Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Το ψήφισμα της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης

Οι συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Μόδη, σήμερα Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014, εργαζόμενοι στο Δημόσιο διαπιστώνουμε τα εξής
1. Το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή, είναι απολύτως ενταγμένο στη συνολικότερη πολιτική περιορισμού του Δημοσίου Τομέα, εκχώρησης δομών και αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικά συμφέροντα και δραστικού περιορισμού των υπαλλήλων του Δημοσίου, τουλάχιστον αυτών που εργάζονται με καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας. Ζητάμε να αποσυρθεί και σε κάθε περίπτωση να καταψηφιστεί αυτό το σχέδιο νόμου επειδή:
• Προβλέπει το άμεσο κλείσιμο 23 φορέων του Δημοσίου.
• Η υποτιθέμενη ‘αξιολόγηση’ προβλέπει ουσιαστικά την απόλυση του 15% του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου.
• η διαδικασία ‘αξιολόγησης’ θα παρέχει στην Κυβέρνηση άλλον έναν τρόπο ουσιαστικής κατάργησης μιας υπηρεσίας.
2. Η 22α Μαρτίου, είναι η ημέρα που ολοκληρώνεται η περίοδος της διαθεσιμότητας και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαζί με χιλιάδες άλλους υπάλληλους ΟΤΑ, σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες, δημοτικούς αστυνομικούς, θα ανοίξουν το χορό των απολύσεων και στο Δημόσιο. Δεν αποδεχόμαστε τη μοίρα που μας ετοιμάζουν.
Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στη Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση. Κανένας μαθητής - κανείς εκπαιδευτικός έξω απ’ τα σχολεία , κανένας άλλος εργαζόμενος στην ανεργία.. Κανείς δεν περισσεύει.
Δίνουμε τη μάχη ενάντια στην υπονόμευση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, ενάντια στο σχολείο της αγοράς και των επιχειρήσεων, το σχολείο της αξιολόγησης, της πειθάρχησης και της κατηγοριοποίησης, της ταξικής επιλογής και της απλήρωτης μαθητείας, των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων του ν.4186/13.
3. Δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Παλεύουμε για το δικαίωμα όλων στα δημόσια, δωρεάν αγαθά, ΥΓΕΙΑ. ΠΑΙΔΕΙΑ. ΑΣΦΑΛΙΣΗ.\, ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τους αγώνες μας για να υπερασπίσουμε τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα και τα Δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.