητρόπολη, στην οποία ο Μητροπολίτης μας δήλωσε ότι είναι στο πλευρό μας και είναι πάντα από τους πρώτους αγωνιστές του Νομού μας.
Η πώληση της ΔΕΗ είναι ένα σοβαρό θέμα το οποίο απασχολεί όλο τον Ελλαδικό χώρο και όλους τους εργαζομένους στην επιχείρηση, καθώς θα δημιουργήσει οικονομικό πλήγμα σε όλους.
Εμείς, ως Δήμος, έχουμε κάνει ήδη ενέργειες και θα είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα, διότι δε δεχόμαστε με τίποτα να πουληθεί κανένα κομμάτι της ΔΕΗ. Και αυτό, γιατί στην περιοχή μας έχουμε ζήσει τους εργολάβους και ξέρουμε πώς συμπεριφέρονται. Στο παρελθόν έχουμε δει ιδιώτες να βγάζουν λιγνίτη από τα πιο εύκολα κοιτάσματα και μόλις φτάνουν στα δύσκολα, να τα παρατάνε και να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, τους ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων που εκμεταλλεύονται, ακόμα και το Δήμο, αφού δεν πληρώνουν για τις Δημοτικές εκτάσεις.
Ήδη, ο Δήμος έχει προβεί στις απαραίτητες δικαστικές ενέργειες, για να πάρουμε τα χρήματα τα οποία μας οφείλουν οι ιδιώτες από τα ορυχεία, όπως της Βεύης. Γι’ αυτό δεν πιστεύουμε στους ιδιώτες, αλλά σε μια ΔΕΗ που έχει κοινωνικό πρόσωπο. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας μέχρι και σήμερα με τη διοίκηση της ΔΕΗ ήταν άψογη και εξαιρετική. Για ό,τι χρειαστήκαμε, υπήρξε διάλογος και καταλήγαμε πάντα σε μια συμφωνία, υπήρχε μια ανταπόκριση από την ηγεσία της ΔΕΗ και δεν είχαμε τις προστριβές που έχουμε με τους ιδιώτες που ήδη δραστηριοποιούνται στα ορυχεία της Αχλάδας.
Ο Δήμος Φλώρινας πρέπει να ξέρετε ότι είναι δίπλα στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και καταλαβαίνουμε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί για αυτούς, αλλά επίσης ενδιαφερόμαστε και για εμάς, γιατί καταλαβαίνετε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην περιοχή γενικότερα.
Γι’ αυτό εμείς αγωνιζόμαστε, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, και σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας και για την παρουσία σας εδώ και για την πρόθεσή σας να μπείτε στον αγώνα δυναμικά. Πιστεύω ότι μόνο έτσι θα καταφέρουμε να μην πουληθεί ούτε μια βίδα από τα εργοστάσια της ΔΕΗ».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.