Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Άσκηση ετοιμότητας με την ονομασία «υγρό πυρ 2014» (video)

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 και περί ώρα 10.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε άσκηση συνεργασίας στις εγκαταστάσεις του Α.Η.Σ. Μελίτης, μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας και του Α.Η.Σ Μελίτης.
Το αντικείμενο του σεναρίου της άσκησης περιλάμβανε την κατάσβεση πυρκαγιάς στο κτίριο των Ηλεκτροστατικών φίλτρων, την κατάσβεση πυρκαγιάς στην Δεξαμενή Ημερήσιας Κατανάλωσης Πετρελαίου χωρητικότητας 100m3 και ταυτόχρονος απεγκλωβισμός δυο ατόμων, με την χρήση ειδικού βραχιονοφόρου οχήματος της Π.Υ. Φλώρινας από ύψος εφτά μέτρων.
Στην άσκηση συμμετείχαν από την Π.Υ. Φλώρινας, 4 οχήματα και δεκατέσσερις άνδρες καθώς και το Άγημα Πυρασφάλειας του Α.Η.Σ. Μελίτης. Επιπλέον ο Α.Η.Σ Μελίτης διέθεσε για το σενάριο της άσκησης και ένα ασθενοφόρο με πλήρωμα δύο ατόμων για την μεταφορά των απεγκλωβισμένων – τραυματιών από το σημείο του συμβάντος στο Νοσοκομείο της Φλώρινας.
Επικεφαλής της άσκησης είχε τεθεί ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Φλώρινας Πυραγός Σπυρίδης Χρήστος, ενώ την όλη ευθύνη για τον συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων είχε ο Διοικητής της Π.Υ. Φλώρινας Πυραγός Μιαούλης Ιωάννης.
Η άσκηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και διαπιστώθηκε κατά κοινή ομολογία ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας τόσο των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας όσο και των υπαλλήλων του Α.Η.Σ. Μελίτης που λάβανε μέρος στο σενάριο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.