Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η «μικρή» Δ.Ε.Η. και το άλυτο πολιτικό πρόβλημα της Φλώρινας

Του Θόδωρου Σουμπάση

Θεωρώ ακατανόητη, σκανδαλώδη και εθνικά επιζήμια την ενεργειακή πολιτική που ξεδιπλώνει η Κυβέρνηση: ιδιωτικοποίησε τον ΑΔΜΗΕ, ξεπουλώντας το φυσικό αυτό μονοπώλιο και τη διαχείριση ανεκτίμητης αξίας εθνικού σε πλούτου σε άγνωστα ιδιωτικά συμφέροντα με απρόβλεπτες συνέπειες.
Χαρατσώνει την ελληνική κοινωνία με το τέλος ΑΠΕ, το οποίο όμως κατά το μεγαλύτερο μέρος χρησιμοποιείται για την χρηματοδότηση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου, πηγαίνει δηλαδή στις τσέπες γνωστών διαπλεκόμενων επιχειρηματικών ομίλων. Τώρα προχωράει μεταξύ άλλων στην ιδιωτικοποίηση της πιο σύγχρονης λιγνιτικής μονάδας με προφανώς χαμηλότατο τίμημα ενώ αφήνει στην “προβληματική” ΔΕΗ όλο το βάρος ενός τεράστιου επενδυτικού προγράμματος στην Κοζάνη. Με χρεωμένες –όχι άδικα- όλες τις αμαρτίες του πελατειακού κράτους της μεταπολίτευσης, ο εθνικός μας πλούτος, οι σταθμοί παραγωγής, τα ορυχεία και τα δίκτυα θα ξεπουληθούν στο όνομα της δήθεν εξυγίανσης και του δήθεν ανοίγματος της ενεργειακής αγοράς, ώστε, εάν δεν ξαναφυτρώσουν απατεωνίες τύπου ENERGA και HELLAS POWER, να δημιουργηθούν δυσβάσταχτα για τον καταναλωτή ιδιωτικά μονοπώλια και απρόβλεπτες οικονομικές -ακόμη και γεωπολιτικές- συνέπειες για τη Χώρα.

Αυτονόητα, όλος αυτός ο πειραματισμός από που αλλού θα ξεκινούσε εάν όχι από τη Φλώρινα υστέρησης και της παρακμής; Δεν θα πρέπει να αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό. Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη:

Την τελευταία τριακονταετία ζήσαμε την Φλώρινα των χαμένων ευκαιριών. Σε μια παρατεταμένη χρονική περίοδο όπου έρρεαν κοινοτικοί, εθνικοί, αλλά και ιδιωτικοί πόροι για ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα (έστω στρεβλή, με τα δανεικά και αγύριστα που μας οδήγησαν στα Μνημόνια), εμείς εδώ παραμείναμε καταδικασμένοι υστέρηση και την παρακμή. Παραμείναμε εγκλωβισμένοι στην φτώχεια, την αμάθεια, την αδυναμία χάραξης στρατηγικής όχι μόνο για τον τόπο, ακόμα και για την προσωπική εξέλιξη του κάθε ενός από εμάς. Έτσι, οδηγηθήκαμε στην τραγική κατάσταση, ο κάθε Φλωρινιώτης να έχει εναποθέσει τις προηγούμενες δεκαετίες το μέλλον του στα χέρια του εκάστοτε κομματικού ή συνδικαλιστικού πατερούλη, πολιτικάντη ή κομματάρχη ή “παράγοντα”.

Αποτέλεσμα, η παντελής έλλειψη συλλογικής συνείδησης, η παντελής απουσία συναντίληψης των κοινών προβλημάτων, που αποτελούν την αναγκαία συνθήκη για την γένεση ενός συλλογικού αναπτυξιακού οράματος. Ακόμα τραγικότερο αποτέλεσμα, το χαμηλό ηθικό, η εθελοδουλεία της τοπικής κοινωνίας και η ανάπτυξη στον καθένα της λογικής του προσωπικού βολέματος μέσα από το έρπειν και το γλύφειν των προσώπων που διαχειρίστηκαν την εξουσία.

Από την άλλη πλευρά, οι εκάστοτε 'ταγοί' της τοπικής εξουσίας, βολεμένοι από την ευκολία της ηγεσίας σε ένα πληθυσμό με αυτά τα χαρακτηριστικά, με άνεση ασχολήθηκαν αποκλειστικά και μόνον με την διαιώνιση της προσωπικής τους επιρροής και την πάχυνση του πορτοφολιού τους, χωρίς να ασχοληθούν ούτε στο ελάχιστο με το μέλλον του τόπου, χωρίς να τραβήξουν, όπως έχουν υποχρέωση, την κοινωνία ένα - δυό βήματα μπροστά αντικαθιστώντας την έλλειψη συλλογικού οράματος με ένα δικό τους όραμα προόδου και προοπτικής της κοινωνίας. Αλοίμονο! Το δικό τους όραμα ήταν μόνον η εξουσία για την εξουσία και τα ωφελήματά της. Και η τεχνογνωσία είναι απεριόριστη μόνο στον λαϊκισμό και το ρουσφέτι.

Η δραστηριότητα της ΔΕΗ στην περιοχή μας και ο τρόπος που αυτή αντιμετωπίζεται διαχρονικά από την τοπική κοινωνία είναι το χαρακτηριστικότερα παράδειγμα της συνειδητής αυτοϋπονόμευσης του μέλλοντος μας: Για δεκαετίες ανεχθήκαμε να υποθηκεύεται το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας, πουλώντας υγεία, προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης, περιβάλλον και ποιότητα ζωής στη ΔΕΗ με μοναδικά ανταλλάγματα την προσδοκία και μόνο ενός προκλητικά μεγάλου μισθού στη ΔΕΗ για τους πολύ λίγους, φιλοδωρήματα μέσα από δίμηνα για περισσότερους και κάποια εκατομμύρια κάθε χρόνο στις τσέπες των επιτήδειων μέσω εργολαβιών και του τοπικού πόρου.

Εργολαβικά τζάκια, παχυλά αμοιβόμενοι (και ταυτόχρονα μη πραγματικά εργαζόμενοι) συνδικαλιστές και αγράμματοι πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας άρμεγαν την αγελάδα που λέγεται ΔΕΗ αντλώντας κέρδη, εισοδήματα, εξουσία. Ταυτόχρονα το σύνολο της τοπικής κοινωνίας αρκέστηκε στην μονόπλευρη ψευτοανάπτυξη των ατμοηλεκτρικών σταθμών αγνοώντας τις παράπλευρες καταστροφικές συνέπειες της άκριτης επιλογής αυτής για τις λοιπές αναπτυξιακές διεξόδους της περιοχής μας, την κτηνοτροφία, τη γεωργία, τον τουρισμό, το διασυνοριακό εμπόριο.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ έγινε σοβαρή συζήτηση για το πώς θα συνδυασθεί η εθνική ενεργειακή στρατηγική που έχει ως επίκεντρο το λιγνίτη με την επιβίωση της περιοχής μας και την ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου μας. ΟΥΔΕΠΟΤΕ έγινε σοβαρή μελέτη από τους τοπικούς φορείς και τους λαλίστατους σήμερα εκπροσώπους τους γύρω από το τι πραγματικά σημαίνει η δραστηριότητα της ΔΕΗ στην περιοχή μας για τον τόπο και τους ανθρώπους του, ώστε να διαμορφωθεί ένα σαφές, μελετημένο και ρεαλιστικό διεκδικητικό πλαίσιο για την περιοχή μας.

Και πώς να γίνει κάτι τέτοιο όταν το όνειρο του κάθε Φλωρινιώτη δεν ήταν η προσωπική του εξέλιξη, η γνώση και η σκληρή δουλειά, αλλά ο διορισμός στη ΔΕΗ, ώστε ως βιομηχανικός εργάτης να εισπράττει 3.000 ευρώ το μήνα όταν οι συνάδελφοί του στον ιδιωτικό τομέα λάμβαναν 800 ευρώ;

ΣΗΜΕΡΑ σε μία εποχή πραγματικά κρίσιμη για την ίδια την επιβίωση της Φλώρινας, με θλίψη παρατηρούμε τους ευνοημένους της προηγούμενης κατάστασης, τους κυρίως υπεύθυνους της προηγούμενης απραξίας (γιατί υπεύθυνοι είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ και πρώτα από όλα όσοι είμαστε ή ήμασταν δημόσια πρόσωπα) να πλειοδοτούν σε αγωνιστικότητα και μαχητικότητα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των μονάδων της ΔΕΗ στην περιοχή μας, βάσει ενός σχεδίου το οποίο ήταν με λεπτομέρειες γνωστό σε όλους εδώ και περισσότερα από 3 χρόνια (και με τη μορφή του πιο πιθανού σεναρίου συζητείται εδώ και σχεδόν μία δεκαετία). Όλοι αυτοί, οι προκλητικά απόντες για δεκαετίες, ήταν προφανώς μέχρι σήμερα ευχαριστημένοι με τον τρόπο δραστηριοποίησης της ΔΕΗ στην περιοχή μας και βλέπουν ως μόνο πρόβλημα την ιδιωτικοποίησή της. Όλοι αυτοί που προτάσσουν σήμερα τα στήθη τους και τίθενται αυτοβούλως μπροστάρηδες στον “αγώνα” που ήταν όλα αυτά τα χρόνια που προετοιμάζεται αυτή η εξέλιξη; Καλούν σε έναν αγώνα αποκλειστικά και μόνο για τα δικά τους προνόμια αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες και τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

Η συνέχεια και η εξέλιξη είναι από τώρα γνωστή και χιλιοπαιγμένη: Μετά τις έκτακτες συνεδριάσεις των φορέων αναμένονται οι παλλαϊκές λαοσυνάξεις στην κεντρική πλατεία όπου οι ταγοί και υποψήφιοι ταγοί του τόπου θα εκφωνήσουν τον προεκλογικό τους δεκάρικο προτού το πλήθος διαλυθεί ησύχως για έναν καφέ στα τραπεζάκια της πλατείας ή του Σακουλέβα (κατά το πρότυπο των αγώνων για το φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης κ.ο.κ.). Προετοιμάζεται δηλαδή συνειδητά η Φλώρινα για μία ακόμη μάχη χαμένη εκ των προτέρων, μία μάχη που ίσως δεν πρέπει να δοθεί με αυτούς τους όρους.

Γιατί σοβαρή μάχη δεν μπορεί να δοθεί όταν:
• Την κινούν οι ευνοημένοι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές, επιχειρηματίες και πολιτευόμενοι εξαρτώμενοι από κομματικές γραμμές
• Δεν έχει προηγηθεί καμία απολύτως εμπεριστατωμένη ανάλυση γύρω από το τι σημαίνει για το αύριο του τόπου μας αυτή η “μικρή” ΔΕΗ, όπως νωρίτερα κανείς δεν μέτρησε τις συνέπειες της δράσης της μεγάλης δημόσιας ΔΕΗ στον τόπο μας
• Δεν έχει γίνει καμία απολύτως αναζήτηση σοβαρών και τεκμηριωμένων τρόπων αντίδρασης και κλιμάκωσης της αντίδρασης σε εθνικά και ευρωπαϊκά φόρα.
• Δεν συνδυάζεται με ολοκληρωμένη άποψη γύρω από πώς θέλουμε και πώς πρέπει να λειτουργεί η βιομηχανία ενέργειας στον τόπο μας.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν αγώνα που εξυπηρετεί επικοινωνιακές ανάγκες ενόψει εκλογών, γι’ αυτό και οι υψηλοί τόνοι από διάφορους μέχρι χθες συνυπεύθυνους στο διαχρονικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος του τόπου μας. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, ο “αγώνας” που προετοιμάζεται στο πλαίσιο -δυστυχώς- της προεκλογικής εκστρατείας κάποιων θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην ήττα, αλλά πιθανότατα και στον διχασμό. Η ήττα θα είναι μάλιστα στρατηγική και οι συνέπειές της θα βεβαιώσουν την πορεία μας προς την καταστροφή, γιατί θα διαμορφωθεί έναν νέο τοπίο ερήμην μας. Ο δε διχασμός είναι βέβαιο ότι θα έρθει, όταν μεθαύριο θα αρχίσουν οι ιδιώτες να προσφέρουν τα πετσοκομμένα μεροκάματα στο πλαίσιο επαναλειτουργίας του ορυχείου της Βεύης ή της κατασκευής της μονάδας ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ.

Αυτό που είναι αναγκαίο, κατά τη γνώμη μου, είναι, την ύστατη αυτή ώρα, να χαράξουμε στρατηγική απέναντι στο αναπόφευκτο που δεν είναι τίποτα άλλο από το πραγματικό γεγονός της ύπαρξης λιγνίτη στο υπέδαφός μας, της ύπαρξης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή μας. Να διαφυλάξουμε ό,τι και να γίνει τόσο την ολοκλήρωση του έργου της τηλεθέρμανσης όσο και την πρόσβαση σε αυτό από όλους τους πολίτες της Φλώρινας. Να αποφασίσουμε πώς και με ποιον τρόπο η περιοχή μας θα λάβει ένα μέρισμα από τα τεράστια κέρδη που αποκομίζονται από την δραστηριότητα αυτή με σχέδιο, ρεαλισμό και αποφασιστικότητα. Να αγωνιστούμε για την προοπτική της ισόρροπης, βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής παράλληλα με την αναπόφευκτη ενεργειακή εκμετάλλευση.

Όλα αυτά προϋποθέτουν την επίλυση του πολιτικού προβλήματος της περιοχής μας. Και δεν εννοώ απλά την εναλλαγή προσώπων σε καίριες θέσεις, την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της περιοχής μας. Το πολιτικό πρόβλημα της Φλώρινας αφορά πρώτα από όλα εμάς, τους πολίτες. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι συνυπεύθυνοι, ο κάθε Φλωρινιώτης είναι υπεύθυνος: Όσο ανέχεται κραυγαλέες περιπτώσεις προφανούς ανικανότητας στη διαχείριση δημοσίων πραγμάτων, όσο του αρκούν κωφάλαλοι εκπρόσωποι εντός και εκτός κοινοβουλίου εάν είναι καλοί μεσάζοντες ρουσφετιών και μικροεξυπηρετήσεων, όσο παρατηρεί άπραγος εξωφρενικές περιπτώσεις σκανδαλώδους συμπεριφοράς δημοσίων προσώπων, όσο παραμένει κομματικά εξαρτημένος στις επιλογές του, όσο αδιαφορεί τελικά για το μέλλον του τόπου μας χωρίς να έχει την παραμικρή άποψη γι’ αυτό, η κατάσταση θα παραμένει η ίδια.

Και η Φλώρινα, αιώνια ουραγός των εξελίξεων, θα συνεχίσει δίνει μάχες εκ των προτέρων χαμένες.

35 σχόλια:

  1. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ , ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ , ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ, ΘΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΓΑΛΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΚΑΚΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία λόγια,αλλά επί τρία χρόνια που παιζόταν η ιδιτικοποίηση της ΔΕΗ και συ δεν έκανες τίποτα άλλο (και δεν κάνεις προφανώς και τώρα) από το να στηρίζεις επιλογές ξεπουλήματος. Λες για μαϊμού προεκλογικές κινητοποιήσεις, δηλαδή να μην γίνει τίποτα αλλά να προμηθευτούμε βαζελίνη; Γιατί ξέρεις ακόμα και δίμηνα ο ιδιώτης δεν θα πάρει.Και το περιβάλλον που θα ζει η οικογένεια του καθένα μας θα το προσέχει από το πρωί ως το βράδυ. Δεν ξέρω αν ποτέ έχεις πάει στον ΑΗΣ Μελίτης αλλά τουλάχιστον ο Σταθμός διαφέρει από όλες τις άλλες ρυπογόνες μονάδες. Γιατι νομίζεις ότι οι ιδιώτες είχαν αδιαπραγμάτευτο όρο να είναι προς πώληση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. που ησουν τοσα χρονια που μιλουσαν για ιδιωτικοποιηση της δεη.α ξεχασα ερχονται εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ να ασχοληθείς με τα κοινά της Φλώρινας!!!
      Κοίτα το σπιτάκι σου και για εκλογές από Θεσσαλονίκη και κάτω ΚΑΙ ΟΥΤΕ. Αυτοί σαν τον 3.15 που σου λένε να τους δείξεις και τον δρόμο πρώτοι θα σε πουλήσουν. Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν εδώ πάνω.

      Διαγραφή
  5. Ο πιο ρεαλιστικός και ταυτόχρονα ριζοσπαστικός πολιτικός λόγος που ακούστηκε για το ζήτημα. Συγχαρητήρια καταρχήν για το θάρρος να εκφράσεις τις σκέψεις αυτές δημόσια.
    Γιάννης Γ. Ιωαννίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που ήταν τόσα χρόνια ο κύριος Σουμπασης ; Γιατί δεν μιλούσε ;

    Απάντηση: Είναι πρόεδρος της ΔΕΘ τοποθετημένος από τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου. Δεν είναι σωστό να μιλάει ενάντια του ΠΑΣΟΚ γιατί ο καλός ο πρόεδρος επικαλούμενος ότι είναι νέος και πετυχημένος θα τον βγάλει βουλευτή.
    Την Φλώρινα την έχει γραμμένη !

    Κύριε Σουμπαση αν δεν ξεγράψετε αυτό το σάπιο πολίτικο σας παρελθόν όσα άρθρα και να γράφετε δεν θα έχουν κανένα νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΡΑΞΕ ΣΤΑ ΚΥΒΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ!! ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑΘΗ, ΒΟΣΚΟ ΚΑΙ ΗΛΙΑΔΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ ΟΜΩΣ ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΚ ΟΜΩΣ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ,ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΚΛΠ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΟΝΟ ΨΗΦΟ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ . ΔΕΙΞΤΟΥΣ ,ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ ρε φίλε ονειρεύεσαι και περιμένεις βλέπω τον ντόπιο μαρμαρωμένο βασιλιά (ή τσάρο;)
      Άλλαξε πλευρό γιατί θα πιαστείς.

      Διαγραφή
  9. Σοβαρή ουσιαστική τοποθέτηση. Δεν χαϊδεύεις αυτιά. Αλλά η ανάληψη και της δικής σου ευθύνης είναι μισή έστω κι αν την εχεις με μαύρο. Αρκεί;
    Τα όσα λες δικαιώνουν όσους σε πιστέψαμε και σε ψηφίσαμε (εγώ μάλιστα ανήκα τότε και σε άλλη παράταξη), αλλά χάθηκες. Έχεις βέβαια τη δικαιολογία της έκθεσης, όπου ακούγεται ότι τα πήγες καλά, γι αυτό εξαφανίστηκες. Αρκεί κι αυτό σαν δικαιοιλογία;;
    Αλήθεια δεν ξέρω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολλές αλήθειες μαζεμένες. Με άλλα λόγια μας λέει ότι δεν θα μας ξαναζητήσει ψήφο. Στο καλό και να μας γράφει. Πάμε για άλλα. Τόσοι πολιτικοί κολοσοί ετοιμάζονται να μας ζητήσουν ψήφο το επόμενο διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με βάση τα λεγόμενα και το ποιόν του κυρίου, μόνο μία φράση του ταιριάζει:
    «Περσινά ξινά σταφύλια!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Ωραίο ακούγεται, αλλά με αυτούς που ετοιμάζονται για τις εκλογές, "κάθε πέρσι και καλύτερα"!

      Διαγραφή
    2. Το περσινά ξυνά σταφύλια είναι χαριτωμένο. Ισχύει. Αλλά το "ποιον του κυρίου"; Με τις συνθήκες κοιλάδας Πεσαβάρ που επικρατούν στη διαχείρηση του δημόσιου χρήματος και τα γνωστά/άγνωστα λαμόγια που ψηφίζουμε τι το τόσο κακό έχει το "ποιον του κυρίου";

      Διαγραφή
  12. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ !
    ΕΧΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ!
    …κάντε και ένα copy θα σας χρειαστεί στο μέλλον !..δεν είναι κόπος….. θα με θυμηθείτε!…..
    […από σύνταξη και ορθογραφία πάσχουμε άσχημα!...λείπουν άρθρα …λέξεις!!... ζαλίστηκα να βγάλω άκρη! Απόλυτη ανακολουθία στις δήθεν απόψεις που αντικρούονται με αδικαιολόγητες επαναλήψεις και αυτό δείχνει σύγχυση !
    Το λεξιλόγιο δεν έχει αρμονικότητα και το όλο κείμενο δεν έχει σταθερό νοηματικό επίπεδο!..ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝ ΕΠΑΡΧΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ κλπ!
    ΑΠΟΡΩ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!
    ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ!
    Βρες έναν φιλόλογο ρε παλικάρι να σου γραφεί τα κείμενα!!
    ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ! και είναι κρίμα! Βρες έναν που να ξέρει και τα τοπικά!
    Αυτό το νέο ύφος που πας να περάσεις δεν βγαίνει!
    Πας να ερμηνεύσεις κοινωνιολογικά τον κόσμο της περιοχής και στην ΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΥΒΡΙΖΕΙΣ!


    Είναι πολύ εύκολα να καταλάβει και να διαπιστώσει ο καθένας αρκετά με την ανάγνωση του “άρθρου” του Κυρίου.
    Για την Δ.Ε.Η. ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να έχει την οποιαδήποτε άποψη!
    Αργοπορημένος όμως είναι και αυτός !..και ας κατηγορεί όλους τους άλλους…[τους κυρίως υπεύθυνους της προηγούμενης απραξίας (γιατί υπεύθυνοι είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ και πρώτα από όλα όσοι είμαστε ή ήμασταν δημόσια πρόσωπα)] ΣΙΓΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΣ! ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΚΕΙΑ ή ΚΑΠΟΙΑ ΤΙΜΗ???? ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ????…
    ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ!
    ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙ!
    ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ!
    ΡΕ ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!
    ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΧΥΣΜΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ?.....ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΠΑΡΚΕΣ ΗΘΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ…. ΕΜΠΝΕΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ “ΑΛΗΘΕΙΑ”?.... ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ? …ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ?..... ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ!
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΩΣ ΕΧΟΝΤΕΣ "ΧΑΜΗΛΟ ΗΘΙΚΟ"?????
    Α ΠΑΓΑΙΝΕ ΡΕ “ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ” ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ [..βολεμένοι από την ευκολία της ηγεσίας σε ένα πληθυσμό με αυτά τα χαρακτηριστικά,…]
    ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΡΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ!ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΕΙ!
    ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!
    ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΑΣ!
    ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΡΕ!
    Α Ν Ο Ρ Θ Ο Γ Ρ Α Φ Ε!
    ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΠΟΣΑ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ!
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
    ΔΕ ΤΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΝ ΚΑΚΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!
    [..Ακόμα τραγικότερο αποτέλεσμα, το χαμηλό ηθικό, η εθελοδουλεία (εθελοδουλία) της τοπικής κοινωνίας και η ανάπτυξη στον καθένα της λογικής του προσωπικού βολέματος μέσα από το έρπειν και το γλύφειν των προσώπων που διαχειρίστηκαν την εξουσία...]
    ΕΣΕΝΑ ΡΕ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΓΛΥΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!...ΚΑΙ ΠΟΤΕ!
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ!
    ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ! ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΣΟΥ!
    ΑΣΧΕΤΕ Ε ΑΣΧΕΤΕ!
    ΔΕ ΤΟ ΣΩΝΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ 3.16 ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΤΟΝ "ΓΛΥΨΕΙΣ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΘΙΣΕ; ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΙΧΝΕΙΣ ΚΑΤΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΓΛΥΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
      ΣΑΝ ΑΠΑΤΗΜΕΝΗ ΓΚΟΜΕΝΑ ΚΑΝΕΙΣ!

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ 11:25 π.μ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΟΥ ΘΙΧΤΗΚΕ Ο ΦΙΛΟΣ!
      ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΛΑΡΙΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΣΟΚΟ ΛΟΡΔΟ ΤΟΥ "ΡΟΣΕΝ"!
      ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ...ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΓΛΥΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?

      Διαγραφή
    3. πολυ κομπλεξ βγάζεις 2.01 (και 3.16).
      παρα πολυ.
      να το κοιταξεις.

      Διαγραφή
    4. Χα χα χα!...λόρδος από το Ρόσεν....χα χα χα..λόρδος και από το ρόσεν δεν γίνεται. Μπράτσκος γίνεται!Λέλε!

      Διαγραφή
  13. Δύο πασοκικές μπαλωθιές από Σουμπάση και Ασπρίδη σε δύο μέρες στο ίδιο ζήτημα και με παρόμοια λογική επί της ουσίας. Ο ένας βάζει και τον κόσμο προ των ευθυνών του (υπάρχουν αυτές οι ευθύνες όσο και αν δεν θέλουμε να τις ακούμε) και ζητάει ρεαλιστκές διεκδικήσεις, ο άλλος τις προτείνει συγκεκριμένα. Και καπάκι η οργισμένη αντίδραση του 3.16.
    Ρε μήπως ψήνουν κάτι οι πασόκοι στο και 5 και χάλασε η σούπα κάποιων δημαρχαίων; Αυτοί είναι λερναία ύδρα στη Φλώρινα. Δεν το έχουν σε τίποτα να ενωθούν και παλι και να το πάρουν το μαγαζί από το πουθενά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Θόδωρε, μήπως πάθατε Αλτσχάιμερ; Δεν θυμάστε σε ποιο κόμμα ανήκετε, για ποιους τρέχατε εδώ και τόσα χρόνια. Τι είναι αυτά που μας λέτε τώρα;
    ή μήπως ελπίζετε ότι ξεχάσαμε ποιος μας παρέδωσε στο ΔΝΤ και στις ιδιωτικοποιήσεις; Και με τη δική σας ευλογία, φυσικά!
    Το τομάρι σας κοιτάτε, και εσείς και οι όμοιοί σας, τον εαυτούλη σας και μόνο, και ελπίζετε να ξανακοροϊδέψετε τους ηλίθιους ψηφοφόρους. Με μια μόνο διαφορά: Δεν είμαστε πια τόσο ηλίθιοι όσο νομίζετε. Και επίσης δεν έχουμε Αλτσχάιμερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου αθάνατη Φλώρινα με τα κόμπλεξ σου!!!!
    Ρε συ 3.16 ξενύχτησες για να πεις τι; Ότι ο Σουμπάσης αυτοκτόνησε πολιτικά; Ή θίχτηκες σαν πολίτης αυτής της ΟΥΓΚΑΝΤΑΣ για τα όσα λέει; Αυτή είναι η Φλώρινα, αυτή είναι η Ελλάδα! Αυτοί είμαστε! Χάιδεμα αυτιών, ρουσφέτια και άγιος ο Θεός. Έχεις δύο βουλευτές υπνοβάτες στη βουλή και σε πείραξε ο Σουμπάσης; Έχεις δήμαρχο τον Βοσκό που σε φτύνει κάθε μέρα κατάμουτρα με τα όσα κάνει και σε πείραξε ένα άρθρο; Έχεις στο Αμύνταιο τον κωμικό εργολάβο με την απίθανη σκηνή του τραυματισμού εξώ από τα στρατόπεδα και σε ενοχλούν τα λόγια ενός κατοίκου Θεσσαλονίκης; Έχεις αντιπεριφερειάρχη που δεν έχεις ακούσει ακόμα τη φωνή του και ούτε ο Δακής τον υπολογίζει και είσαι ευχαριστημένος; Καλώς καμωμένα όλα για τον ψηφοφόρο; Μια ζωή ο ανεύθυνος κυρίαρχος Λαός; Λες ότι τους βρίζουν όλοι αυτούς. Γιατί; Δεν τους ψήφισαν; Δεν τους ψηφίσαμε; Δεν φταίμε δηλαδή κι εμείς;
    Και συμφωνώ 100 % με τα όσα λέει και ιδίως με την εθελοδουλεία. Ραγιάδες είμαστε σε μία δράκα παραγόντων που μια χαρά κάνουν τη δουλίτσα τους.
    Όσο για την πολιτική καριέρα του, Θεός σχωρέστην. Όχι από αυτό το άρθρο βέβαια, αλλά από τότε που σταμάτησε να ασχολείται εδώ και τέσσερα χρόνια.
    Και σαν απλός πολίτης δικαιούται να γράφει ό,τι γουστάρει.
    Επομένως χαλάρωσε! Τζάμπα χάλασες τον ύπνο σου. Άλλαξε πλευρό και συνέχισε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου 11:53 π.μ.100%!
      Εσύ μπορείς να λες ΟΥΓΚΑΝΤΑ την περιοχή!
      Γιατί είσαι απλός πολίτης όπως όλοι μας!
      Δεν σε τοποθέτησαν ΕΛΕΩ ΠΡΑΣΙΝΑΔΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ!
      Ο Κος Σουμπάσης ΟΧΙ!
      Δεν δικαιούται να μειώνει τους Φλωρινιώτες!
      ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΚΕ! ΝΑΙ ή ΟΧΙ!..
      ΕΖΥΓΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΒΡΕΘΕΙ ΕΛΕΙΠΗΣ!
      Και μια και "είναι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης"...
      ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!
      ΛΟΙΔΩΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ?
      ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ Ε?
      ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ!ΕΣΥ ΚΑΙ ΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ!
      Α ΠΑΓΑΙΝΕ ΡΕ!

      Διαγραφή
    2. Εγώ λέω την περιοχή Ουγκάντα, εσύ τη λες Ουγκάντα, είναι Ουγκάντα και μας πείραξε που το έγραψε κάποιος ε; Αν όλα αυτά που λέω είναι σωστά και συμφωνείς 100%, σημαίνει ότι αυτός που τα λέει δεν λοιδωρεί κανέναν. Πώς μειώνει τους Φλωρινιώτες αφού λες κι εσύ ότι έτσι είναι; Επί της ουσίας κι εσύ μας λες ότι έχει και δίκιο. Ένα το κρατούμενο.

      Λες ότι ο Σουμπάσης, "δεν δικαιούται δια να ομιλεί" επειδή (1)πολιτεύτηκε, (2)δεν εκλέχτηκε και (3) μετά μπήκε στην έκθεση απο το ΠΑΣΟΚ (που το φιλαράκι του ο Τζέφρι και ο χοντρός το έστειλαν στα σκουπίδια της ιστορίας). Εγώ λέω ότι δικαιούται όπως και ο κάθε πολίτης. Είτε πολιτεύεται ή όχι. Είτε εκλέχτηκε είτε όχι. Αυτά δεν δίνουν ούτε περισσότερα δικαιώματα ούτε λιγότερα σε κάποιον να μιλάει και να γράφει. Έχει ευθύνες και αυτός για την κατάσταση για μένα άσχετα αν είναι λιγότερες από πολλούς άλλους. Εδώ να τον κρίνουμε με βάση τα όσα λέει σε σχέση με τα όσα έλεγε ή έπραττε όταν πολιτευόταν και μέχρι σήμερα.

      Εγώ λέω ότι σαν Φλωρινιώτες (αλλά και σαν Έλληνες γιατί και στην Αθήνα τα ίδια γίνονται) πρέπει να μάθουμε να μην ακούμε μόνο όσους μας χαιδεύουν τα αυτιά, να μην λοιδωρούμε (γιατί νομίζω ότι λοιδωρίες είναι τα περί Σιταριάς, λόρδου κ.ο.κ.) όσους λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Και δεν μπορεί πριν δούμε κάποιος τι λέει να πέσουμε πάνω του επειδή "τόλμησε" να μιλήσει. Ψύχραιμα και χωρίς κόμπλεξ.

      Και κάτι τελευταίο. Επειδή τον γνωρίζω προσωπικά (εσύ μάλλον όχι) και υπήρξα ψηφοφόρος του έχω μία άποψη (σωστή ή λαθος) ότι έχει μεγάλες ικανότητες και πράγματι θα μπορούσε να βοηθήσει τη Φλώρινα, αν ήθελε βέβαια και αν βεβαια τον ήθελαν. Ψάξε λίγο τι έκθεση παρέλαβε το 2011 και τι παρέδωσε το 2013. Επειδή είμαστε λίγοι και βλέπεις τι γίνεται γύρω μας πολιτικά στη Φλώρινα, εγώ λέω να μην είμαστε τόσο μικρόψυχοι απέναντί του και απέναντι στον καθένα που έχει ικανότητες επειδή λέει πράγματα που είναι αλήθειες επειδή δεν θέλουμε να τις αντιμετωπίσουμε κατάματα. Ούτε μίση χρειάζονται ούτε προσωπικές επιθέσεις. Οπότε γιατί τα 'άντε πάγαινε' στον κάθε Σουμπάση;

      Διαγραφή
    3. ΟΚ!... ανακωχή 3:29 μ.μ.
      Είναι όπως τα λες!......Εντάξει....
      Σε πάω ρε που τον υποστηρίζεις και αυτό σου το αναγνωρίζω!
      Είναι τυχερός που έχει τέτοιους φίλους!
      Ας μη τους ντροπιάσει...
      Στα τα της όποιας πολιτικής στάσης σε πολλά θέματα εκεί μπορεί να γίνει κάποια "διόρθωση" αλλά εκτιμώ οτι θέλει ακόμη δουλειά και καλλιέργεια η "πολιτική προσωπικότητα" του φίλου σου που μπορεί και πρέπει να καλυτερέψει αναγκαστικά αφού υπάρχει η φιλοδοξία του για να ασχοληθεί κάποια στιγμή…..που εκτιμώ ότι το επιθυμεί με κάποια ενεργή ανάμιξή του στα τοπικά μέσα από κάποιο θεσμό.
      Αλλά δεν αλλάζω την στάση μου για την άποψή του για τον κόσμο της περιοχής.
      ..... δε γουστάρω από κανένα να κακοχακτηρίζει το λαό της Φλώρινας!
      Σε αυτό είμαι κομπλεξικός…όταν ακούω κάτι κακό για τον κόσμο της Φλώρινας καταπιέζω μέσα μου αντιδράσεις και συμπεριφορές που μόνο σε “ειδικά” ιδρύματα εκδηλώνονται και μάλιστα σε πολύ μικρούς και αυστηρά εποπτευόμενους χώρους!
      .....ας το κλείσουμε εδώ....

      Διαγραφή
    4. Ωραίο το ¨σκετσάκι" Θόδωρε, αλλά αν έβαζες και το ονοματάκι σου από κάτω ως συγγραφέας, νομίζω θα ήταν πολύ πιο έντιμο!

      Διαγραφή
  16. Όξω από εδώ τα κομματόσκυλα και οι κρατικοδίαιτοι σωτήρες που φταίνε για την σημερινή κατάντια μας. Απομονώστε τους, χλευάστε τους, ρίξτε τους στην αφάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άντε και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νεαρός δικηγόρος, βεβαίως ευγλωττος, με καλό επιχείρημα, αλλά και με πολλά μα πολλά αλλά.... νεαρέ μου , δεν κάνεις για πολιτικός! Πολύ αργά ασχολείσαι με τη ΔΕΗ κτλ.. Δεν πιστεύω να σκέφτεσαι να κατέβεις στις Αυτ/κές ή Ε.Ε εκλογές! Αρκετά χρόνια μιλούσε ο κόσμος για πούλημα της ΔΕΗ, εσύ δεν άκουσες τίποτα! θυμάσαι τι μου είπες της εκλογές του 2012 τον Ιούνιο, γιατί δηλ δεν θα έπρεπε να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ! Σε άκουσα και το έκανα , αλλά μετάνιωσα! Δεν σε πιστεύω πια! Παραμένω ΠΑΣΟΚ χωρίς να με έχουν διορίσει ο Χάρης ή άλλος πουθενά, αν και είμαι κι εγώ πτυχιούχος!! Από την άκρη του κόσμου. δεν μπορείς να είσαι και σ τη Φλώρινα παρόν! Θα μου πεις Φλωρινιώτες είναι αυτοί..... Δεν έχεις άδικο! Δε βαριέσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή ο Λιάνης που ψήφιζες πάντοτε (γιατί με αυτά που γράφεις τον Σουμπάση παίζει να τον ξέρεις το πολύ φατσικά και να μην έχετε πει ούτε καλημέρα) που έμενε;
      Καίγεσαι βλέπω μέχρι να κλείσουν τα ψηφοδέλτια να δεις μήπως είναι κάπου υποψήφιος. Επειδή δήθεν σε έκανε να απαρνηθείς το ΠΑΣΟΚ και το μετάνοιωσες, ε ψευταράκο;
      Και παίζει και σε πολλά ταμπλώ πανάθεμά τον: Λες να κάνει καμιά ξερή να κατέβει Δήμο να σπάσει το δίπολο της ντροπής Σταθη / Βοσκού; Κάτι έπιασε το αυτί μου ... Μήπως καμιά αντιπεριφέρεια; Λες να πάει για Ευρωβουλευτής;
      Αυτή είναι η αγωνία σου αντί να κοιτάς τη δουλειά σου όπως κάνει αυτός.

      Διαγραφή
  19. Ο λογος καθε πολιτικου και καθε ανθρωπου ακουγεται ως βροντη οταν η ζωη του λαμπει ως αστραπη. Αλλιως τζαμπα καιει η λαμπα τζαμπα σε θυμαμαι. Εκθειαζε ο συγκεκριμενος πολιτευτης τον ανεκδιηγητο και πλεον τραγικο και καταστροφικο πρωθυπουργο γ.παπανδρεου η οχι;δηλωσε δημοσια οτι δεν θα δεχθει κανενα δημοσιο αξιωμα η οχι εαν δεν εκλεγει βουλευτης; αυτα μετρανε και οχι αν ειναι λορδος η οχι απο σιταρια η απο κουκουναρια. Αυτα συνιστουν εμπαθειες και δεν ωφελουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για τον Τζέφρι ό,τι και να πεις έχεις δίκιο. Προφανώς υπήρχε και υπάρχει στενή σχέση. Βέβαια τον εκθείαζε αυτός και το 45% ων ελήνων το 2009 για να μην ξεχνιόμαστε ... Για την έκθεση ας είμαστε ρεαλιστές. Μεγάλη επιτυχία που η διοίκηση ενός οργανισμού - σύμβολο για όλη την Ελλάδα προτάθηκε σε έναν Φλωρινιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και μεγαλη αποτυχια η ανακολουθια λογων και εργων. Για να μην ξεχνιομαστε...και χαρακτηριστικη της πολιτικης στασης καθε πολιτικου. Επισης για να μην ξεχνομαστε και να μην ξεχναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.