Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Σάρωσε το ΓΕΛ Αμυνταίου!

Τίποτα δεν άφησαν όρθιο οι ομάδες του ΓΕΛ Αμυνταίου στους σχολικούς αγώνες του Νομού Φλώρινας, αφού αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στα αθλήματα της χειροσφαίρισης και του ποδοσφαίρου τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια! Αναδεικνύεται έτσι ότι η περιοχή του Αμυνταίου είναι ικανή να παράγει ταλέντα και ταυτόχρονα να καλλιεργήσει το αθλητικό πνεύμα και όχι μόνο!

Χιτσκοκικό φινάλε στο χάντμπολ!
Η αρχή έγινε με τον τελικό της χειροσφαίρισης αγοριών, ο οποίος ήταν τοπική υπόθεση απέναντι στο ΕΠΑΛ Αμυνταίου! Όπως και ο ημιτελικός με το ΓΕΛ Φιλώτα (19-18), χαρακτηρίστηκε από το συγκλονιστικό του φινάλε, την ένταση και τα νεύρα καθώς και την φοβερή ατμόσφαιρα στις κερκίδες! Στο 1ο ημίχρονο το ΓΕΛ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα, με επιθετικές αιχμές τους Σπανό Κων/νο (4 γκολ) και Μογλενίδη (2 γκολ) και με αποτελεσματικό man to man στον ηγέτη του ΕΠΑΛ Χατζηκων/νου Βαγγέλη (5 γκολ), προηγήθηκε στη λήξη του ημιχρόνου με 10-7. Κατά την έναρξη του 2ου ημίχρονο κυριάρχησαν η ένταση και τα νεύρα, με αποτέλεσμα τις 3 αποβολές κατά του ΕΠΑΛ στον Χατζηκων/νου Βαγγέλη και Χατζηκων/νου Παντελή για διαμαρτυρία, καθώς και στον Χατζηαθανασίου με 3 δίλεπτα. Στο αγωνιστικό κομμάτι το ΓΕΛ Αμυνταίου διατηρούσε συνεχώς ένα προβάδισμα 2 τερμάτων, όμως μια αντεπίθεση του ΕΠΑΛ εξαιτίας της επιθετικής ορμής του Τσιτιρέκη (6 γκολ) και του Σπανού Αλ. (4 γκολ) έφεραν το σκορ στο 17-16. Η ψυχραιμία και η εκτελεστική δεινότητα των Γεωργίου (4 γκολ καθώς και εξαιρετική άμυνα), Πετρίδη (9 γκολ) και Τσαγκίδη (3 γκολ) «καθάρισε» το ματς με 22-19, 5 λεπτά πριν από τη λήξη. Το ΕΠΑΛ μείωσε, χωρίς όμως να καταφέρει να ισοφαρίσει και έτσι το τέλος του θρίλερ βρήκε νικήτρια την ομάδα του ΓΕΛ Αμυνταίου μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς! Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Νομού Σερρών!
ΓΕΛ Αμυνταίου (Κιοσές Μάκης): Πετρίδης 9, Μογλενίδης 2, Φωτόπουλος, Παππαϊωάνου, Σπανός Κ. 4, Σονιάδης, Τσαγκίδης 3, Λιάσης (τ/φ), Τζιβράς, Κρυστάμτσης, Μπάντης, Γεωργίου 4, Γέρος, Δουρμίσης
ΕΠΑΛ Αμυνταίου (Ελληνίδης Ιωάννης): Χατζηαθανασίου 4, Σπανός Αλ. 4, Τσιτιρέκης 6, Χατζηκων/νου Π., Μουστάκας (τ/φ), Χατζηκων/νου Β. 5, Καραμήτσος, Σονιάδης, Καλαϊτζίδης 1, Σιανόπουλος, Μάρκου, Τσούτσας 1, Παπακων/νου, Τουτζάρης
 

«Τρένο» στο ποδόσφαιρο!
Αλλά και στο ποδόσφαιρο αγοριών η ομάδα του ΓΕΛ Αμυνταίου με εκπληκτική εμφάνιση κατέκτησε το τρόπαιο του πρωταθλητή, αφού επιβλήθηκε κατά σειρά του ΕΠΑΛ Αμυνταίου με 1-0 στον προημιτελικό, του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας με 3-0 στον ημιτελικό, ενώ σήκωσε την κούπα με μια μεγάλη νίκη ξάνα με 1-0 επί του ΕΠΑΛ Φλώρινας!
Στον προημιτελικό, ένα γκολ του Τσανακτσίδη στο 15ο λεπτό ήταν αρκετό ώστε το ΓΕΛ Αμυνταίου να πάρει την πρόκριση στο τοπικό ντέρμπι με το ΕΠΑΛ, ενώ στη συνέχεια κυριάρχησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα μεταξύ των 2 ομάδων, χωρίς να απειληθούν περεταίρω οι 2 εστίες.
ΓΕΛ Αμυνταίου (Καλλιμάνης Θόδωρος): Αβραμίδης (τ/φ), Ρέπτσης (Γαλμπάδης), Καϊσίδης, Κοτανίδης, Λυπίτκας Β., Παπαδόπουλος, Γιώσκος (Τριανταφυλλίδης), Καλεντζής Π., Τσανακτσίδης, Λυπίτκας Π. (Τσίπας)
Ο ημιτελικός ήταν τυπική διαδικασία για την ομάδα του Αμυνταίου, που επικράτησε στο γήπεδο του Φιλώτα με 3-0 του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας, παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα! Ο Καλεντζής Π. με έναν κεραυνό έξω από την περιοχή έβαλε μπροστά το ΓΕΛ Αμυνταίου στο 15’, ενώ ο Τερζής διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους στο 18’. Το 1ο ΓΕΛ Φλώρινας είχε δοκάρι σε κενή εστία μετά από απόκρουση του Αβραμίδη, ενώ στη συνέχεια ο Ρέπτσης ολοκλήρωσε τον χορό των τερμάτων κάνοντας το 3-0 στο 60’!
ΓΕΛ Αμυνταίου (Καλλιμάνης Θοδωρής): Αβραμίδης (τ/φ), Καλεντζής Κ., Τερζής, Κοτανίδης, Καϊσίδης, Λυπίτκας Β., Παπαδόπουλος, Γιώσκος (Γαλμπάδης), Τσανακτσίδης (Ρέπτσης), Λυπίτκας Π., Καλεντζής Π.
Ακολούθησε ο θρίαμβος στον τελικό, όπου μετά από ένα δυνατό παιχνίδι επικράτησε με 1-0 χάρις στο γκολ του Λυπίτκα Βασίλη επί του ΕΠΑΛ Φλώρινας! Ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του τροπαίου και τον κόπο των παιδιών που επιβραβεύθηκε στο γήπεδο! Στην επόμενη φάση το ΓΕΛ Αμυνταίου θα αντιμετωπίσει την Πέμτπη 20 Μαρτίου στα Γρεβενά τον νικητή του αντίστοιχου Νομού!
ΓΕΛ Αμυνταίου (Καλλιμάνης Θόδωρος): Αβραμίδης (τ/φ), Καλεντζής Κ., Τερζής, Κοτανίδης, Καϊσίδης, Λυπίτκας Β., Παπαδόπουλος, Γιώσκος (Γαλμπάδης), Τσανακτσίδης (Ρέπτσης), Λυπίτκας Π., Καλεντζής Π.
Στα κορίτσια, το ΓΕΛ Αμυνταίου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα τόσο στην χειροσφαίριση, επικρατώντας με 19-6 του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας, όσο και στο ποδόσφαιρο ανευ αγώνος! Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής όσο και στους μαθητές για την προσπάθεια που κατέβαλαν και ας είναι ίδια και η συνέχεια στην επόμενη φάση για όλες τις ομάδες!
 

Ρεπορτάζ: Κώστας Λιάσης

Φωτογραφίες:
Αγορια χειροσφαιρισης (Με τα πρασινα): (Απο αριστερα προς τα δεξια) Πανω: Μπαντης, Σπανος, Τζιβρας, Λιασης, Σονιαδης, Φωτοπουλος, Πετριδης, Τσαγκιδης, Κιοσσες (προπονητης) Κατω: Παππαιωανου, Κρυσταμτσης, Μογλενιδης, Γεωργιου, Δουρμισης, Γερος

Αγορια ποδοσφαιρο (Κοκκινα-Μαυρα): (Απο αριστερα δεξια) Πανω: Παπαδοπουλος, Αβραμιδης, Τερζης, Λυπιτκας Β, Καλεντζης Π, Καισιδης, Κοτανιδης, Γαλμπαδης
Κατω: Καλεντζης Κ, Ρεπτσης, Τσανακτσιδης, Γιωσκος, Λυπιτκας Π, Τσιπας

ΕΠΑΛ-ΓΕΛ χαντμπολ μαζι

(Με τα μαυρα) ΕΠΑΛ ΑΓΟΡΙΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.