Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Φλώρινα ώρα μηδέν

Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, βιώνει μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις της ιστορίας της, που επηρεάζει τους πάντες και τα πάντα.
Οι συνέπειές της στη Φλώρινα, νομίζω ότι είναι ακραίες και σε κάθε περίπτωση, δυσμενέστερες από οποιαδήποτε άλλη περιοχή.
Έχουμε απολέσει ένα μεγάλο κομμάτι του Πανεπιστημίου (τμήμα Βαλκανικών Σπουδών) και ένα επίσης μεγάλο κομμάτι των ΤΕΙ (τμήμα ελέγχου ποιότητας αγροτικών προϊόντων) και είναι ορατός ο κίνδυνος απώλειας του συνόλου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ.
Ο κάθετος άξονας Φλώρινας – Πτολεμαϊδας, γνωστός σαν 5Φ, έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί εδώ και δύο χρόνια, παρότι υπάρχει μελέτη σε προχωρημένο στάδιο από το Υπουργείο Δημοσίων Έργων, η οποία φαίνεται να τίθεται στο αρχείο χωρίς καμία αξιόπιστη εναλλακτική, πέρα από την αισχρή πρόταση για παράκαμψη του τμήματος Σ.Σ.Βεύης – κόμβος Βιολιγνίτ, μέσω Λόφων και Βεύης.
Το χιονοδρομικό της Βίγλας, από τα πιο γνωστά και δημοφιλή, μέχρι πριν λίγα χρόνια, έχει απαξιωθεί σε τέτοιο βαθμό που πολλοί λάτρεις του χιονιού αγνοούν ακόμα και την ύπαρξή του
Οι Φλωρινιώτες είναι γνωστό ότι πλήρωσαν δυσανάλογα βαρύτερο τίμημα από την εξίσωση των πετρελαίων θέρμανσης και κίνησης.
Τέλος η ανεργία στην περιοχή μας χτυπάει κόκκινο και μας κατατάσσει στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα όχι μόνο της χώρας μας αλλά ίσως και ολόκληρης της Ευρώπης.
Οι αναφερόμενες παραπάνω, είναι μόνο μερικές από τις αρνητικές εξελίξεις των τελευταίων ετών στην περιοχή μας και φοβάμαι ότι έπεται και συνέχεια εξίσου δυσμενής.
Σε όλες τις περιπτώσεις οι φορείς της περιοχής «υποτίθεται» ότι έπραξαν το καθήκον τους, αντιτασσόμενοι και διαμαρτυρόμενοι με ποικίλες μορφές αντίδρασης. Αν κρίνουμε όμως από το αποτέλεσμα, δεν δικαιούται κανένας να εμφανίζεται ικανοποιημένος ότι έπραξε τα δέοντα.
Αυτές τις μέρες έχει ανοίξει η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση τμήματος (30%) της ΔΕΗ, που θέτει ξανά την Φλώρινα στο επίκεντρο αρνητικών εξελίξεων. Πέραν όλων των άλλων δυσμενών αποτελεσμάτων που συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη, θέτει έναν ακόμη πρόσθετο παράγοντα αβεβαιότητας και στο πολυαναμενόμενο πολύπαθο έργο της τηλεθέρμανσης.
Οι φορείς βεβαίως της περιοχής μας, θα εκδώσουν και πάλι ομόφωνα ψηφίσματα αντίθεσης και καταδίκης και θα κοιμόμαστε όλοι με την συνείδησή μας ήσυχη ότι έχουμε πράξει το καθήκον μας.
Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας, που έγινε με το θέμα της ΔΕΗ μοναδικό στην ημερήσια διάταξη, πρότεινα στον δήμαρχο, πέρα από την διατύπωση της σαφέστατης και καθολικής μας αντίθεσης στα σενάρια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, να εξετάσουμε και ένα «plan b» για την περίπτωση που η αντίδρασή μας αποβεί άκαρπη. Ο δήμαρχος διαφώνησε θεωρώντας ότι μια τέτοια συζήτηση διευκολύνει τα σχέδια της κυβέρνησης. Το πόσο λάθος και πολλές φορές καταστροφικό, είναι μια τέτοια θέση, είναι εύκολα κατανοητό αν αναλογιστεί κανείς ότι οι κατασκευαστές και των πλέων σύγχρονων και ασφαλέστατων καραβιών, φροντίζουν να είναι εφοδιασμένα με σωσίβιες λέμβους αλλά και ατομικά σωσίβια παρά τις σχεδόν μηδαμινές πιθανότητες βύθισής τους. Επίσης σίγουρα δεν είναι κορόιδα οι κατασκευαστές των αεροσκαφών, που τα εφοδιάζουν με μάσκες οξυγόνου, αλλά και ατομικά σωσίβια, για να μην αναφερθώ στην βάσανο παρακολούθησης επίδειξης τρόπου χρήσης τους, από το προσωπικό σε κάθε πτήση, παρότι δεν πιστεύουν ότι το αεροσκάφος τους κινδυνεύει με πτώση.
Δεν φαντάζομαι να υπάρχει κάποιος που θεωρεί ότι οι πιθανότητες ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, είναι μικρότερες από την περίπτωση ατυχήματος στις δύο πιο πάνω περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, ευελπιστώντας ότι δεν θα παρεξηγηθώ από τους φίλους εργαζόμενους της ΔΕΗ, που δικαίως ανησυχούν, θα ήθελα να καταθέσω δημόσια, πλαίσιο διεκδίκησης στην περίπτωση που η κυβέρνηση, αγνοώντας όλες τις αντιδράσεις, προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων της.
Εισαγωγικά και για την καλύτερη τεκμηρίωση της πρότασης ενημερώνω όσους δεν το γνωρίζουν, ότι ο δήμος Πυλαίας Θεσσαλονίκης, είναι ο πλουσιότερος ίσως δήμος της χώρας, λόγω των ανταποδοτικών του εσόδων, από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην κτηματική του περιοχή. Τα λατομεία όλης της χώρας που επεξεργάζονται τους ανεξάντλητους βράχους στα βουνά, καταβάλουν ανταποδοτικό τέλος 3% του τζίρου τους υπέρ των αντίστοιχων δήμων. Επίσης καλό θα είναι να γνωρίζουμε ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανεμογεννήτριες (αιολικά πάρκα), καταβάλλουν ανταποδοτικό τέλος στους δήμους όπου λειτουργούν, από 3% έως 5%. Οι δραστηριότητες αυτές αξιοποιούν τον αέρα, που είναι ανεξάντλητος, δεν μολύνουν το περιβάλλον και λειτουργούν χωρίς κινδύνους και όχληση για τους κατοίκους της αντίστοιχης περιοχής.
Αντίθετα με τα παραπάνω, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις λιγνιτωρυχείων της περιοχής μας, που σημειωτέον σε τέτοιο μέγεθος υπάρχουν μόνο εδώ (στην Κοζάνη και αλλού ανήκουν στη ΔΕΗ), αξιοποιούν προς όφελός τους ένα δημόσιο αγαθό που είναι ο λιγνίτης, που κάποτε θα εξαντληθεί και τα πεδία εξόρυξής του θα θυμίζουν σεληνιακό τοπίο. Η όλη δραστηριότητα συνεπάγεται τεράστιες οχλήσεις των περιοίκων και πάρα πολλούς κινδύνους. Το αντάλλαγμα για τον δήμο μας δυστυχώς κανένα, ούτε καν 5%, ανταποδοτικό τέλος τουλάχιστον ίσο με τα αιολικά πάρκα που ακόμα και αυτό θα υποτιμάει την νοημοσύνη μας. Εύλογο κατά την προσωπική μου άποψη θα ήταν ανταποδοτικό τέλος προς τον δήμο Φλώρινας που θα ξεπερνούσε κατά πολύ το 10% του τζίρου τους.
Στην απευκταία περίπτωση που οι δραστηριότητες και η περιουσία της ΔΕΗ στην περιοχή μας ιδιωτικοποιηθούν, και εφόσον δεν θα έχει τεθεί από κανέναν το σχετικό ζήτημα, ο όποιος ιδιώτης παραγωγός ενέργειας με τον λιγνίτη μας, με την επιβάρυνση της υγείας μας που συνεπάγεται αυτή του η δραστηριότητα, με την τεράστια όχληση και τους κινδύνους που συνεπάγεται ακόμα και για την ζωή μας η συνύπαρξη με πλήθος οχήματα και μηχανήματα, δεν θα καταβάλει κανένα ανταποδοτικό τέλος προς τον δήμο Φλώρινας, ούτε καν 5%, όσο οι ανεμογεννήτριες.
Επειδή οι αποφάσεις τώρα παίρνονται και «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται», τώρα πρέπει να τεθεί το όποιο πλαίσιο διεκδίκησης. Η προσωπική μου θέση και στην περίπτωση αυτή, είναι ότι θα πρέπει να θεσμοθετηθεί ανταποδοτικό τέλος προς τον δήμο Φλώρινας αντίστοιχο με την πρόταση για τα λιγνιτωρυχεία , δηλαδή 10% τουλάχιστον.
Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της ωφέλειας που θα προκύψει για την περιοχή μας, θυμίζω ότι ο περιβόητος τοπικός πόρος, αντιστοιχεί στο 0,5% του τζίρου της ΔΕΗ στην περιοχή μας και εισφέρει ετησίως στον νομό μας το ποσό των 3 εκ. ευρώ περίπου (το μεγαλύτερο μέρος λόγω μεγαλύτερης μονάδας από το ποσό αυτό, οδεύει προς την περιοχή του Αμυνταίου). Το μερίδιο του δήμου Φλώρινας ετησίως ανέρχεται σε 600.000 ευρώ περίπου αφού άλλο τόσο διαχειρίζεται η Περιφέρεια. Παρεμπιπτόντως, αν τελικά ιδιωτικοποιηθεί το κομμάτι της ΔΕΗ της περιοχής μας, θα απολέσουμε και αυτό το έσοδο το οποίο αποδίδεται από την ΔΕΗ στις τρείς περιοχές που δραστηριοποιείται με ατμοηλεκτρικούς σταθμούς. Φανταστείτε λοιπόν τι δυνατότητες αποκτά ο δήμος μας, ακόμα και στην περίπτωση που καθοριστεί ανταποδοτικό τέλος αντίστοιχο με το ισχύον στα αιολικά πάρκα (δηλ. 5%). Το ποσό που θα εισρέει ετησίως στον δήμο, θα υπερβαίνει τα 15 εκ. ευρώ. Αν στο ποσό αυτό αθροίσουμε το τέλος από τα λιγνιτωρυχεία (στην εκδοχή του 5% και όχι του περισσότερο δίκαιου 10%) συνειδητοποιούμε ότι προκύπτουν τεράστια ποσά που δικαιούται ο δήμος Φλώρινας, αλλά είναι ορατός ο κίνδυνος να μη του αναγνωριστούν ποτέ. Για τους μη ειδικούς θυμίζω ότι το κολυμβητήριο δεν λειτούργησε ποτέ, επειδή δεν βρέθηκε απάντηση στην αντιμετώπιση λειτουργικών εξόδων της τάξης των 500.000 ευρώ ετησίως. Τα συνολικά έσοδα της ΔΕΥΑΦ από τις εισφορές μας για ύδρευση και αποχέτευση, είναι της τάξης των 2,5 εκ. ευρώ ετησίως και το ετήσιο τοκοχρεολύσιο για την τηλεθέρμανση είναι της τάξης του ενός εκ. ευρώ. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να κάνει ο δήμος με ετήσια πρόσθετα έσοδα που θα ξεπερνούσαν τα 20 εκ ευρώ.
Ελπίζω οι σκέψεις μου αυτές να ευαισθητοποιήσουν αυτούς που επέλεξε ο λαός να τον εκπροσωπούν (Βουλευτές, Δήμαρχο, Αντιπεριφερειάρχη κ.λ.π.) και να πράξουν ΤΩΡΑ αυτό που πρέπει για την περιοχή μας, διότι αύριο αν και εφόσον θα έχει ψηφιστεί ο σχετικός νόμος για την «μικρή ΔΕΗ», θα είναι πολύ αργά και θα μιλάμε πλέων για αυτοχειρία της Φλώρινας.
 
Υ.Γ. Οι αναγνώστες του κειμένου αυτού, ελπίζω να ασχοληθούν με την ουσία του και να μην αποπροσανατολιστούν από άλλες σκοπιμότητες. Εξάλλου η δήλωσή μου για αποχώρηση από την ενεργό συμμετοχή μου στα κοινά, ισχύει στο ακέραιο.

Αιμίλιος Ασπρίδης

75 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΑΣΠΡΙΔΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ; ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ; ΠΑΝΤΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΩΚΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΣΤΑΘΗ - ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
      ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.
      ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ.

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ και προσαυξάνω!
    Είναι η ώρα να αποδείξουμε (κύρια οι εκπρόσωποί μας), ότι στην Φλώρινα δεν είμαστε .....ραγιάδες!
    Είναι η ώρα να αποδείξει η πολιτεία, ότι δεν αντιμετωπίζει την Φλώρινα σαν ......αποικία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κύριε Ασπρίδη,
    δεν σας είδαμε σε κανέναν αγώνα για το Πανεπιστήμιο,
    δεν σας είδαμε σε κανέναν αγώνα για το τρένο, (παρόλο που διαπιστώνουμε ότι το χρησιμοποιείτε)
    δεν ακούσαμε να δηλώνετε καμία αντίθεση στις πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ,
    γιατί τώρα γράφετε αυτό το κείμενο?
    Ο μαρασμός της Φλώρινας είναι συνέπεια των πολιτικών που υποστηρίζατε και ακόμη υποστηρίζετε.
    Ή μήπως κάτι μου διαφεύγει και σας αδικώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Σπύρτου μάλλον κάποιο λάθος κάνετε, γιατί εγώ είδα τον κ. Ασπρίδη και στην κινητοποίηση στις Πλειάδες, όπου και μίλησε, αλλά και στην πλατεία.
      Γνωρίζω ότι είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του και για αυτό το λόγο το χρησιμοποιεί πολύ συχνά.
      Μάλιστα προσωπικά για σας, μιλάει με τα καλύτερα λόγια αναγνωρίζοντας τον αγώνα που δίνετε για το τρένο.

      Διαγραφή
    2. Να δω τώρα Αιμίλιε αν θα μιλάς με τόσο καλά λόγια για την Σπύρτου;

      Διαγραφή
  4. "ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!!!!" αναφώνησε ως άλλος Νίκος Κούρκουλος και ο Αιμίλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαν τον Λιανη Ασπριδη και εσυ, αφου χορτασατε πουλατε φιλολογιες τωρα,,,, θα γινετε ΗΡΩΕΣ της χωρας,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βγες μπροστά! Ενωθείτε! Μαζευτείτε δυο - τρεις ικανοί άνθρωποι από τον χώρο να τελειώνουμε ρε Αιμίλιε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χώρος είναι αυτός που κατεβαίνει με τον Στάθη; Αυτός εννοώ που κατεβαίνει με τον Σαμαρά (όχι τον γιατρό)...

      Διαγραφή
  7. Αιμίλιε, γιατί δεν είσαι υποψήφιος; Ααα... κατάλαβα, λείπει ο προστάτης... δεν έχεις πλάτες τώρα, έχεις μείνει "ορφανός" εεε;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αιμίλιος είχε δηλώσει σε συνέντευξη αμέσως μετά τις εκλογές για τον δήμο ότι δεν πρόκειται να ξαναθέσει υποψηφιότητα.
      Τότε ο Λιάνης ήταν ακόμα βουλευτής και το ΠΑΣΟΚ ακόμα πανίσχυρη κυβέρνηση!

      Διαγραφή
    2. ετσι ειναι, τον Δεκεβρη του 2010 και τοτε δεν ειχαμε μνημονιο και το ΠΑΣΟΚ ηταν 45%

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι μόνο που λείπει ο... "προστάτης", τώρα το ΠΑΣΟΚ είναι γύρω στο 3,5-4% (ίσως και κάτω απ' τη βάση 2,9%). Που να πάει ο καϋμένος; Η υποψηφιότητά του θα ήταν πολιτικά θανατηφόρα!

      Διαγραφή
    4. Προφανώς ο 12:27 αγνοεί ότι και στις προηγούμενες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ είχε δώσει χρίσμα στην Μούσιου.
      Ο Ασπρίδης και τότε είχε απέναντί του εκτός από τη ΝΔ και το επίσημο ΠΑΣΟΚ οι οποίοι βεβαίως την δεύτερη Κυριακή συνεργάστηκαν για να τον χτυπήσουν.

      Διαγραφή
    5. Επαναλαμβάνω για όσους δεν έχουν καταλάβει... λείπει ο "προστάτης" του (Λιάνης). Ναι το επίσημο ΠΑΣΟΚ ήταν με τη Μούσιου... αλλά ο Λιάνης είχε ταχθεί ανοιχτά με τον Ασπρίδη... καταλάβατε;!

      Διαγραφή
    6. Επιμένεις 3:25, σε ένα θέμα που δεν το ξέρεις, η εξυπηρετείς σκοπιμότητες.
      Ο Λιάνης όλη τη προεκλογική περίοδο η ήταν στην Αθήνα η ασχολήθηκε με τις Περιφερειακές εκλογές.
      Πάντως σε προεκλογική εκδήλωση του Ασπρίδη, μέχρι την πρώτη Κυριακή δεν τον είδα ποτέ!

      Διαγραφή
    7. Τον Δεκέμβριο του 2010 δεν είχαμε μνημόνιο και το πασοκ ήταν στο 45%;;; Είπαμε μνήμη χρυσόψαρο αλλά υπάρχει και το google... εκτός αν κάνετε χαζή προπαγάνδα...

      Διαγραφή
  8. Εχουμε σοβαροτερα προβληματα να ασχοληθουμε...να βαλουμε την κυρια Ριζου στον δημο!!!
    Γιατι μας ξυπνατε κυριε Ασπριδη?
    Εκλογες ερχονται..θα πουμε ενα μεγαλο οχι να ακουστει ομορφα στα αυτια των πολιτων μας και θα ειναι ολα μια χαρα.
    Σιγα να μην ζητησουμε 5%-10% ανταποδοτικο τελος για το καλο του δημου μας και των πολιτων μας.
    Την καρεκλα του Δημαρχου απλα θελουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχει ενδιαφέρον η ταυτόχρονη παρέμβαση Ασπρίδη και Σουμπάση. Γιατί και οι δύο δήλωσαν ότι δεν ασχλούνται, αλλά …τσουπ! πάλι μπροστά μας τους βρίσκουμε και μάλιστα ταυτόχρονα!! Συντονισμός ή σύπτωση? Θα δείξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον θα κάνουν νέο κόμμα ο Ασπρίδης με τον Σουμπάση!

      Διαγραφή
    2. Να κατέβουν μαζί με τον Στάθη!!!

      Διαγραφή
  10. ο τυπος αυτος δεν ειναι που μαζι με κατι αλλα αλανια πηραν το φραγμα απο τον Ακριτα που θεορουνταν απο τα πιο φτυνα σε κατασκευη και το πηγαν στην Τριανταφυλλια.Που ειναι ρε το φραγμα σας και αμα δωσει ο θεος να ταλειωσει με τι θα το γεμησετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Nα βάλεις υποψηφιότητα ως σύμβουλος με τον Κωνσταντινίδη. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είστε το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. kala aytos paei me bosko ...panta mazi htan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι. Την Ζέτα την εκθείαζε στο περίφημο εκείνο Δημοτικό Συμβούλιο

      Διαγραφή
  13. Από τα σχόλια προκύπτει γιατί η Φλώρινα πάει από το κακό στο χειρότερο!
    Ούτε ένα για την ουσία του κειμένου. Που να μην υπήρχε και η σχετική παρότρυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΥΡΙΕ ΑΣΠΡΙΔΗ, ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΛΕΤΕ.
    ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
    ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΡΟ ΤΟΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΚΟΖΑΝΙΤΕΣ.
    ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΤΕ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.
    ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "πόρκα μιζέρια",
    Σε ποιους τα λες βρε Αιμίλιε;
    Ο Βοσκόπουλος έχει πιάσει το νόημα!
    Αυτοί θέλουν τσοπάνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. (....Εξάλλου η δήλωσή μου για αποχώρηση από την ενεργό συμμετοχή μου στα κοινά, ισχύει στο ακέραιο.....)

    ......Δι' ευχών των Αγίων Πατέρων ημών, κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σώσον ημάς. Αμήν.

    Στο καλό πράσινε παπούλη....στο καλό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μπέμπη τι δουλειά έχεις και ανακατεύεσαι στα παιχνίδια των μεγάλων;
      Πήγαινε στη μαμάκα σου να σε ξεσκατώσει, να σου φορέσει σωστά το pampers και μη ξεχάσεις την πιπίλα σου!

      Διαγραφή
    2. Με βρήκες μικρό και με μαλώνεις 8:22 π.μ. και σε φοβάμαι λίγο.....αλλά να.....δεν ακατεύομαι ....πού ανακατεύτηκα?....μια καλή ευχή έδωσα στον παπούλη που αυτός λέει κουράστηκε να ανακατεύεται με παιχνίδια μεγάλων και αποχωρεί......τι κακό έκανα δηλαδή και μου φωνάζεις!

      Διαγραφή
  17. Ο ΣΤΑΘΗΚΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΑΣΠΡΙΔΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΑ ΕΝΩ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΚΟΛΧΙΚΗΣ.

      Διαγραφή
    2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 4:38
      ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΜΟΝΟ.
      ΔΡΟΜΟ Α ΥΔΡΟΥΣΑ -ΝΥΜΦΑΙΟ, ΔΡΟΜΟ ΑΜΜΟΧΩΡΙ- ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ, ΔΡΟΜΟ ΠΕΡΑΣΜΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ, ΔΡΟΜΟ ΠΕΡΑΣΜΑ-ΥΔΡΟΥΣΑ, ΔΡΟΜΟ ΠΕΡΑΣΜΑ-ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΜΑ-ΑΜΜΟΧΩΡΙ.
      ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ, ΣΤΗ ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΟΤΑΜΟ ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΜΑΛΙΣΤΑ.
      ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΛΕΙΝΩΝ Η ΜΕΛΙΤΗΣ;
      ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
      ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΚΡΙΤΑ-ΒΙΓΛΑ.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με τον 5:04 ότι όλα τα έκανε στο δήμο Περάσματος.
      Ενώ είχε έκανε ένα μεγάλο φράγμα στην Κολχική, έκανε και δεύτερο στην Τριανταφυλλιά.

      Διαγραφή
    4. ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
      ΕΚΕΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ
      ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΔΗΛΑΔΗ;

      Διαγραφή
    5. Ειλικρινά κύριοι 4:38 και 5:04, απορώ με τα γραφόμενά σας. Δήμαρχος του δήμου Περάσματος ήταν.... Τι περιμένατε να κάνει; Έργα σε άλλους δήμους; 'Εσείς δήμαρχο δεν είχατε;
      Όσον αφορά κύριε 5:04 για τον δρόμο Βίγλα -Ακρίτα που τόσο μακαρίζετε τον Στρατάκη γι αυτόν, η πλειοψηφία των Φλωρινιωτών θεωρεί το συγκεκριμένο έργο το αχρηστότερο όλων στον νομό. Μάθε ποιοί έχουν κάτι στρεμματάκια εκεί γύρω στην περιοχή και θα καταλάβεις την πραγματική σκοπιμότητα του έργου. Κοιμήσου τώρα.


      Διαγραφή
  18. που εισαι ρε ασπριδη? τωρα ξυπνησες και μιλας για ανταποδοτικα? οταν ησουν δημαρχος περασματος τι εκανες? μηπως δεν εισαι εσυ ο υπευθυνος που ο δρομος φλωρινα - πτολεμαιδα, ο καθετος δεν εγινε? σε ολα ησουν ΛΙΓΟΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ασπρίδης από ότι γνωρίζω, δεν είχε στον δήμο του κανένα λιγνιτωρυχείο για να διεκδικεί ανταποδοτικά.
      Μάλιστα σε μια λαϊκή συνέλευση που είχε γίνει στην Βεύη, πήγε για να βοηθήσει τον φίλο του τον Τσακμάκη και οι Βευιώτες τον έδιωξαν κακήν κακώς μη τους πάρει δικά τους δικαιώματα για το Πέρασμα.
      Όσο για το δρόμο Φλώρινα-Πτολεμαίδα, ήταν θέμα νομάρχη πάντα και όχι δημάρχου και μάλιστα Περάσματος.
      Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι λοιπόν.

      Διαγραφή
    2. Σε ποιους τα λες βρε Αιμίλιε, στον Στάθη, τον Βοσκόπουλο η τον Ηλιάδη;
      Πιστεύεις ότι είναι σε θέση αυτοί να αντιληφθούν αυτά που λες και να κάνουν κάτι;
      Δυστυχώς και οι υπόλοιποι που θα τα διαβάσουν δεν θα καταλάβουν και θα τους εκλέξουν και πάλι στους ρόλους κλειδιά για το μέλλον της Φλώρινας.
      Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

      Διαγραφή
  19. Όταν ήσασταν δήμαρχος κ Ασπρίδη γιατί δεν φροντίσατε να θεσμοθετηθεί ανταποδοτικό τέλος στα λιγνιτωρυχεία Ρόζα και Βαρβούτη;
    Επειδή δεν ήταν στον δήμο Περάσματος και έτσι τα έσοδα θα πήγαιναν στη Μελίτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με πια ιδιότητα δηλαδή μπορούσε να απαιτήσει κάτι που δεν αφορούσε τον δήμο του;

      Διαγραφή
  20. Όλα όσα αναφέρει ο Αιμίλιος είναι σωστά, έχει δίκιο! Να είστε σίγουροι, ότι για όλα αυτά δόθηκαν μάχες, αλλά ποιός απ' όλους εσάς το γνωρίζει; Ας είναι! Σήμερα κάτι λέει σε όλους μας, γιατί μωρέ μίζεροι δεν ακούτε, παρά βγάζετε άναρθρες κραυγές σαν μωρά παιδιά!!!!!!!!!! Ωραία, αυτός δεν τα έκανε, ούτε καν το ΠΑΣΟΚ, έ λοιπόν, είναι ευκαιρία να τα κάνετε εσείς! Σας τα δείχνει, αυτός ήταν όντως λίγος, εσείς που είστε μεγάλοι και παντοδύναμοι, κάντε τα εσείς! Αλλά εσείς είστε φτωχά και μικρά ανθρωπάκια! Θα μας σώσει η κ Σπύρτου, δεν είμαστε καλά! Μάλλον δεν έχετε σχέση με την πολιτική! Η ΔΕΗ θα πουληθεί, τουλάχιστον ας εξασφαλίσουμε την τηλεθέρμανση! Ας μπουνε όροι, τι τόσο κακό σας λέει ο Αιμίλιος πριν την πώληση! προσωπικά λέω, ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας! Τέλος! ¨ολα σε ιδιώτες! Φυσικά το κράτος πρέπει να λειτουργεί ΕΠΙΤΕΛΙΚΑ! Αλλά γι αυτό είμαστε ...τι το αναφέρω! Τα λιγνιτορυχεία βεβαίως πρέπει να καταβάλουν το 10% επί του τζίρου τους, αλλά εμείς μπορούμε μόνο να τρωγόμαστε μεταξύ μας !
    Μακάρι να κατέβαινε υποψήφιος ο Αιμίλιος, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν καταφέραμε να τον μεταπείσουμε! Πόσα δεν ΔΕΝ γνωρίζετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με τις καταγγελίες και τις απειλές για δημοσίευση στοιχείων σχετικά με τον Βοσκό τι έγινε ; Ξεχάστηκαν ή δε μας παίρνει γιατί, αν ανοίξει ο οχετός ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. TEΛΙΚΑ ΑΣΠΡΙΔΗΣ - ΤΣΩΚΑΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΣΤΑΘΗ;; ΘΑ ΑΜΑΥΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΙΘΑΝΟΥ - ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κυριε Ασπριδη πολυ καλα τα λετε αλλα νομιζω απευθυνεστε σε κουφους!
    Οι Φλωρινιωτες δεν ενδιαφερονται για τα σοβαρα πραγματα στα οποια αναφερεστε αλλα μονο ξεκατινιασματα.
    Δεν βλεπετε τα σχολια στην ανακοινωση της υποψηφιοτητας Σταθη Κωνσταντινιδη;
    Για αυτο οπως λεει καποιος πιο πανω θα μεινουμε μια ζωη κακομοιρηδες-ραγιαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είναι η ώρα, κύριε Ασπρίδη, να αποφασίσετε, εάν θα στραφείτε Αριστερότερα. Η "Φλώρινα Αλλιώς" χρειάζεται όσους θέλουν πραγματικά να γίνει κάτι σε αυτή την πόλη. Αποδείξτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο οτι ξερω ο κ. Ασπρίδης ηταν και παρεμεινε παντα αριστερος. Τον γνωριζω απο το πολυτεχνειο.

      Διαγραφή
    2. Aριστερότερα, γράφει.

      Διαγραφή
    3. ΠΩ ΠΩ ΡΕ 8:40 π.μ.και έτσι και αλλιώς.. ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
      ΨΑΧΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ? ΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

      Διαγραφή
    4. Δεν τους πλησιάζει κανείς εννοείς 3:14 κανένας από τους Βοσκόπουλο Ζέτα Μούσιου Κωνσταντινίδη Τσώκα Μπέλτσο Μποντζίδη Ασπρίδη;
      Μακάρι να μην τους πλησιάσει κανείς από αυτούς για να κοιτάξουμε αν θα τους πλησιάσουμε οι πολίτες

      Διαγραφή
  25. Κύριε Ασπρίδη, γιατί κουράζεσαι, οι φλωρινιώτες θα ξαναψηφίσουν Βοσκόπουλο αν και γνωρίζουν για το "σκάνδαλο" της κ Ζέτας, για το διορισμό και τους μισθούς της κυρίας, γνωρίζουν για την αδιαφορία ( ίσως και ανικανότητα ) του σχετικά με αυτά που αναφέρεις. Βλέπω όμως , ότι αρχίζει και απειλείται πολύ δυνατά από τον κ Τσιώκα! Ακούω να μιλάνε και να ρωτάνε πολλοί για τον Τσιώκα! Η σχέση Βοσκοπ με Σταθη ξέρεις ποιά είναι! Όλα μωρέ εδώ πληρώνονται! Πως λέμε μμια σου και μία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρε κάφροι ούτε ένας δεν βρέθηκε να σχολιάσει αυτά που σας λέει και όλοι ασχολείστε με π@@@ς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε καρακάφρε 9:51 π.μ. γιατί δεν τα έκανε όλα αυτά όταν είχε την απόλυτη εξουσία στον νομό?
      Ποιος τον εμπόδισε?
      Αλλά τότε ασχολήθηκε με ..π@@@ς;...μου φαίνεται.
      ...να σχολιάσουμε τι να σχολιάσουμε .....σαν αποστολική
      επιστολή χαμένου απόστολου του ΠΑΣΟΚ σε χαμένο εκκλησιάσμα είναι το κείμενο?
      Τώρα ξύπνησε?

      Διαγραφή
    2. Εσύ πρέπει να είσαι πολύ μεγάλο βλήμα!
      Δεν πήρες χαμπάρι ότι τώρα συζητάει η κυβέρνηση την ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ και δη των ατμοηλεκτρικών σταθμών της Φλώρινας;
      Δεν πήρες χαμπάρι ότι οι όποιες αποφάσεις, τώρα θα παρθούν;
      Τώρα μαζί με τον νόμο για ιδιωτική ΔΕΗ.

      Διαγραφή
  27. Το άρθρο πολύ επίκαιρο και χρήσιμο για όλους τους υποψηφίους.
    Δυστυχώς όμως οι όποιες ενέργειες, τώρα πρέπει να γίνουν.
    Μετά τις εκλογές θα είναι πολύ αργά και τότε δεν θα μας φταίει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΒΡΕ ΑΙΜΙΛΙΕ!
    ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑΘΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
    ΚΑΡΑΚΑΤΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!
    ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τα έμαθες τα νέα Αιμίλιε,
    η φίλη σου η Όλγα, άρχισε να μοιράζει προσκλήσεις για τον γάμο της με τον Βοσκό! Ο αρραβώνας των προηγούμενων εκλογών είχε τελικά αίσιο τέλος. Οι όρκοι πίστης και αφοσίωσης, αποδείχθηκαν πολύ ισχυροί! Είμαι πολύ περίεργος για το δώρο του γαμπρού!
    Πάντως όπως και να έχει κάποια στιγμή θα το μάθουμε. Αλήθεια ποιος θα είναι αυτή τη φορά ο κουμπάρος; Οι κακές γλώσσες λένε ότι έχουν χαλάσει οι σχέσεις του Βοσκού με τον οικοδεσπότη, στο συνοικέσιο του αρραβώνα!
    Ε ρε γλέντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Emialiano Zapata!....VIVA REVOLUCIA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητέ Αιμίλιε,
    χάρηκα πολύ που σε είδα σήμερα, μαζί με πολλούς άλλους αξιόλογους Φλωρινιώτες, στην παρουσίαση υποψηφιότητας για την Περιφέρεια, της κας Ζεμπιλιάδου στο Κοβεντάριο.
    Δεν ξέρω πια ήταν η δική σας άποψη, αλλά εγώ πραγματικά εκστασιάστηκα από το πρόγραμμα αλλά και τις γνώσεις και δυνατότητες που διαθέτει.
    Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε στην Περιφέρειά μας τέτοια στελέχη. Τελικά υπάρχει ελπίδα.
    Εύχομαι από την καρδιά μου να εκλεγεί για το καλό όλων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή "ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ", μήπως μπορείτε να βρείτε και να αναρτήσετε την ομιλία της κας Ζεμπιλιάδου;
      Υπήρχαν στην εκδήλωση πάρα πολλές κάμερες και νομίζω θα ενδιαφέρει τους Φλωρινιώτες να την ακούσουν.

      Διαγραφή
  32. Το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ", όπως πληροφορούμαι, πάει πίσω μάλλον για μετά τις Ευρωεκλογές. Αυτό είναι πολύ καλό για την Φλώρινα, γιατί ο Στάθης θα έχει εκλεγεί δήμαρχος και για το διάστημα μέχρι την 1η Σεπτέμβρη που θα αναλάβει καθήκοντα, θα συνεχίσει να είναι βουλευτής. Θα έχει έναν λόγο παραπάνω να απαιτήσει από την κυβέρνηση για τον δήμο μας, όλα αυτά που λέτε κ Ασπρίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. esis stin florina den dexeste timio anthropo giafto the pethanete apo tin pina nomarxis o emilios den itan monon proedros sto perasma kai den eixame kanena provlima valte kanenan an aksio kai the sas doulevi xoris na to parete xabari

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΑΙΜΙΛΙΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΜΙΣΕΙΣ !!!! ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΑΡΩΣΕΙΣ !!!!

    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ , ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο οτι γνωριζω, απο τα πασοκικα στελεχη του Ασπριδη, μονο ο Μιμιλιδης δημητριος δηλωνει πιθανος υποψηφιος με Βοσκοπουλο. Αυτος ομως και στις προηγουμενες εκλογες ηταν υποψηφιος με την Μουσιου η οποια τωρα τον δινει προικα στον Βοσκοπουλο.
      Υπαρχουν και καποιοι αλλοι απο την ΝΔ που επιστρεφουν στον φυσικο τους χωρο (βλεπετε ο Σταθης αργησε λιγο να δηλωσει υποψηφιοτητα).
      Ας με συγχωρεσει οΑιμιλιος πουαπανταω για λογαριασμο του.

      Διαγραφή
    2. Υπομονή φίλε, σε λίγο θα μιλάμε με ονοματεπώνυμα

      Διαγραφή
  35. Αγαπητέ μου Αιμίλιε,
    ο Γιάννης Μπουτάρης (δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ξανά υποψήφιος), απέδειξε ότι διαθέτει τσαγανό και πολύ μεγάλα α.........α, σήμερα το πρωί στο MEGA, στην εκπομπή Οικονομέα-Καμπουράκη.
    Είπε δύο φορές μάλιστα για να μη μείνει καμία αμφιβολία σε κανένα και ειδικά στους δύο αιφνιδιασμένους δημοσιογράφους:
    "εγώ δεν το έκρυψα ποτέ μου ότι είμαι ΠΑΣΟΚ! Θα ντρεπόμουν αν έλεγα ότι δεν είμαι ΠΑΣΟΚ!"
    Φαντάσου ότι το λέει αυτός, που δεν θυμάμαι να είχε ποτέ κάποιο ρόλο στο ΠΑΣΟΚ, η να πήρε κάτι από αυτό για το οποίο να αισθανόταν υποχρεωμένος και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που λόγω της υποψηφιότητάς του στη Θεσσαλονίκη, η παραδοχή του αυτή μόνο εκλογική ζημία μπορεί να του επιφέρει!
    Πόση θλίψη αλήθεια προκαλεί η αντιπαραβολή με την στάση κάποιον μεγαλόσχημων και πολλαπλά ευνοημένων τοπικών πρώην παραγόντων του ΠΑΣΟΚ;
    Είμαστε δυστυχώς άξιοι της μοίρας μας με τέτοιους καιροσκόπους που έχουμε μπροστάρηδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αιμίλιε μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείς και να κατέβεις υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με την Ζεμπιλιάδου που από ότι φαίνεται είναι εξαιρετική υποψηφιότητα;
    Είναι πολύ κρίμα να αποσύρονται από την ενεργό πολιτική δράση, στελέχη καταξιωμένα όπως εσύ και ο Στρατάκης, θα έλεγα και ο Πετκάνης αλλά αυτός δυστυχώς αυτοκαταστράφηκε, ενώ η Μούσιου μας απογοήτευσε όλους και δυστυχώς συνεχίζει να μας απογοητεύει.
    Νομίζω ότι ο τόπος σας χρειάζεται εσάς και την δοκιμασμένη εμπειρία σας. Υπάρχουν βέβαια πολλοί νέοι που φαίνονται αξιόλογοι, αλλά δυστυχώς δεν είναι δοκιμασμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ.
      ΜΑΚΑΡΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.
      ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

      Διαγραφή
  37. olio sas pinete kafe frappe stin florina giafto methisate ksipnisate kalla na pathete afou den akoute doulia theli oxi bar etsi the vgite pio plousie kai the exete lefta na mas stilete doulia doulia oxi mangia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ:

    - ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ - ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ

    - ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ (Ή ΠΕΤΚΑΝΗΣ ΑΝ ΑΡΝΗΘΕΙ) - ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ

    - ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ - ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

    ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ Η ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΡΕ ΣΥ ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ?? ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΒΓΑΛΕ ΕΣΥ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΓΚΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δική μου πληροφόρηση λέει ότι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με την Ζεμπιλιάδου, θα είναι ο Γιάννης Λιάσης.

      Διαγραφή
    2. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΕΙ, ΤΕΡΕΙΆΖΕΙ ΓΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.
      ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ.
      ΜΟΥΣΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.