Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Από την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας για τη «μικρή ΔΕΗ»

Υπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Αντώνη Σίπκα και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου συνεδρίασε την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη: «Σχετικά με την πώληση των μονάδων της Δ.Ε.Η. στο Νομό Φλώρινας», με εισηγητή το Γιάννη Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
Κατά τη συζήτηση του θέματος ακούστηκαν οι απόψεις δημοτικών συμβούλων για το θέμα αυτό.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Καρυπίδης πρότεινε τον άμεσο αποκλεισμό των ΑΗΣ Μελίτης και Φιλώτα.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα της ενέργειας με τα οποία ασχολήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του, τόσο ως Νομάρχης όσο και ως Δήμαρχος-γνωστά στο Δημοτικό Συμβούλιο-, αφού είχε πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση για την πορεία τους.
Πρότεινε δε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη «σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από θεσμικούς φορείς- και συγκεκριμένα από τους Βουλευτές, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη και σε περίπτωση μη απόσυρσης του νομοσχεδίου, να παραιτηθούν όλοι οι αιρετοί πρώτου και δεύτερου βαθμού της ΠΕ Φλώρινας, καθώς και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, να άρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση όλοι οι βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς και την αποχή της Τοπικής Κοινωνίας από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές της 18ης Μαΐου 2014.
Ακόμα πρότεινε να συμπεριληφθεί στην τελική πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου και η πρόταση του κ. Ν. Καρυπίδη.
Ομόφωνα αποφασίστηκε οι δύο προτάσεις να ενωθούν και να κατατεθούν στη σχετική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.




16 σχόλια:

  1. Επίσης μίλησαν ο Ασπρίδης Ο τσιώκας, ο Μπέλτσος, και εκπρόσωποι φορέων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κύριος ΝΑΙ σε ολα, που ήτανε; α ξέχασα φτιάχνει ψηφοδέλτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πόσο σας τσούζει αυτό τό ψηφοδέλτιο 2.40,λαγούμια βρείτε και μη το κουνήσετε απο κει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΣΤΑΘΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΘΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΥΡΕΙΞΗ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

      Διαγραφή
    2. ΈΤΣΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΛΕΤΕ,ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟ ΟΜΩΣ!

      Διαγραφή
  4. 13 λεπτα και 54 δευτερα διηρκησε η ομιλια του δημαρχου στο πρωτο βιντεο.. ηταν ενα ατελειωτο κατηγορω προς τους παντες χωρις καμια προταση..σαρκαστικος ειρωνικος αλλαζωνας εκτοξευε κατηγοριες προς τους αντιπαλους του και εκανε ερωτησεις ευθεως χαρην δημιουργιας εντυπωσεων χωρις να περιμενει απαντηση αλλα και χωρις να δινει το δικαιωμα να απαντησει ο ερωτουμενος..δεν εχει αναλαβει ποτε καμια ευθυνη για τα κακως κειμενα του δημου και θεωρει τον εαυτο του αλανθαστο ως αλλος Θεος..αυτο το "χουντικο" μοντελο που διοικει, του αποφασιζουμε και διαταζουμε οταν το πολιτευμα της χωρας ειναι η δημοκρατια δεν ξερω ποιους και γιατι εξυπηρετει..δεν ξερω ποσα χρονια θα πρεπει να περασουν ακομα για να καταλαβουν οι Φλωρινιωτες οτι η δημοκρατια θα πρεπει καποια στιγμη να ερθει και στη Φλωρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ.ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Πολύ θα ήθελες...αλλά πάλι αυτός θα είναι Δήμαρχος!

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς καθώς φαίνεται υπάρχουν ακόμα πολλοί ανεγκέφαλοι που τον υποστηρίζουν...

      Διαγραφή
    4. Αυτοί πού δεν είναι ανεγκέφαλοι, ποιον άραγε υποστηρίζουν;

      Διαγραφή
  5. Αγαπητή "ΝεαΦλωρινα", δεν μας έχεις συνηθίσει σε τόσο μονόπλευρη και καθαρά δημαρχοκεντρική παρουσίαση θέματος!
    Ειλικρινά εκπλήσσομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το υλικό που βλέπετε είναι από το δελτίο τύπου του δήμου Φλώρινας, όπως και τα βίντεο. Δυστυχώς, για συγκεκριμένους λόγους, δε μπορούσαμε να παραστούμε στη συνεδρίαση και να καταγράψουμε τις διάφορες απόψεις. Πάντως, η δημοσίευση δεν είναι σκόπιμη, όπως άλλωστε και όλες μας οι αναρτήσεις δεν έχουν σκοπιμότητα και καλύπτουν όλες τις απόψεις.

      Διαγραφή
  6. Το παραμύθι αυτό το ζήσαμε και με τις κινητοποιήσεις για το πετρέλαιο. Η πρωτοβουλία που είχαν οι πρωτοβάθμιοι φορείς (με πρωτοστάτη τον Πρόεδρου του εργατικού σε μία κίνηση βιτρίνας) πήρε τέτοια διάσταση εξαιτίας της αγωνιστικότητας ανεξάρτητων σωματείων και φορέων, την οποία και δεν περίμεναν οι άρχοντες. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή που ένιωσαν να απειλούνται ότι θα παραγκωμιστούν και θα κατηγορηθούν για αδράνεια και συνενοχή, κίνησαν τη μηχανισμό, βγήκαν μπροστά και καπέλωσαν το κίνημα για το φθηνό πετρέλαιο, φέρνοντας πίσω στη Φλώρινα μία σειρά από υποσχέσεις ως απάντηση της κυβέρνησης και υπνωτίζοντας τον κοσμάκη. Φρόντισαν κιόλας να τονίσουν τους πανυγηρισμούς τους από τη μεγάλη νίκη τους.

    Ακριβώς το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται και σήμερα με την πώληση της ΔΕΗ μόνο που τώρα οι εμπλεκόμενοι που επιζητούν τη δόξα είναι περισσότεροι. Αντίσταση για το θεαθήναι και για καπέλωμα μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ, δεν ξέρω αν τελικά αποβεί προς όφελος της χώρας, αλλά είμαι απολύτως βέβαιος ότι συμφέρει τη Φλώρινα!
    Απαραίτητη προϋπόθεση, οι εκπρόσωποί μας, να θέσουν τους σωστούς όρους!
    Οι εργαζόμενοι βέβαια στην επιχείρηση, διαμαρτύρονται θεωρώντας ότι θίγονται τα συμφέροντά τους, αλλά δεν έχουν πείσει την κοινωνία για το δίκιο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Μούσιου θα είναι τελικά υποψήφια δημοτική σύμβουλος, με τον Βοσκόπουλο;
    Να δούμε τότε τι θα μας λένε οι φίλοι της που αμφισβητούσαν την συμφωνία-ξεπούλημα των προηγούμενων εκλογών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τον 12.22πμ.Οι δε πολυπράγμωνες αιρετοί μας να μιλούν πλέον μόνο για τον εαυτό τους,Κανείς δεν τους εξουσιοδότησε για την αποχή μας από τις εκλογές.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.