Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Χρυσό το ξυνόμαυρο της Οινοποιίας Βεγορίτις στη Γερμανία

Η οινοποιία Βεγορίτις του Χρήστου Μπόσκου, με έδρα τον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου, γιορτάζει ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό BERLIN WINE TROPHY στο Βερολίνο.
Η οινοποιία, πιστή στο ετήσιο ραντεβού του διαγωνισμού, εκεί που διαγωνίζονται μερικά από τα σημαντικότερα κρασιά της Διεθνούς σκηνής, επέλεξε να εκπροσωπηθεί φέτος με ένα Ξυνόμαυρο Αμυνταίου. Ο διαγωνισμός φέτος συγκέντρωσε 4.700 κρασιά.
Η σύμβουλος -οινολόγος της εταιρείας Άρτεμις Τουλάκη, δήλωσε ότι ‘το ΞΥΝΟΜΑΥΡΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ 2012 της οινοποιίας Βεγορίτις έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα γοήτευαν την αγορά της Βόρειας Ευρώπης: Πορφυρό χρώμα, βελούδινο στόμα, μοναδική ισορροπία’. Κερδίσαμε χρυσό μετάλλιο με κάτι πολύ δύσκολο και καινούριο για την Ευρώπη.’
Ο Χρήστος Μπόσκος περήφανος, είπε ότι: το τρίτο στην σειρά Χρυσό στην Γερμανία, ήταν και το σημαντικότερο γιατί θα βοηθήσει στην καινούρια προσπάθεια που κάνει η εταιρία μας να μπει στα μονοποικιλιακά κρασιά της περιοχής του Αμυνταίου. Με μια ελληνική ποικιλία δύσκολη όπως είναι το Ξυνόμαυρο Αμυνταίου, με ένα κόκκινο κρασί άγνωστο στο οινόφιλο κοινό της Ευρώπης, πετύχαμε το απροσδόκητο. Ήδη 70 διαφορετικά σημεία στην Γερμανία απολαμβάνουν τα κρασιά μας’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.