Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Τα «πήγαινε – έλα» της Πολιτικής…

Της Δόμνας Γκίνη,
Project Manager

Τι απόψεις….και τι αποφάσεις!!!!!!!! Έχουμε αρχίσει και τα χάνουμε τα λογικά μας και οι ¨φίλοι¨ μας (Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ. και όλο το πακέτο αυτών) πάντα στο πλευρό μας… αααα όλα και όλα δεν μπορείτε να πείτε…μας σφάζουν με το μαχαίρι (σαν το καρπούζι) και εμείς ζούμε σε ρυθμούς ανάπτυξης. Και μην διανοηθείτε να σας περάσει κατά νου ότι μας ¨παζαρεύουν¨ νέο μνημόνιο ή ότι θέλουν να μας οδηγήσουν σε νέο δανεισμό…προς Θεού…ούτε καν να φανταστείτε πως πρόκειται για ¨σπρώξιμο¨ του σχεδίου υποβιβασμού στους τομείς της εργασίας, των περιουσιών και των επιχειρήσεων της χώρα μας. Ο λεπτός χειρισμός της κυβέρνησης ήτο εξαιρετικός, καθώς τήρησε κατά γράμμα τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Τρόικα και επιτευχθεί επιτέλους η συμφωνία…και ο λαός τι θα πρέπει να θυσιάσει επιπλέον (από το τίποτα που τους απέμεινε) για αυτήν;;;;
Όπως είναι φανερό, πρόκειται περί μεγάλης επιτυχίας…οδεύουμε σε κοινωνικό κράτος εφάμιλλο της Αφρικής. Που πέφτει το χειροκρότημα;; Γιατί αν νομίζεται ότι η αναστήλωση μιας οικονομίας είναι απλή υπόθεση πλανάστε πλάνη οικτρά…ή μάλλον δεν θα ζείτε στο πλανήτη ΓΗ. Μας πήρε το ¨ποτάμι¨ και μας σήκωσε. Λύστε μας και την απορία: Στα πόσα βήματα βρίσκετε η χώρα μας για την έξοδο από το μνημόνια αριθμού 1,2,3,,,,,;;; Ξεκίνησε και η διανομή πλεονάσματος και θέλω να πιστεύω πως δεν το έχουν συνδυάσει με τις φιλανθρωπικές διαδικασίες γιατί υπάρχουν κοινωνικές ¨μάζες¨ ανθρώπων που πραγματικά έχουν άμεση ανάγκη των χρημάτων αυτών. Βέβαια όπως λέει και ο λαός θα το δείξει η ¨νεκροψία¨…τι μέλλει γενέσθαι με την μοιρασιά.
Πάντως ότι κι αν συμβαίνει, ένα πήγαινε-έλα στις ¨πολιτικές¨ υπάρχει…και αυτό είναι defacto. Για να μην αναφερθούμε στις μικρές κοινωνίες που εκεί και αν δεν γίνετε χαμός…όπου είναι από τα πλέον συνήθη φαινόμενα να εξαπατούν εμπαίζοντας τον ¨πόνο¨ του συνανθρώπου τους. Και όπως ορθά είπε ο Αριστοτέλης: «Εν τη προαιρέσει η μοχθηρία και το αδικείν», που σημαίνει ότι η μοχθηρία και η αδικία υπάρχουν και ότι τίποτε δεν γίνετε τυχαία ή κατά λάθος όταν υπάρχει πρόθεση. Είναι προφανές ότι η συμφωνία αυτή ίσως να είναι μια εκ νέου ¨κακή¨ κίνηση για τα συμφέροντα της Ελλάδας και ίσως αποβεί μοιραία στην ¨εξέλιξη¨ της όποιας εναπομείνουσας οικονομικής μας ευημερίας, καλό θα ήταν λοιπόν, να υπάρχει πιο οργανωμένη ¨αλήθεια¨ στις στρατηγικές της κυβέρνησης ώστε να μην υπάρχουν επιπλέον ¨παρέκτροπα¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.