Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ανίκανοι πολιτικοί

Αγαπητοί συμπολίτες μου, τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τα δημοσιεύματα για τον διαχωρισμό της ΔΕΗ σε δυο εταιρίες και πώληση ενός μεγάλου ποσοστού σε ιδιώτες επενδυτές. Όλως τυχαίος όλες οι δραστηριότητες της ΔΕΗ στον νομό μας περνάνε σε ιδιώτες που σημαίνει ότι η ΔΕΗ θέλει να απεμπλακεί μια και καλή από τον νομό Φλώρινας. Γιατί; Ποιοι ευθύνονται για αυτό;
Οι απαντήσεις στο ερώτημα είναι σε όλους μας γνωστές όσο και αν κάποια θέλουν να εθελοτυφλούν για ιδίων συμφέρον.
a) Πρώτον και κυριότερο η ευθύνη βαραίνει σύσσωμη την πολιτική ηγεσία του νομού τα τελευταία 20 χρόνια. Αρχής γενομένης από τους βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων του νομού που πέρασαν τα τελευταία χρόνια. Αυτοί οι κύριοι αποδείχθηκαν ανίκανοι να μεταφέρουν την φωνή των Φλωρινιωτών στην πόλη κράτος των Αθηνών ,να πιέσουν για το συμφέρων τους και να έρθουν σε αντιπαράθεση με οποιαδήποτε κομματική επιλογή η οποία άφηνε την Φλώρινα απ’έξω από οτιδήποτε σημαντικό.
b) Δεύτερων οι τοπικοί άρχοντες του νομού τα τελευταία χρόνια. Όλοι αυτοί οι Νομάρχες και Δήμαρχοι του πέρασαν εφάρμοσαν μια λαϊκίστικη τακτική απέναντι στο θέμα της ΔΕΗ με εκατοντάδες διορισμούς των ‘’δικών τους παιδιών’’ στους σταθμούς παραγωγής και τα ορυχεία. Επιπλέον αποδείχθηκαν ανίκανοι να διεκδικήσουν από την ΔΕΗ σημαντικά ποσά για έργα σε αντιστάθμιση για την λειτουργία της στον νομό.
c) Τρίτων η αδιαφορία της Περιφέρειας για την Φλώρινα. Είναι προφανές ότι η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν ενδιαφέρεται για την Φλώρινα αλλά και για τις άλλες περιφερικές ενότητες των Γρεβενών και της Καστοριάς. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι μόνο να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της Κοζάνης και Πτολεμαΐδας. Μπορεί να μου πει κανείς τι θα συνέβαινε αν η ΔΕΗ αποφάσιζε να πουλήσει το ορυχείο νοτίου πεδίου και τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου;
Όλα αυτά οδήγησαν τον νομό μας σε απομόνωση να φαίνεται ότι μπορεί να δεχτεί τα πάντα χωρίς αντιδράσεις.
Ίσως ήρθε η ώρα να γυρίσουμε την πλάτη σε όλους αυτούς και να κάνουμε μια νέα αρχή με νέα πρόσωπα αρκεί να μην επικρατήσει ακόμα και τώρα μια πελατειακή τακτική από τους πολίτες της Φλώρινας.

Φοιτητής Σ.Τ.ΕΦ. ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

38 σχόλια:

  1. TI ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ;
    ΕΔΩ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους η ΑΛΗΘΕΙΑ.
      Μπράβο ρε πιτσιρικά.
      Τα κάνουν όλα για το συμφέρον τους και αδιαφορούν για τον τόπο. Μόνο θέσεις αξιώματα και οφίτσια με μαρμίτα.

      Διαγραφή
  2. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο άρθρο. Ήρθε η ωρα νομίζω να ενωθούμε όλοι οι Φλωρινιώτες και να αφήσουμε τις κομματικές ταμπέλες, να δούμε ποιό είναι το κοινό καλό και να απομονώσουμε όσους μας έφτασαν εδώ. Και για να γίνει πρέπει οι νέοι να αλλάζουν επιτέλους γνώμη σε παπούδες και πατεράδες που κρατάνε αυτά τα ..... στην εξουσία γιατί οι ψηφοφόροι τους κυρίως είναι οι 40++. Αλλιώς αυτός ο τόπος σε καμιά 20αρία χρόνια θα είναι τόπος για να ΜΗΝ ζεις.! Οπότε στις εκλογές πρέπει να στηριχθεί κάποιος που να μην είναι περιφερειάρχης ΚΟΖΑΝΗΣ αλλά Δυτικής Μακεδονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και για Δήμαρχο όχι μαυρογιαλούρο Κωνσταντινίδη ή Βοσκόπουλο ψηφίζομε Γκέκτση

      Διαγραφή
    2. Μην το κάνεις μικροπολιτικό το σχόλιο μου.!

      Διαγραφή
  4. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΙΝΕΤΕ ΜΠΥΡΕΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΩΣΤΟΣ ΞΥΠΝΙΣΤΕ ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ καλέ μου άνθρωπε το ίδιο είσαι ίσως και ακόμα χειρότερος διότι υποκρκίνεσαι και κρίνεις τους άλλους ενώ το μόνο που κάνεις είναι να μιζεριάζεις και να κλαίγεσαι σαν πιπίτσα, όχι 1.. 100 μπύρες θα πιω στο πόταμι και όπου αλλού γουστάρω

      Διαγραφή
    2. EEEE H ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΖΗΤΑΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ.
      ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΔΗΜΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

      Διαγραφή
  5. Καλύτερα να είναι η ΔΕΗ ιδιωτική για να απαλλαγούμε από κλέφτες βουλευτές , εργαζόμενοι κτλ! Αν η ΔΕΗ είναι ιδιωτική, τότε θα δεις οι ΚΚ έδες και οι Πασοκοσυριζαίοι τι απεργίες θα κάνουν! Κλά είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ιδιωτικοποιηθεί φίλε 11:54 τότε να δεις πόσο θα πληρώνεις την kwh. Νομίζεις ότι θα αγοράζουν ακριβό ρευμά (βλεπε φωτοβολταικα κτλ) και εσύ θα πληρωνείς κάτω του κόστους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όπως και στα τιμολόγια του ΟΤΕ πριν και τώρα.

      Διαγραφή
  7. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΝΤΖΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ( ΕΜΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ) ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΓΕΝΝΕΩΝ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΠΑΛΗΩΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΩΝ ΜΥΑΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν η ΔΕΗ δοθεί σε ιδιώτη, τότε θα αυξηθεί η τιμή στο ρεύμα, αφού θα μειωθεί κατακόρυφα η παραγωγικότητα!
    Όλοι οι εργαζόμενοι και ειδικά οι συνδικαλιστές δεν θα έχουν καμία διάθεση για δουλειά, θα κάνουν συνεχώς απεργίες και θα κατεβάζουν τους διακόπτες όποτε γουστάρουν αδιαφορώντας για τις συνέπειες στους καταναλωτές, δηλαδή όλους εμάς! Όλα αυτά βεβαίως θα τα κάνουν από μεγάλο πατριωτικό ενδιαφέρον (ευτυχώς που υπάρχουν Φωτόπουλοι) σε αντίθεση με τους προδότες υπουργούς και πρωθυπουργούς (μικρή λεπτομέρεια η δημοκρατική εκλογή από τον Ελληνικό λαό της εκάστοτε κυβέρνησης που όλως τυχαία μας προκύπτει προδοτική).
    Ενώ σήμερα που η ΔΕΗ είναι δημόσια, όλοι οι εργαζόμενοί της κινδυνεύουν από υπερκόπωση και ειδικά οι συνδικαλιστές για το δικό μας πάντα καλό!
    Τρελοί είναι στη κυβέρνηση που θέλουν να ανακόψουν τους φρενήρεις ρυθμούς ανάπτυξης και λειτουργίας της δημόσιας ΔΕΗ;
    Εξάλλου δεν είναι ζημιογόνα (η μήπως είναι)
    Μικρή λεπτομέρεια ότι αν δοθεί σε ιδιώτη, το κράτος εκτός από το εφάπαξ ποσό της πώλησης, θα εισπράττει κατ έτος ένα ποσό κοντά στο 30% του τζίρου της ΔΕΗ με τη μορφή φόρων!
    Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί λαός και εργαζόμενοι να αντισταθούμε σ αυτή την εθνική προδοσία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το οτι την δινουν κατω τουυ κοστους σαν δωρακι δεν σου λεει τιποτα ε??? ε πες οτι εισαι ΝΔ ρε χαζοι δεν ειμασε ολοι!!!

      Διαγραφή
    2. Κάτι τέτοιοι ξερόλες τύποι σαν και εσένα φίλε μου είναι ο λόγος που αυτή η καταραμένη πόλη μια ζωή θα σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις. Μια ζωή οι Φλωρινιώτες θα κατηγορούν τους Δεητζήδες που έπαιρναν τόσο μεγάλους μισθούς (μήπως άραγε γιατί θυσίαζαν την υγεία τους και δούλευαν μέσα στον καρκίνο?) , άραγε τι λένε τώρα όλοι αυτοί που τα παιδιά τους δουλεύουν τώρα για 600 ευρώ για τον ΙΔΙΩΤΗ και πόσο αυτοί οι μισθοί βοηθάνε την ντόπια αγορά?
      Αλήθεια πόσοι είναι τελικά αυτοί οι κακοί συνδικαλιστές 5, 10, 20, και πόσοι όλοι εργαζόμενοι?
      Αλήθεια με τι ποσοστό στις τελευταίες εκλογές μας κυβερνά αυτή η πατριωτική συγκεβέρνηση?
      Αλήθεια από πότε άρχισε να είναι ζημιογόνα η ΔΕΗ και για
      ποιό λόγο?
      Άραγε όταν μια ομάδα όταν δεν πάει καλά την πουλάς ή αλλάζεις τον προπονητή?
      Επιτέλους ανοίξτε τα στραβά σας και δείτε για παράδειγμα την Κοζάνη πόσα πράγματα έχει πετύχει σαν νομός όπου οι κάτοικοι παλεύουν για τον τόπο τους και όχι μεταξύ τους

      Διαγραφή
    3. MΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ.ΣΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ;;;; ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΖΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ; ΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ.

      Διαγραφή
    4. Χαχαχα πόσο γέλασα,"υπερκόποση" οι συνδ/τες!!!Ναι είναι κουραστικό πολύ να κράτας την φραπεδια καθε μερα ολη μερα κ να σου πιανετε ο κ@@@ στην καρέκλα!!Δν ασχολείτε κανενας πραγματικα,ειδικα οι βουλευτες κ Δημαρχοι,την τζεπη τους ολοι νοιαζονται!!!!
      Μαρία.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ μαζί σου 4.46, όταν μια ομάδα δεν τραβάει αλλάζεις τον προπονητή, δηλαδή αυτόν που κάνει το κουμάντο με λάθος τρόπο.
      Στην περίπτωση της ΔΕΗ, το κουμάντο το κάνει το κράτος, αφού είναι κρατική.
      Καιρός λοιπόν να αλλάξει ο προπονητής και να αναλάβει άλλος, άρα η ΔΕΗ να φύγει από τον κρατικό έλεγχο!
      Καιρός να πάψει το κράτος να επιδοτεί τη ΔΕΗ και να πληρώνει και αυτή η επιχείρηση φόρους, όπως άλλωστε πληρώνω και εγώ και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση.
      Καιρός να πάψει το κράτος, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώνουν ακόμα και τις εκδρομούλες των ΔΕΗτζήδων!

      Διαγραφή
    6. Πόσο σε βολεύει να λες κάτι που δεν ισχύει (κουμαντο κάνει το κράτος) και να επιχειρηματολογείς βάσει αυτού? Κουμάντο κάνει ο εκάστοτε Διευθύνων Συμβουλος βλ. Ζερβος, Αθανασ'οπουλος...
      Το κράτος αν διαβάσεις λίγο τα στοιχεία της ΔΕΗ, επιδότησε μόνο για το διάστημα απο το 2006 εως το 2008 τους ιδιώτες παραγωγους που πουλουσαν ρεύμα στη ΔΕΗ με 1,28 δις ευρώ . Οι συγκεκριμένοι βέβαια ιδιώτες είχαν λάβει άδειες εγκατάστασης Ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων από το 2000 αλλά δεν προχωρούσαν αν δεν λάμβαναν επιδότηση, πράγμα που έγινε το 2006, και έκτοτε άρχισε να είναι ζημιογόνα η ΔΕΗ.
      Όσο για τις εκδρομές της ΔΕΗ, αν δεν ξέρεις τα εν οίκω της ΓΕΝΟΠ, μην πετάς πυροτεχνήματα γιατί εκτίθεσαι. Οι εκδρομές φίλε μου γίνονται στο πλαίσο συνεργασίας της ΓΕΝΟΠ με ενώσεις εργαζομένων στον αντίστοιχο τομέα από αλλες χώρες( οι οποίοι απ τη μεριά τους επισκέπτονται την Ελλάδα) και συγχρηματοδοτείται τόσο απο τους εργαζόμενους όσο και απο το "αποθεματικό" της ΓΕΝΟΠ.
      Βέβαια όλα αυτά δεν έχουν πλεον σημασία γιατί σήμερα ψηφίστηκε το νσ για την πώληση της "μικρής" ΔΕΗ, οπότε σας εύχομαι να απολαύσετε φθηνό ρεύμα απο το 2015 και μετά.
      Αραγε πόσο εγγυημένη θα είναι μετά η τιμή της KW/h για τους μικροεπενδυτές ηλεκτροπαραγωγους με φωτοβολταικα της Φλώρινας?

      Διαγραφή
  9. Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΕΤΟ ΠΕΤΑΝΕ. ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΗΛΙΑΔΗΣ - ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΔΗ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ, ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με εμφανή τη διάθεση να αποκαθηλώσουμε τα πρόσωπα που δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πολιτών και του τόπου, πέφτουμε στην παγίδα λειτουργώντας ισοπεδωτικά, να αναδείξουμε ως "μαχητές", όσους απλά διατυπώνουν μια άποψη..., σε κάποιο μέσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επιτέλους!! Συγχαρητήρια !!! Κάντε τόπο στα νιάτα!! Δώστε τους την πόλη μας να την ξεβρομίσουν από της μούμιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν η ΔΕΗ γίνει ιδιωτική επιχείρηση, τότε θα έχει δικαίωμα ο δήμος, να επιβάλει δημοτικό τέλος ίσο με 3-5% επί του τζίρου.
    Το ποσό αυτό είναι δέκα φορές μεγαλύτερο από τον τοπικό πόρο και θα μένει κατ έτος στην Φλώρινα!
    Το ετήσιο αυτό έσοδο αρκεί να καλύψει την ανάγκη του δήμου για την ίδια συμμετοχή της τηλεθέρμανσης!
    Πρακτικά θα έχει ο δήμος την δυνατότητα να εκτελεί κατ έτος ένα έργο αντίστοιχο της τηλεθέρμανσης!
    Την Φλώρινα λοιπόν συμφέρει μια τέτοια εξέλιξη και ας μη χτυπιούνται οι συνδυκαλισταράδες που δεν δούλεψαν ποτέ τους και είναι καλοβολεμένοι με παχυλότατους μισθούς τους οποίους πληρώνουμε όλοι εμείς!
    Εξάλλου είναι βέβαιο ότι αν η επιχείρηση γίνει ιδιωτική, τότε οι πραγματικοί εργαζόμενοι και όχι τα παράσιτα θα αμείβονται ακόμα και καλύτερα από ότι σήμερα!
    Η ΔΕΗ σήμερα δραστηριοποιείται στην Φλώρινα, αλλά οι Φλωρινιώτες δεν έχουμε τζάμπα ρεύμα, εξαιρούνται βέβαια οι εργαζόμενοι που φρόντισαν μόνο τα του οίκου τους!
    Τέλος κάποτε εδώ στην Ελλάδα θα πρέπει να αποσαφηνιστούν οι ρόλοι και να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
    Η Κυβέρνηση ψηφίζεται από τον λαό και εξουσιοδοτείται να αποφασίζει για τη δομή και λειτουργία του κράτους με γνώμονα το εθνικό συμφέρον έτσι όπως αυτή το αξιολογεί!
    Ο λαός στο τέλος της τετραετίας αξιολογεί την κυβέρνηση και την ξαναεμπιστεύεται η την καταψηφίζει. Αυτά προβλέπονται στο δημοκρατικό μας πολίτευμα.
    Τώρα αν κάποιοι θέλουν να υποκαταστήσουν την κυβέρνηση και μάλιστα με αστεία επιχειρήματα τύπου: "με τι ποσοστό μας κυβερνά", ακόμα και αν το ποσοστό δεν φτάνει το 50%, είναι σίγουρο ότι έχει ψηφιστεί-εξουσιοδοτηθεί από τουλάχιστον δύο εκατομμύρια Έλληνες! Εσείς που την αμφισβητείτε, πόσους εκφράζετε και ποιος σας εξουσιοδότησε να μιλάτε στο όνομα του ελληνικού λαού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος είπε οτι μιλάω εκ μέρους του Ελληνικού λαού βρε όργιο που έμαθες πέντε προτάσεις -επιχειρήματα από 2-3 φιλοκυβερνητικές εφημερίδες που σου επιβάλλουν να διαβάζεις. Για πες μία ιδιωτική εταιρεία που ασχολείται με την εξόρυξη ή με χωματουργικά έργα ή έστω με την παραγωγή ενέργειας στην Ελλάδα όπου οι πραγματικοί εργαζόμενοι αμοίβονται καλύτερα απο την αντίστοιχη δημόσια? Και ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να αποκαλείς παράσιτα ανθρώπους που δουλεύουν σαν σκυλιά για να έχεις εσύ ρεύμα να μπαίνεις από το σπιτάκι σου στο ιντερνετ και να κρίνεις τον καθένα?Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να έχεις τσάμπα ρεύμα να βλέπεις την όλγα τον γιάννη και τον άρη να λένε πόσο καλή επιλογή έκανες και τους ψήφισες.
      Αλήθεια πόσο αστείο είναι το επιχείρημα ότι το ποσοστό που συγκεντρώνουν και βάσει των βουλευτών τους πλέον στην βουλή , είναι πάρα πολύ μικρό?
      Και αλήθεια πόσο σοβαρό είναι το επιχείρημα σου ότι τουλάχιστον δύο εκατ. πολίτες μπορούν να εξουσιοδοτήσουν κάποιον να κυβερνήσει 10 εκατ. πολίτες?
      Δες ότι είσαι ο μόνος εδω μέσα που υποστηρίζει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ακόμαι και κάποιοι που μπορεί να συμφωνούσαν παλιότερα μαζί σου πλέον έχουν καταλάβει το πλιάτσικο που πάει να γίνει, και πίστεψε με δεν είσαι ο Γαλιλαίος...

      Διαγραφή
    2. Ζητώ ταπεινά συγνώμη.
      Δεν ήξερα ότι υπάρχουν στη Φλώρινα υπάλληλοι της ΔΕΗ που εργάζονται στην εξόρυξη και σε χωματουργικά έργα.
      Επίσης δεν γνώριζα ότι στη Φλώρινα οι υπάλληλοι της ΔΕΗ δουλεύουν σαν σκυλιά!
      Ακόμα δεν γνώριζα ότι αν η ΔΕΗ πάει σε ιδιώτες, εγώ δεν θα έχω τζάμπα ρεύμα να βλέπω την Όλγα το Γιάννη και τον Άρη αλλά και το πιο φοβερό, δεν θα έχω ίντερνετ!
      Ειλικρινά ζητώ ταπεινά συγνώμη.

      Διαγραφή
    3. Κλασσικός καραγκιοζάκος Φλωρινιώτης, με ειρωνεία καλύπτουμε την ανεπάρκεια επιχειρημάτων. Πήγαινε μια βόλτα στο ορυχείο του Αμυνταίου να δεις πως βγαίνει ο λιγνίτης (διαδικασία που απαιτεί και εξόρυξη αλλά και χωματουργικά εργα, εκτος και αν δεν καταλαβαίνεις την έννοια των όρων) τώρα με θερμοκρασίες υπο του μηδενός και το καλοκαίρι με 36 και βαθμούς ή μάλλον για να μην κουράζεσαι κατέβα απο τα γραφεία κάτω στην γωνία που περιμένει η βάρδια το λεωφορείο και κάνε μια συζήτηση με τους ακριβοπληρωμένους ρεμπεσκέδες δημόσιους υπάλληλους. Συγγνώμη για τις μακροσκελείς προτάσεις αλλά αφού έχεις το μυαλό να παραφράζεις σκοπίμως τα γραφόμενα μου, μπορείς να κατανοήσεις και τις επιχειρηματολογικές μου προσπάθειες, ε? Απάντησε αν θες με επιχειρήματα ή τουλάχιστον έξυπνες ειρωνείες

      Διαγραφή
    4. Δεν κατάλαβα ότι μιλούσαμε για το Αμύνταιο, φίλε μου, εγώ νόμιζα ότι αναφερόμασταν στην Φλώρινα!

      Διαγραφή
    5. Οκ φίλε κατάλαβα, στη περίπτωση σου ισχύει το "μην έρχεσαι σε αντιπαράθεση με έναν βλάκα, θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω εμπειρίας". Καλημέρα και καλή τύχη

      Διαγραφή
    6. Βρε Καραγκιόζη που θεωρείς και τον εαυτό σου ξύπνιο, που είδες έστω και ένα σχόλιο μου που δεν αναφερόταν στη Φλώρινα και τις όποιες συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης για Αμύνταιο η οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας;
      Όλος ο προβληματισμός μου έχει σχέση με το αν ωφελείται η Φλώρινα. Για το Αμύνταιο ας προβληματιστούν οι Αμυνταιότες και για την υπόλοιπη Ελλάδα οι άλλοι Έλληνες!

      Διαγραφή
    7. Κατ αρχάς να ξέρεις ότι ο χαρακτηρισμός καραγκιόζης μόνο χαρά μου δίνει και με τιμά.
      Κατα δεύτερον ευτυχώς το παραδέχεσαι μόνος σου ότι σε ενδιαφέρει μόνο η Φλώρινα και δεν χρειάζεται να αποδείξω τον αναποτελεσματικό τοπικιστικά τρόπο σκέψης σου. Ευτυχώς όμως για σένα υπάρχουν και άνθρωποι που δεν νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους.
      Όσο για το αν θεωρώ τον εαυτό μου ξύπνιο...μόνο όταν δεν κοιμάμαι. Αν πάλι εννοείς έξυπνο, η μάνα μου υποστηρίζει ότι είμαι το πιο έξυπνο και πιο όμορφο παιδί του κόσμου.
      Όπως είπα και πιο πάνω αντε και καλή τύχη...

      Διαγραφή
    8. Αντε,,,,,,,,,καληνύχτα!!!!!!!

      Διαγραφή
  13. Τόπο στα νιάτα! Μεγάλη κουβέντα! Στα παιδιά μας που στην απόλυτη πλειοψηφία τους αδιαφορούν για τα κοινά! Ακούστε: Δεν πρέπει το κράτος να είναι επιχειρηματίας! Πρέπει να νομοθετεί και να φροντίζει για την τήρηση των νόμων που παράγει! Σωστοί νόμοι, σωστή εφαρμογή των νόμων, έλεγχος, αξιολογηση, έπαινος και τιμωρία, ΄που χρειάζεται! Ο κ Μιχελάκης πρότεινε έναν νόμο για τις εκλογές για την Τ.Α! Ξεχωριστή λίστα υποψηφίων Δημάρχων και ξεχωριστή λίστα υποψηφίων συμβούλων! Δεν πέρασε! Έγκλημα κατά της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! Δεν είδα καμιά λαική αγανάκτηση, πουθενά " δεν πληρώνω ", καμία διαδήλωση, καμία απεργία κτλ! Τόσο πολύ μας ενδιαφέρει η Δημοκρατία!!!!!!!!!!!! Φίλοι μου συνριζίτες ( κοινή ρίζα ) , τηρείτε σιγήν ιχθύος! Δε βαριέσαι, κάποτε θα αφυπνιστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου έχεις δίκιο!
      Ο ΣΥΡΙΖΑ με διάφορα στελέχη του, πριν 3-4 χρόνια έκανε αντίσταση, γιαουρτώνοντας όποιον βουλευτή ειδικά κυβερνητικό εμφανιζόταν σε δημόσιο χώρο!
      Μέχρι και τα πιάτα του φαγητού τους αφαιρούσαν, τάχα αγανακτισμένοι πολίτες επειδή τότε ο λαός δεν είχε να φάει και αυτοί καλοπερνούσαν!
      Τώρα βέβαια τα φαινόμενα αυτά έχουν εξαφανιστεί!
      Προφανώς οι ΣΥΡΙΖΑιοι αναθεώρησαν την πολιτική τους αυτή, επειδή σήμερα ο λαός.......ευημερεί!
      Ας μη θυμηθούμε και τα ανεύθυνα καραγκιοζηλίκια της βίλας Αμαλία, την εγκληματική συμπεριφορά στην Μαρφίν και την χρήση και πολιτική κάλυψη της.....κουκούλας!!!!

      Διαγραφή
    2. Τόσο εσύ όσο και ο/η του 5:05,μάλλον δεν παρακολουθείτε την ειδησεογραφία και τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο καθώς και άλλα κοινωνικά θέματα.
      Δυστυχώς στο μυαλό σας κοντά στα ξερά έχουν καεί και τα χλωρά, ξεχνώντας βέβαια ότι άλλοι ψηφίζουν (ναι σε όλα) και άλλοι καταψηφίζουν τα μνημόνια.
      Βέβαια αν ακόμα και τώρα ως αντιπολίτευση σας φταίει σε όλα ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζομαι τι έχει να κάνετε όταν βγει στην εξουσία. Πολύ πιθανόν λοιπόν άτομα σαν και εσάς να μην επιθυμούν ποτέ να γίνει η ανατροπή και τζάμπα τα μεγάλα λόγια.

      Διαγραφή
    3. Εσύ που παρακολουθείς την ειδησεογραφία και τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μπορείς να μας πεις στη θέση του μνημονίου που επιβλήθηκε στη χώρα μας και κάποιοι που ψηφίζουν ναι σε όλα το δέχθηκαν επειδή δεν μπόρεσαν να βρουν άλλο τρόπο να σωθεί η χώρα από την ολοκληρωτική κατάρρευση, τι προτείνει πέρα από το να διαπιστώνει ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο;
      Μπορείς να μας πεις μία, αριθμός μία, πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που να μη έχει ως βάση το "λεφτά υπάρχουν";
      Φίλε μου είναι σίγουρο ότι δεν αντέχουμε το μνημόνιο και να είσαι βέβαιος ότι ποτέ δεν θα ξαναρισκάρουμε να εμπιστευθούμε κάποιους ανεύθυνους λαϊκιστές που μπορεί μετά να μη μας σώνει κανένα μνημόνιο όσο σκληρό και αν είναι!
      Όχι άλλο λαϊκισμός.
      Προτάσεις υπάρχουν, να τις ακούσουμε!

      Διαγραφή
  14. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.