Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές στο ορυχείο Αμυνταίου - Φιλώτα

Ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στις Αρχαιολογικές Ανασκαφές Αμυνταίου, Πέτρος Βασιλειάδης, μας κατήγγειλε, τον οικονομικό εμπαιγμό που βιώνουν οι εργαζόμενοι, από το υπουργείο αυτή τη φορά.
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη, οι 800 και πάνω εργάτες έχουν περιέλθει στα πρόθυρα της οικονομικής εξαθλίωσης, καθώς σε λίγες ημέρες τελειώνει και ο Μάρτιος και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα του Φεβρουαρίου!
Ο κόσμος που εργάζεται στις Αρχαιολογικές ανασκαφές, είναι άνθρωποι που περιμένουν το μεροκάματο για να ζήσουν τις οικογένειες τους, με την πλειοψηφία τους να μη έχει άλλους βιοποριστικούς πόρους, σήμερα, με την καθυστέρηση μηνών των δεδουλευμένων τους, οι οικογένειες αυτές έχουν περιέλθει στα πρόθυρα της οικονομικής εξαθλιώσεις, με πολλούς από αυτούς, να αδυνατούν ακόμα και να προσέλθουν στον χώρο εργασίας, καθώς δεν έχουν να βάλουν βενζίνη στα αυτοκίνητα για την μετακίνηση τους.
Όταν το έργο των Αρχαιολογικών Ανασκαφών το πήρε το Υπουργείο, οι εργάτες αισθάνθηκαν ασφάλεια και αίσθημα ανακουφίσεις, καθώς όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν με τους προηγούμενους ιδιώτες εργολάβους που είχαν το έργο…η ασφάλεια αποδείχτηκε απατηλή!!!
Η Διοίκηση της ΔΕΗ, τι κάνει για όλα αυτά; Είναι άμοιρη ευθυνών;
Πότε επιτέλους θα σταματήσουν να παίζουν με τον πόνο των εργατών;
Ποτέ δεν ζήτησαν ελεημοσύνη… ζήτησαν και ζητούν αξιοπρεπή συνθήκες εργασίας!!

Πηγή: anapodoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.