Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

«Ενεργός πολίτης - οικολογικές λύσεις για το σπίτι μας»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βεύης-Μελίτης, στο πλαίσιο της δράσης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το περιβάλλον και την αειφορία» άξονας προτεραιότητας 8, οργάνωσε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Ενεργός πολίτης-οικολογικές λύσεις για το σπίτι μας».
Η ημερίδα, λόγω μεγάλης συμμετοχής διεξήχθη σε δύο φάσεις, η πρώτη την Τρίτη 4 Μαρτίου και η δεύτερη την Τρίτη 11 Μαρτίου και πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας. Σκοπό είχε την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τεχνικές αξιοποίησης καθημερινών και ήδη μεταχειρισμένων αντικειμένων, με τρόπους παρασκευής φυσικών απορρυπαντικών και ειδών ατομικής υγιεινής και, γενικά, με απλές και πρακτικές οικολογικές λύσεις για το σπίτι.
Στην αρχής της ημερίδας, ο κ. Αναστάσιος Μπατμάς, Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ενώ ο κ. Νίκος Νάνης, Υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. Βεύης-Μελίτης , αναφέρθηκε στη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Ο κ. Γιώργος Χατζής, εκπαιδευτικός, στην εισήγησή του « Τίποτε…δεν πάει χαμένο» παρουσίασε έξυπνες ιδέες και ευρηματικές προτάσεις για τη χρηστική αξιοποίηση παλαιών αντικειμένων , αντικειμένων που έχουν απαξιωθεί, αλλά που μπορούν να είναι χρηστικά με την αλλαγή του λειτουργικού τους ρόλου.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε ομάδες παρακολούθησαν εκ περιτροπής τρία εργαστήρια: Στο εργαστήριο που οργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό κ. Γιώργο Κατικαρίδη έμαθαν να κατασκευάζουν κοσμήματα από «άχρηστα» υλικά, στο εργαστήριο των εκπαιδευτικών Αικατερίνης Γκάτση, Ρούλας Πολατίδου και Γιώργου Χατζή έφτιαξαν το δικό τους σαπούνι, ενώ στο εργαστήριο που οργανώθηκε
από την κ. Δήμητρα Γκούλη, Υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, και την κ. Βικτωρία Άλτα δημιούργησαν τα δικά τους ξεχωριστά αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά.
Η Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Βεύης-Μελίτης θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Αναστάσιο Μπατμά, Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας για την πρόθυμη συνεργασία και τη φιλοξενία στους χώρους του σχολείου, καθώς και όλους τους εισηγητές για τις εισηγήσεις και τα πολύ ενδιαφέροντα εργαστήρια που οργάνωσαν. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε σε όλους τους συμμετέχοντες που με την πραγματικά πολύ μεγάλη και ενεργητική τους συμμετοχή συνέβαλαν στην επιτυχία της ημερίδας.

O Υπεύθυνος του ΚΠΕ Βεύης Μελίτης
Νίκος Νάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.